Ini Apa yang Ia Suka Duduk di Med Meditasi Peribadi selama 20 Menit

Tidak seperti bunyi stereotaip “Saya memakai semua hitam dan hidup di New York” muktamad, tetapi kadang-kadang, bandar boleh mengalir, jadi saya akan cuba sama ada rawatan, kaedah atau kelas yang boleh membantu saya menenangkan neraka turun. Sesiapa yang mengenali saya sedar bahawa saya percaya dalam terapi pengapungan. Ia menakutkan pada mulanya, tetapi saya menjadi orang yang beragama selepas sesi pertama saya, dan secara praktikal merempuh jalan ketika saya pulang ke rumah sejak saya begitu santai. Meditasi, bagaimanapun, adalah satu konsep yang sedikit baru. Saya mencuba kelas meditasi di MNDFL, yang saya sayangi, tetapi yakin saya melakukan salah kerana saya mendengar Mengambil Kembali Ahad dalam perjalanan ke sana dan mempunyai cangkuk untuk “Cute Without the E” tersangkut di kepala saya untuk sebahagian besar sesi. Apabila saya mendengar tentang Somadome, saya menyukai idea itu kerana ia menyatukan kedua-dua itu, dan kombo lampu dan muzik yang menenangkan cukup untuk mengekalkan senarai main gadis sedih saya daripada campur tangan. Saya tiba di studio Yoga Murni di Upper West Side, di mana saya diarahkan ke pod yang ditempatkan di lobi, di belakang beberapa hiasan tumbuhan untuk privasi. Ia kelihatan agak seperti tempat tidur mitos yang sesetengah syarikat ada di pejabat mereka, kecuali ia boleh ditutup di atas badan atas anda, dan cincin biru lembut cahaya sekitar perimeter diterangi kubah. Anda mempunyai keupayaan untuk memilih sesi yang anda inginkan pada pad sentuh skrin dalam pod, tetapi saya hanya memilih pilihan “Santai” generik sejak ia pertama kalinya. Saya memakai fon kepala, disambut pada sesi saya dengan suara cyborg yang santai, dan pukulan instrumen Enya-esque yang dipenuhi telinga saya.

BERKAITAN: Apa Ia Seperti Terapung dalam tangki Penangkapan Sensori

Saya akan mengakui-pada mulanya agak sukar bagi saya untuk berehat. Walaupun pod berada di bahagian lobi yang terpencil, saya merasakan sedikit kesedaran diri dengan butik kecil saya melekat keluar dari pod, dan fon kepala tidak sepenuhnya menghalang bunyi luaran. Ia tidak begitu kuat di lobi dengan apa jua cara-ia adalah studio yoga, selepas semua-tetapi pada satu ketika apabila saya fikir saya mendengar bunyi laut, ia benar-benar hanya seseorang yang mengheret tong di seluruh lantai. Saya melakukan perkara ini yang menjengkelkan apabila saya mencuba sesuatu seperti ini untuk sekeping, saya mula memikirkan apa yang saya akan menulis dan ia mendapat meta sebenar yang sebenar, jadi saya menyentuh jumlah pada fon kepala dan selepas beberapa lama , dapat zon. Kerana kubah menyala dengan biru dan muzik sedang memainkan fon kepala, anda tidak sepenuhnya dirasakan deria seperti yang anda akan berada di dalam tangki pengapungan, tetapi ia langkah bayi ke arah wilayah itu jika anda ingin bekerja dengan cara anda untuk itu. Selepas 20 minit tergelincir masuk dan keluar dari keadaan seperti mimpi, saya dibawa kembali dengan suara yang sama pada mulanya, dan merasakan cantik zen apabila saya mampu mengupas diri saya dari tempat duduk. Sekiranya saya Mariah Carey kaya, saya pasti mahu salah satu dari ini di rumah saya sendiri, tetapi kerana saya tinggal di sebuah apartmen studio dan saya bukan kaya Mariah Carey, saya perlu menyelesaikan sesi yang kadang-kadang tahap lebih intesnse masa depan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

53 − = 47

map