Gincu Tidak Suka Hanya Gincu, Seperti Terbukti Dengan Bolds Maybelline Baru dan Wangian Diilhamkan ini

Parfum adalah satu pembohongan.

Kami memakai wangian untuk membantu mengawal cara orang menyedarinya. Pada hari-hari terburuk kami, kami boleh menipu orang lain untuk berfikir bahawa kami yakin, tegas, terdedah, atau sensual, semuanya dengan memilih aroma yang tepat. Tetapi seperti yang kita berbohong kepada orang lain, kita juga berbohong kepada diri sendiri kerana satu aroma tidak pernah menjadi cerita penuh.

Sama seperti kimia badan mengubah cara aroma berbau pada setiap orang, begitu juga segala yang kita pakai, dari pemikiran kepada pemikiran – cara kita menjalani kehidupan kita, apa yang kita lakukan dalam kegelapan. Kami menaruh banyak pemikiran dalam memilih wangian yang sempurna tanpa menyedari bahawa itu aroma yang kita tidak fikirkan tentang itu benar-benar memegang orang.

Buah syal bunga serbuk kering syampu di rambutnya, tanda terlalu banyak larut malam berturut-turut. Pelembap baru digunakan oleh teman lelaki anda ketika dia mencium anda selamat tinggal pada waktu pagi. Perantara rokok dan Skop pada nafas kekasih anda kerana mereka cuba menyembunyikan nafsu mereka sebelum mencium anda.

Aroma gincunya semasa dia meletakkan mulutnya pada awak.

lipstickxojane2.jpg

Ini adalah aroma yang kita tidak pernah menyedari bahawa kita suka…

Sehingga kita kehilangan mereka.

Kekuatan gincu, kedua-dua penglihatan dan aromanya, bukan rahsia kepada syarikat-syarikat yang membuat produk-produk ini untuk kita. Tiga wangian khusus dibuat untuk memanfaatkan aroma gincu tertentu pada mulut atau kolar anda, memegang rasa sakit nostalgia di dalam usus anda, bahawa anda hanya boleh mendapatkan dari aroma produk pada orang yang anda pernah tahu.

Gincu Rose oleh Fredric Malle

Gincu Rose by Fredric Malle.jpg

Setiap kali anda memakai Gincu Rose, ia seperti berlaku pada tarikh pertama yang benar-benar berlaku. Jenis di mana anda pergi memakai wajah permainan anda, tetapi pada akhir malam, anda membiarkan pengawal anda dan pipi anda dipenuhi dengan infatuation.

Permulaannya adalah seperti membongkar tabung baru gincu. Violet dan naik berbaur dengan sedikit musk. Ia bunga dan lembut, dan bau sama seperti lipstik dalam peluru emas berkilat yang nenek anda mungkin disimpan pada sia-sia. Biasa, ya, tetapi apa yang berlaku seterusnya adalah tidak dijangka, dan mengubah sepenuhnya wangian.

Selepas satu atau dua jam dipakai – masa yang tepat diperlukan untuk garis lipstik anda melembutkan dan wangian anda menjadi panas – nota anggur muncul dan menambah tang berus yang tidak dijangka yang menjadikan Lipstik Rose sebagai bau yang enak, yang lebih mudah didekati daripada yang pertama kali dibiarkan. Vanilla dan amber meminjamkan rasa manis yang menghalang limau gedang daripada terbawa, dan mengimbangi bahagian atas bunga berat, untuk pengalaman cantik yang melonggarkan sepanjang haus.

Sensasi Warna Maybelline Koleksi Bolds yang Dimuatkan

lipstick3.jpg

Ia luar biasa, kuasa yang kita perlu untuk menyampaikan mesej kita kepada dunia hanya dengan menukar warna bibir kita. Banyak jenama akhirnya bercabang ke warna bibir yang lebih gelap, lebih dramatik, pergerakan yang akhirnya membuat jalan ke kedai ubat. Jangan sekali-kali kalah, Maybelline memperkenalkan The Loaded Bolds, koleksi tetap 20 warna bibir yang menarik yang tidak akan memecahkan bank dari merah muda kepada nudes, coklat, blues, dan hitam.

Orang akan memberitahu anda bahawa kecantikan adalah bersifat brainless, vapid, sementara pada masa yang sama, mempunyai tindak balas mendalam terhadap penglihatan anda dalam bibir hitam. Tetapi reaksi mereka memberitahu kebenaran sebenar bahawa mereka mengakui dan takut akan daya transformasi produk kecantikan yang baik.

Kadang-kadang ia hanya gincu. Kadang-kadang, ia lebih daripada itu.

Kecantikan boleh melakukan semua perbincangan untuk anda, tetapi sesetengah orang takut untuk mengatakan apa-apa, dan mahu anda juga. Ia boleh menjadi menakutkan sebagai wanita cantik, rahang yang kuat, kereta yang laju.

Kadang-kadang, satu perkara yang membuat anda berasa lebih selesa dalam kulit anda sendiri adalah perkara yang sama yang membuat anda menonjol dalam keramaian. Sebagai seseorang yang telah menghabiskan banyak hidupnya mengubah penampilannya pada masa yang sama tidak mahu dilihat sama sekali, saya tahu bahawa bersiap-siap pada waktu pagi boleh menjadi tindakan yang mengimbangi. Seberapa buruk saya mahu memakai ini? Dan berapa banyak maksudnya kepada saya? Apa kosnya??

Bagi saya secara peribadi, keindahan sentiasa masuk ke dalam. Saya tidak mengubah rambut saya untuk perhatian dan saya pasti tidak memakai solek kerana saya fikir mereka suka (mereka tidak). Saya melakukannya kerana itulah perasaan saya pada hari tertentu. Itulah yang mudah. Ia tidak selalu menjadi kenyataan. Tetapi ia membuatkan saya lebih pintar untuk melihat kedua-dua pandangan yang berlarutan. Mereka tidak selalu buruk, jangan salah saya, tetapi perasaan mata seseorang yang membosankan anda bukanlah perasaan yang selesa, sama ada.

Ia sesuatu yang anda tidak pernah terbiasa. Sama ada anda memakai benda-benda ini untuk reaksi, selalu ada tindak balas.

Baik atau buruk, memakai warna yang anda rasa sesuai untuk anda akan sentiasa merasa lebih baik daripada membiarkan pendapat sesiapa yang menghalang anda. Orang-orang mengagumi segala-galanya, perkara yang mereka tidak biasa. Malah penglihatan seorang teman wanita mereka dengan bibir oren ketika mereka biasa melihatnya dalam warna merah akan membuangnya ke tepi.

Kecantikan mempunyai kuasa membebaskan anda lagi dan lagi, jadi biarlah. Ia menjadi begitu rutin bahawa kita lupa beratnya. Begitu banyak kali, rutin kecantikan hanya dipertimbangkan sepenuhnya pada masa-masa penting seperti hari perkahwinan, potongan rambut besar, tatu pertama, atau perkara semudah perubahan pantas dalam bilik motel sebelum anda melangkau bandar.

Poppy Rouge oleh Dekan & Durga

durga lipstick xojane.jpg

Poppy Rouge diilhamkan oleh seseorang dengan ghairah menggunakan gincu dan serbuk, bersiap-siap untuk malam keluar dari kekasih mereka dengan kemungkinan, hampir rindu, mengakhiri malam mereka dengan orang lain.

Cumin dan neroli membuka aroma dan memberi laluan kepada bunga oranye dan oranye. Narcissus, musk, dan vanila membuat penambat sempurna untuk menggabungkan semuanya.

Poppy Rouge menyentuh anda sekaligus. Ia memukau, mengelilingi anda dari saat anda menyemburkannya terlebih dahulu. Herba, hijau, dan basah, ia berbau seperti malam Ogos yang lembap. Ia terasa seperti impian demam. Ada yang mendesaknya. Ia seperti mencium seseorang yang tahu anda boleh mengetahui, dan melakukannya sekali lagi, mengetahui anda mungkin sudah.

Gincu REPLICA oleh Maison Margiela

replika xojane lipstick.jpg

Koleksi replika itu dipuji kerana membangkitkan aroma masa dan tempat tertentu hampir tepat. Jika aroma yang disebutkan di atas telah diilhami oleh gincu, yang satu ini mengambil langkah selanjutnya dengan tafsiran yang paling literal dari ketiga.

Sebagai yang kompleks seperti itu, ia adalah satu keajaiban bahawa bau yang begitu kuat memanggil gincu fikiran begitu tepat. Nota atas terdiri daripada minyak bergamot, minyak neroli, dan heliotrope. Hati bau ini mengandungi bunga oren, iris, dan galbanum, dengan kacang tonka, bourbon vanila, dan nilam di pangkalan.

Gincu Pada bau seperti gincu, jelas dan mudah. Ia memakai dengan baik dan tidak menjadi basi, seperti beberapa lipstik selepas mereka memakai noda pengeringan. Buah-buahan bergamot atau vanila kadang-kadang akan menyala sepanjang malam, menjadikan kehadiran mereka dapat dilihat sekejap, tetapi untuk sebahagian besar, semua nota bekerja bersama-sama untuk memikirkan lipstik dan mulas, mentol kesombongan yang membuat cahaya yang terapung melalui kabus cahaya produk kecantikan di dalam bilik serbuk.

Terdapat banyak metafora tentang kecantikan yang ada pada setiap individu, dan itulah maksudnya, ia berbeza untuk setiap orang. Saya telah mendengar bahawa ia boleh menjadi perisai anda, ia boleh melarikan diri anda.

Tetapi keindahan tidak pernah menjadi jalan saya dari apa-apa. Sebaliknya, sebenarnya.

Ia sentiasa menjadi cara saya untuk membawa apa yang saya mahu. Saya sentiasa diberitahu untuk melepaskan kuku saya dan pewarna rambut saya kembali ke coklat, tetapi semua itu adalah persis apa yang membuatkan saya yang saya sekarang, dan saya telah berjaya dalam semua itu. Kecantikan telah menjadi sebahagian besar dalam memamerkan apa yang saya selalu inginkan: menjadi selesa di kulit saya sendiri dan membina kehidupan dengan cara yang saya selalu membayangkannya.

Oleh itu, apabila mereka memberitahu anda untuk melepaskan gincu biru, beritahu mereka untuk tenang, kerana ia hanya gincu. Walaupun anda dan saya tahu itu, kadang-kadang, ia lebih daripada itu.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

62 − 54 =

map