Jawbreaker Mempunyai Keseronokan Kecantikan Terbaik sepanjang masa, dan saya menolak untuk percaya jika tidak

TK
Foto Saham Alamy

Marianne Mychaskiw

Mac 12, 2017 @ 3:00 petang

Spoiler utama di hadapan bagi mereka yang tidak pernah melihat filem itu, tetapi dalam kes itu, di manakah anda? Dapatkan anda ke laman streaming dan menonton Jawbreaker segera-ia begitu baik. Saya tidak semestinya melakukan keadilan dalam menulis ini.

Di sebelah Kraf, Spice World, dan Romy dan Reuni Sekolah Tinggi Michele, Jawbreaker adalah salah satu filem kegemaran saya sepanjang zaman. Dengan Rose McGowan, Julie Benz, Rebecca Gayheart, dan Judy Greer dalam peranan utama sebagai Courtney, Marcie, Julie, dan Fern / Vylette, filem itu merupakan perwakilan sempurna setiap trend akhir 90-an yang saya cuba putus asa, disertai dengan kegelapan humor dan dialog bunga yang hebat. Sekiranya anda tidak biasa, plotnya adalah seperti berikut: dengan tujuan mengejutkan rakannya Liz (dimainkan oleh Charlotte Ayanna) dan merawatnya untuk sarapan pagi pada ulang tahun ke-17nya, Courtney, Marcie, dan Julie menculiknya sebagai gurauan dan barang dia di dalam kereta Courtney, tidak tahu Courtney telah memasukkan Jawbreaker ke dalam mulutnya. Mereka tiba di kedai makan, pop batang itu, dan mendapati bahawa Liz telah tersedak pada gula-gula dan mati. Mereka pergi ke sekolah, cuba menjadi normal, dan kemudiannya ketika mereka cuba meletakkan Liz kembali ke tempat tidurnya di rumah, Fern mendapati mereka sedang mengadakan adegan pembunuhan. Hilarity, saya rasa, berlaku.

Segala-galanya mengenai filem itu begitu pintar, dan saya suka perhatian kepada pengarah terperinci Darren Stein membayar segala-galanya. Sebagai contoh, anda akan melihat banyak bentuk bulat yang diulangi dalam adegan dan di dalam almari pakaian sebagai mengangguk kepada Jawbreaker yang membawa kepada kematiannya. Beliau juga dengan sengaja melakonkan pelakon dengan baik dari jurusan umur sekolah menengah sebagai pelajar sekolah tinggi, membayar sedikit penghormatan kepada Carrie dan Minyak, yang berlaku untuk setiap filem yang diperakui. Terdapat satu monolog di mana gadis-gadis bercakap tentang memakai kuku menggilap yang dipanggil “Decay,” yang mengangguk ke barisan era ’90-an Urban Decay, dan lorong ikonik itu? Sejak itu ia telah melancarkan seribu tiruan.

Sangat mudah bagi saya untuk melancarkan puitis ke atas filem ini, terutamanya kerana saya akan sekali-sekala memecahkannya untuk menonton apabila mood menyerang saya, dan kecantikan yang jelas kelihatan memberi impak kepada saya semua yang sama-saya memuja Rose McGowan dan berpakaian sebagai Courtney untuk Halloween di gred ke-6, dan cuba mencari replika lip gloss merah jambu Marcie tetap memakai, tetapi lebih banyak lagi pada masa itu. Seperti gadis peminat saya, saya telah menggariskan beberapa penampilan yang tidak dapat dilupakan dari filem di bawah. Sebagai watak McGowan, Courtney berkata dalam kejadian pembukaan, “Lihatlah cermin panjang, cermin, gadis-gadis, masa kecantikan.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map