Ini adalah Pembayang Mata Satu Krim yang Tidak Berpeluang pada Kelopak mata Berminyak saya

Pengakuan: Menulis dan menguji solek baru adalah sebahagian besar daripada keperluan kerja saya, tetapi eyeshadow adalah satu produk yang saya tidak pernah dapat berada di belakang. 

Bukannya saya tidak suka eyeshadow. Apabila Fenty Beauty menjatuhkan palet Galaxynya, saya terpesona oleh kedutan semua warna menghilang apabila cahaya memukul mereka, dan apabila artis solek Hung Vanngo menyiarkan foto baru Selena Gomez dengan salah satu mata tangannya yang berbentuk permata bertekstur, saya berharap saya dapat membuat versi DIY saya sendiri bukannya berpegang dengan mata kucing hitam biasa saya. 

BERKAITAN: Ditanya dan Dijawab: Sekiranya Anda Memohon Eyeliner atau Eyeshadow Pertama? 

Apa yang menghalang saya daripada memakai eyeshadow? Kelopak mata saya yang sangat berminyak. Tidak masalah jika saya memakai formula serbuk atau krim, eyeshadow selalu menetap ke dalam lipatan mata saya dalam beberapa jam memakainya atau lebih teruk: ia hanya meleleh. Ya, saya telah mencuba dengan menggunakan primer mata, tetapi tidak mencukupi untuk menyekat kelenjar sebum yang terlalu aktif. 

Kerana saya benar-benar tidak boleh diganggu untuk menyentuh mata saya beberapa kali sepanjang hari (saya hampir tidak dapat memastikan saya minum air yang mencukupi), saya telah menerima bahawa saya lebih baik melekat dengan pelapik hitam cecair saya. Iaitu, sehingga saya mendapati pengecualian: Chanel’s Ombre Première Longwear Cream Eyeshadow ($ 36; chanel.com). 

Satin selesai bayang-bayang datang dalam pelbagai warna dari mawar ke kobalt, tetapi saya telah mencapai Skrin Perak edisi terhad, taupe hangat yang menonjol dengan bulu mata perak. Berkilau perak meminjamkan keluli kelabu kelabu ke bayang-bayang, yang menjadikan mata biru saya pop. Ia menawarkan hanya jumlah kilauan yang betul yang selaras dengan obsesi glitter kecantikan semasa, tetapi masih benar-benar selamat untuk dipakai di 9 hingga 5. 

Seperti kebanyakan bayang-bayang krim, peluncuran Chanel dengan mudah-sama ada anda meletakkannya dengan jari atau berus-tetapi ia mempunyai sedikit cengkaman supaya tidak berasa basah pada kelopak mata anda apabila ia baru digunakan. 

VIDEO: 5 Produk Penjagaan Kulit Mahal yang Rapi 

Saya fikir ia adalah tekstur unik bayangan yang menjadikan ia kekal tanpa kejatuhan-pencapaian yang jarang berlaku untuk produk solek mata yang mempunyai glitter di dalamnya. Saya telah memakainya di pejabat sejuk beku saya dan keluar ke bar menyelam berpeluh dan ia tidak merosot dalam iklim sama ada. Bersama-sama dengan kuasa bayangan yang kekal, saya juga suka bahawa anda boleh dengan mudah meningkatkan keamatannya. Satu kot mempunyai kesan mengesan bintang berkilauan yang bertaburan di langit malam, di mana beberapa lagi mantel akan mengubah rupa anda ke dalam opsyen KiraKira App menunggu untuk berlaku.  

Ia mengambil masa bertahun-tahun untuk sampai ke sini, tetapi saya fikir saya akhirnya seorang eyeshadow. 

 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

52 − = 42

map