Inilah Kenapa Mendapatkan Gel Pedicure Sebenarnya Sebenarnya

Saya berpengalaman dengan manikur gel. Saya tahu berapa lama manis saya akan berlari sebelum kerepotan, dan saya telah menjadi pro dengan selamat memahat di rumah tanpa merosakkan katil kuku saya. Saya tidak hampir berpendidikan dalam kategori pedicure gel, walaupun ia sentiasa ditawarkan di menu salun kejiranan saya. 

Sekiranya pedicure gel memberi saya kuku yang hampir sempurna selama dua atau lebih minggu, saya menganggap pelanggan baru. Sebelum membuat tempahan untuk diri saya sendiri, saya menjangkau ahli manikur profesional untuk mendapatkan butiran mengenai keseluruhan proses.

Apa langkah demi langkah untuk mendapatkan pedicure gel?

Pedicure gel sangat serupa-jika tidak sama-untuk manikur gel. “Bingkai asas adalah memotong kuku, ringan merendam kaki, memotong kutikula, pembersihan menyeluruh, rawatan kalus, scrub dan urut, diikuti oleh satu lapisan asas lapisan, dua lapisan warna, dan lapisan lapisan atas,” Amy Ling Lin, pengasas Nail Studio Ahad, berkata. Selepas setiap lapisan menggilap gel pada kuku kaki, kaki diletakkan di bawah lampu LED selama 30 saat, atau 60 hingga 90 saat selepas topcoat, dia menerangkan. 

Seperti mana-mana pedikur, kaki anda dirawat sebelum menggilap kuku pada kuku. Bagaimanapun, terima kasih kepada cahaya LED, anda tidak perlu bimbang tentang menunggu kuku anda kering. 

Berapa kos rawatan kaki gel??

Pedicures biasanya sedikit lebih mahal daripada manicure. Pada Nail Studio Ahad, kosmetik gel 60 minit berharga $ 70. Harga pedikur benar-benar bergantung pada lokasi anda, apa yang disertakan, dan tahap kemahiran juruteknik anda, tetapi anda boleh mengharapkan rawatan jatuh dalam julat $ 40 hingga $ 80. 

BERKAITAN: Jamberry Melancarkan Kit Manicure Gel Paling Hebat

Berapa lama pedikur gel yang terakhir?

Inilah sebabnya mengapa seseorang benar-benar berbaloi. Menurut Lin, pedikur secara amnya lebih panjang daripada manikur. “Hanya kurang memakai dan mengoyakkan jari kaki anda, walaupun anda berada pada kakimu sepanjang hari,” katanya. Manikur gel biasanya kelihatan baik selama dua hingga tiga minggu, bergantung pada tahap kemahiran juruteknik anda dan produk yang digunakan, sehingga anda dapat mengharapkan lebih banyak pakai dari pedicure gel.

Bolehkah mereka merosakkan kuku anda??

Sama seperti manicure gel, pedicures gel berpotensi mengganggu kesihatan kuku anda. Walau bagaimanapun, Lin mengatakan banyak kerosakan boleh dielakkan dengan mendapatkan polish dikeluarkan dengan betul supaya anda tidak mengupas kuku anda dengan menggilap. Selain itu, memandangkan seberapa sering anda mendapat pedicure gel boleh membantu mengurangkan kerosakan kuku. 

BERKAITAN: Gel Nail Polish terbaik di rumah

Bagaimana anda mengeluarkan pedicure gel?

Profesional sering menutup kuku dalam bola kapas yang direndam berasaskan aseton dan kerajang aluminium. Selepas foil dikeluarkan, gel kemudiannya akan hilang. Mana-mana penggilap yang tinggal biasanya diarahkan di luar katil kuku. Anda boleh melakukan proses yang sama di rumah, kata Lin. 

Di rumah, simpan kuku selama 10 hingga 15 minit. Kemudian, gel perlu diangkat sendiri. “Jika tidak, gunakan kayu untuk membantu menghapusnya sepenuhnya,” kata Lin.

VIDEO YANG TERKAIT: Kos Gila Kehidupan Sepanjang Hayat

Bilakah seseorang mendapat pedicure gel?

Gel manis dan pedis adalah sesuai untuk seseorang yang tidak mahu kerap salun yang kerap. Mereka biasanya bertahan lebih lama, jadi anda tidak perlu berhadapan dengan penggilap atau cip polish. Amy Ling Lin mengesyorkan pedicure gel jika anda bercuti atau merancang untuk menghabiskan masa tan di pantai atau di kolam renang. Air klorin dan garam dipakai pada kuku biasa. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 2

map