Jenama Penjagaan Kulit Filipina Ini Sebenarnya Satu Kesepakatan Besar

Mungkin sebagai hasil langsung membesar jarang melihat diri saya diwakili dalam budaya pop, saya sentiasa mencari watak Asia atau separuh Asia dalam segalanya. Saya tidak akan membosankan anda dengan kisah sedih yang datang bersama-sama dengan setengah orang Filipina dan dibesarkan di Mississippi-negeri ini tidak diketahui dengan jelas kerana kemajuannya dalam kepelbagaian-tetapi anda memikirkan banyak perkara apabila anda berpangkat di suatu tempat antara Barbie etnis sidekicks Kira dan Teresa, tetapi tidak pernah benar-benar melihat diri anda tercermin sama ada. Terutama hari ini, latar belakang saya adalah sebahagian besar daripada identiti saya. Apabila saya berpeluang untuk mewawancara Chrissy Teigen dan Shay Mitchell, masing-masing, kita menghabiskan lebih kurang separuh masa dalam kenyataan bahawa kita adalah kedua-dua Asia. Hakikat bahawa produk Korea dan Jepun menjadi sebahagian daripada pasaran utama adalah sangat menarik untuk saya, dan hati saya menyanyi apabila mendengar berita bahawa Kenzo melemparkan semua model Asia untuk pertunjukan landasan yang akan datang. Bahawa dikatakan, Pili Ani, barisan penjagaan kulit Filipina pertama yang tiba di Amerika Syarikat, adalah sangat besar di mata saya.

Sekurang-kurangnya pada skala global, saya tidak pernah mendengar jenama Filipina yang tersedia di pasaran A.S.. Saya mungkin agak berat sebelah, tetapi saya langsung memikirkannya, walaupun sebenarnya belajar tentang sejarah di sebalik jenama itu sebenarnya yang menarik minat saya. Ini adalah projek yang dicipta Rosalina Tan dengan anak perempuannya, Mary Jane, tetapi pada mulanya, Tan tidak mempunyai niat melancarkan barisan produk. “Saya sentiasa kagum dengan pokok pili, dan saya menjadi penyokong organik selama 20 tahun yang lalu,” katanya. InStyle. “Saya mula membeli minyak pili dari petani organik tempatan untuk membantu mereka, dan saya membuat produk sendiri seperti pelembap dan gincu selepas kesaksian dari beberapa petani tentang bagaimana ia memperbaiki masalah kulit mereka.” Seorang petani yang mengalami psoriasis dalam tempoh 10 tahun mendapati masalahnya dibersihkan ketika ia mula bekerja di ladang pili, dan Rosalina mula mengedarkan produk di kalangan sahabatnya, semua yang menyanyikan pujian untuk julat.

VIDEO: Best Beauty Buys Warna Ikon: NARS Orgasm

BERKAITAN: Bagaimana Ibuku Mengajarkan Saya Mengasihi Saya Melalui Loving My Hair

Buah pili berasal dari Filipina, dan menurut Tan, ia sering disebut sebagai “pokok pilihan”. Saya mempunyai variasi bersalut gula dari semasa ke semasa, dan sementara itu masuk akal untuk minyak yang diperoleh dari pokok pili untuk mempunyai sifat berkhasiat, itu adalah sesuatu yang saya tidak pernah terfikirkan sebelum perbualan saya dengan Tan. “Tiada siapa yang melakukan apa-apa dengannya, dan pulpa pili khususnya mengandungi banyak beta karotin, serta vitamin A dan E,” jelasnya. “Ia adalah antioksidan semula jadi, dan dalam kajian klinikal kami, ia benar-benar mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.” Rumusan itu adalah yang telah dipelajari oleh Tan selama lebih dari 10 tahun, dan dengan itu, anak perempuannya mengambil urusan perniagaan dengan bertemu dengan orang dalam industri, mengambil kelas aromaterapi, dan menghadiri acara-acara seperti Cosmoprof di Amerika Syarikat dan Hong Kong.

Fakta bahawa tumpuan adalah berdasarkan penyembuhan ini, bahan semulajadi yang memberi tumpuan kepada kesihatan kulit juga unik kepada saya. Malah di negara-negara di mana kulit coklat adalah norma, produk yang direka untuk memecahkannya ke keadaan yang lebih ringan masih arus utama. Walaupun rangkaian lain yang memberi tumpuan kepada kesihatan kulit sudah tentu wujud di Filipina, anda lebih banyak mendengar tentang bahaya produk yang menyala di Amerika Syarikat daripada yang anda lakukan mengenai bekas jenis seperti bagaimana pesawat nahas sentiasa membuat berita nasional apabila beribu-ribu pesawat terbang dengan selamat setiap hari. Saya menyatakan ini kepada Rosalina, dan dia bersetuju bahawa Filipina telah lama tertangguh untuk tempatnya di pasaran kecantikan global. “Apabila saya mula menghadiri Cosmoprof dan persembahan kecantikan antarabangsa yang lain, saya selalu tertanya-tanya, kenapa tidak ada produk buatan Filipina di pameran ini?” dia memberitahu kami. “Kami mempunyai semua bahan mentah di sini di Filipina, dan saya tidak hanya mahu mengeksport mereka, kami mahu membangunkan mereka di sini, sebab itulah saya mencabar anak perempuan saya untuk memberi tempat di Filipina dalam jenama global.”

Pergi ke piliani.com sekarang untuk menyemak julat.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

19 − 10 =

map