Cartier Just Made Walking Through A Cloud of Perfume Real Reality

Ingat kali terakhir anda berjalan melalui “awan minyak wangi”? Sama ada anda suka bau atau tidak, itu adalah masa di mana anda bertemu bau yang kuat, kuat, dan menyelubungi untuk seketika dan tidak berbau apa-apa lagi. Nenek anda atau mungkin bekas S.O. dengan rasa curi yang dipersoalkan di Cologne mungkin telah teringat. Tetapi fikirkan-anda tidak sebenarnya berjalan melalui awan, jika kita mengambil perkataan kegemaran “secara literal” dengan serius. Cartier perfumer Mathilde Laurent hanya mengubah semua itu, walaupun. Bekerjasama dengan pasukan jurutera cuaca yang berpangkalan di Jerman dari Transsolar, Laurent membawa visinya untuk pemasangan bau sensor terhadap kehidupan.

Ia dipanggil OSNI.1, dan ia adalah awan wangi yang benar yang digantung dalam kiub kaca telus di Palais de Tokyo di Paris, Perancis, yang dibuat dalam usaha untuk membantu masyarakat memahami bahawa wangian itu jauh lebih fizikal dan emosional berbanding dengan spritzing a Aroma pada pergelangan tangan anda dan memanggilnya hari-ia harus menjadi pengalaman seni dan emosi.

BERKAITAN: Trend Kecantikan Satu Musim Yang Boleh Anda Pakai Seluruh Tahun Panjang

“Kelahiran OSNI.1 datang dari penciptaan minyak wangi yang dipanggil L’Envol. Ini sebenarnya bau yang anda dapatkan ketika anda masuk ke dalam awan [pemasangan],” jelas Cartier perfumer Mathilde Laurent.

“Minyak wangi ini direka bentuk di sekeliling idea di sekitar ketinggian ketinggian intelektual, ketinggian rohani – dan idea itu adalah untuk memimpin seseorang ke dalam awan.” Apa lagi, L’Envol de Cartier dicipta dengan nota madu mead, yang dikenali sebagai minuman penduduk Gunung Olympus, yang menjadi gunung tertinggi di negara ini dan juga rumah kepada tuhan-tuhan Yunani.

Cartier Fragrance - 2
Cartier

“Ia juga merupakan idea pembaharuan kreatif untuk mempunyai satu kepala ke dalam awan adalah cara memperbaharui diri sendiri dan mencari idea dan mencipta semula kehidupan seseorang,” tambahnya. Jadi dengan berjalan kaki ke penciptaan Laurent, anda mendapat pengalaman fizikal yang sepadan dengan keadaan mental yang bermimpi untuk apa yang boleh-dan mari kita menjadi nyata, anda biasanya hanya mendapatnya dengan membina papan Pinterest baru.

Di samping itu, Laurent mempunyai matlamat penting dalam penciptaan pemasangan ini untuk membuktikan bahawa wangian sentiasa lebih daripada bau. “Ia adalah karya seni yang sebenarnya bercakap dengan minda seseorang dan tubuh seseorang,” katanya.

Dan itu benar. Dari luar melihat, ia memukau untuk melihat awan digantung di udara kiub persegi, dan tidak ada keraguan itu indah. Tetapi berjalan ke atas dan dikelilingi oleh bau sambil tidak dapat melihat kaki anda melalui kabus, anda perlu mengambil sedikit masa dan hanya berdiri di sana-kerana ia menyentuh banyak makna sekaligus. Santai dan dikelilingi oleh udara bongkok, anda hampir tidak berminat.

Jadi bagaimana awan minyak wangi benar-benar wujud? Ia adalah proses yang sangat teknikal untuk mengawal suhu dan persekitaran kotak kaca. Dalam kes ini, jurutera iklim mencipta lapisan udara sejuk di bahagian bawah kiub dan lapisan udara panas di atas-awan tinggal di antara kedua-dua lapisan ini. Minyak wangi itu tersebar melalui lapisan atas udara yang hangat, jadi apabila anda sampai ke bahagian atas tangga spiral, anda mula mencium nada segar, manis yang manis dari madu.

Hari ini, saya berjalan ke awan. ☁️ @artier #OSNICartier

Satu jawatan yang dikongsi oleh Victoria Moorhouse (@tormoor) pada

 

Tetapi mentakrifkan semula cara wangian yang dilihat dan berpengalaman telah lama menjadi sifat perfumer ini, bahkan sebelum awan datang ke kubus. “Di Cartier, kita tidak melakukan seksual minyak wangi kerana ini bermakna bahawa akan ada watak penciuman, dan ia bermakna untuk menghasilkan klise ini untuk bercakap, kita perlu menggunakan bahan yang sama seperti jenama lain, “kata Laurent. Ia adalah idea untuk memakai sesuatu yang bercakap kepada anda tanpa mengira jika ia dibuat untuk lelaki atau wanita-jika anda suka, pakai.

VIDEO: 6 Kedai Ubat Terbaik Di Bawah $ 15

“Ini juga bermakna bahawa anda perlu meletakkan lelaki dan wanita di penjara atau penjara ini untuk bercakap, dan bagi saya, itulah yang bertentangan dengan apa yang anda lakukan semasa anda membuat. Penciptaan untuk saya adalah mengenai pembukaan mereka kotak pembukaan penjara dan penjara, ia adalah tentang perjuangan menentang sebarang jenis klise aksara dan OSNI.1 ini juga ada untuk itu – untuk membawa minyak wangi dari penjara perindustriannya. “

OSNI.1 dibuka kepada orang ramai sehingga 23 Oktober dan bebas selepas pendaftaran di Bassin de Palais de Tokyo di Paris, Perancis.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

58 − = 54

map