Inilah Pecahan Anda pada 7 Hari Bulan Kulit Anda Memandang Yang Terbaik

Kulit saya berpegang kepada jadual yang sangat diramalkan. Seminggu sebelum tempoh saya, atau beberapa hari sebelum kitaran saya bermula, wajah saya pada dasarnya memberontak. Semua ketaatan keluar dari tingkap dan ia hanya aneh. Kekeringan dan kesucian dan kecacatan dan kebodohan pada dasarnya semua pada satu masa di bahagian yang berlainan di wajah saya. Saya membuatnya kelihatan lebih dramatik daripada yang sebenarnya, tetapi semua keyakinan saya cukup banyak keluar dari tingkap, dan saya bergantung sepenuhnya kepada kuasa pelembap warna, pelembab, dan kira-kira tiga seram yang berbeza untuk mendapatkannya di bawah kawalan.

Seminggu selepas itu, walaupun, dan wajah saya kembali beraksi. Menariknya, saya belajar bahawa kulit saya secara literal cuba untuk memberi isyarat secara biologi, tanpa pengetahuan saya. Pun dimaksudkan. 

Ia sentiasa menjadi sesuatu yang saya perhatikan mengenai kulit saya sendiri. Tempoh saya berakhir, dan saya rasa kembali kepada diri saya yang lama, dan berani saya katakan, lebih menarik. Menurut Dr Rebecca Booth, perasaan yang saya miliki adalah sah. 

“Hormon kitaran kami direka untuk mencerminkan kesuburan dengan mengurangkan perubahan kulit pada seluruh bulan. Estrogen bermula pendakiannya pada hari ketiga masa wanita dan kulit mula bertambah dengan kenaikan ini,” kata Dr Booth. , Dr. Booth menjelaskan minggu sebelum anda berovulasi, iaitu antara hari ke-7 dan ke-14 dari kitaran anda, anda mendapat cahaya anda berkat puncak estrogen. 

BERKAITAN: Minggu Spa Bermakna Anda Boleh #TreatYoSelf untuk $ 50

Sekitar hari ke-21 kitaran anda, estrogen jatuh dan ketika itulah ketika Dr Booth mengatakan kulit anda mungkin menjadi lebih membosankan dan terdedah kepada kecacatan. 

Jadi, apa kuasa estrogen ini mempunyai kulit kita?

“Estrogen mempunyai kesan kuat pada semua jenis sel yang membuat unsur-unsur tisu penghubung seperti kolagen, elastin, dan asid hyaluronik,” kata Dr. Booth. “Apabila estrogen meningkat pada hari-hari selepas hak wanita, dan menyebabkan ovulasi , sel-sel dalam kulit dirangsang untuk membuat lebih banyak unsur-unsur ini, menghasilkan kulit yang jelas dan terang. Pada minggu ini, estrogen bukan sahaja merangsang cahaya, tetapi juga memastikan testosteron diperiksa dengan mengecilkan liang-liang. Jika estrogen dan testosteron berada di luar keputusan jerawat keseimbangan dan perubahan boleh menjadi dramatik, terutamanya jika sistem hormon tidak seimbang, “katanya.. 

BERKAITAN: Memenuhi Serum yang Akan Menenangkan Keprihatinan Penuaan Anda

Nah, Dr. Booth sebenarnya mengembangkan garis penjagaan kulit yang dipanggil VENeffect, yang bertujuan untuk menggunakan kuasa estrogen tumbuhan, yang dikenali sebagai phytoestrogens, untuk meniru apa yang dilakukan oleh estrogen untuk kulit apabila ia mula jatuh secara semula jadi pada akhir 20-an. 

Dia terus memberitahu saya bahawa ia adalah cara alami ibu yang penting untuk memastikan anda kelihatan dan terasa hebat semasa anda subur. 

Minda. Blown. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 1 =

map