Kecantikan Boss: Bagaimana Duo Dynamic Ini Menjadi Lelaki Mane Kate Bosworth

Selamat datang ke Kecantikan Boss, satu siri reoccurring di mana kita menyaksikan pemain kuasa memacu dunia kecantikan ke hadapan. Pertimbangkan peluang ini untuk mencuri rahsia-rahsia mereka, dan berkembang dari pelajaran kehidupan sebenar yang mereka pelajari di tempat kerja. 

Tersembunyi di salah satu jalan-jalan kecil yang menawan di TriBeCa yang anda akan berjalan ke masa lalu jika anda tidak memberi perhatian adalah FOURTEENJAY, salon yang menarik di mana wanita (dan lelaki) dengan rambut yang sempurna terapung di luar pintu dengan cahaya yang ketara – dan dengan kunci bergaya yang sempurna. Sukar bekerja di belakang pintu itu adalah dua orang yang paling berbakat dalam perniagaan rambut. Co-pemilik dan colorist David Adams (di atas, betul) dengan teliti memohon sorotan dengan ketepatan sedemikian anda hampir boleh mempercayai dia melakukan pembedahan jantung anda sendiri, sementara stylist Frank Rizzeri (di atas, kiri) mengambil kunci bersemangat untuk penuh dengan glam Hollywood dengan beberapa keping guntingnya, kemudian mengelak kesepakatan itu dengan beberapa hits licin yang berkilat dari pengering rambutnya. Ia adalah paparan perfeksionisme yang ajaib, yang bermula pada akar rambut dan berakhir tidak hanya dengan rambut yang sempurna tetapi dengan sempurna sihat rambut. Di bawah, kami bercakap dengan pasangan mengenai pendekatan unik mereka terhadap warna rambut yang mempunyai semua orang dari Kate Bosworth dan Elle Macpherson, saya, sebagai penagih rasmi. 

Bagaimana anda bermula di biz kecantikan??

DA: Sebaik sahaja saya menyedari bahawa saya ingin menjadi seorang pewarna rambut, saya bernasib baik untuk mempunyai dua pewarna rambut yang terbaik di dunia mengajar saya. Daniel Galvin (Daniel Galvin Salons) dan Annie Humphries (bersama pemilik Vidal Sassoon). Saya kemudian mendapat pekerjaan sebagai colorist rambut Trevor Sorbie dan membangunkan gaya saya sendiri.

FR: Saya bekerja di salon dan jatuh cinta dengan melakukan rambut. Dari sana, saya mula menguji dengan jurugambar, memasuki Anugerah Hairstyling Amerika Utara dan memenangi tiga kali. Itu menjadikan saya terinspirasi untuk bekerja di New York dan dari sana saya berpeluang untuk membantu Orlando Pita dan Kevin Ryan. Kemudian, saya bekerjasama dengan Kevin untuk membangunkan alat pro rSession, barisan alat gaya rambut untuk profesional industri.

VIDEO: Ini adalah Trend Warna Rambut Paling Hangat Musim 

 

Apakah soalan yang paling banyak anda minta?

DA: “Apa pendapat anda?” Saya mengambilnya sebagai pujian dan sebagai tanda kepercayaan. Tetamu saya meninggalkan pandangan mereka kepada saya. Menukar warna rambut boleh menjadi dramatik. Warna tidak perlu, tetapi kesannya. Menukar warna rambut melibatkan perubahan warna solek dan almari pakaian. Ini boleh menjadi keputusan yang besar. Para tetamu mungkin mempunyai idea mereka sendiri tetapi selalu bertanya “Apa pendapat anda?” Terdapat perbincangan.

FR: Apabila saya keluar pada satu fungsi, perkara pertama yang dikatakan semua orang ialah, “Saya tidak mahu bercakap kedai, tetapi … bagaimana rambut saya kelihatan? Apa yang anda akan lakukan dengannya? “

Bilakah anda bertemu dua dan apa yang membuat anda memutuskan untuk pergi ke perniagaan antara satu sama lain?

DA: Saya berjumpa Frank ketika saya bebas dan bekerja pada tembakan untuk Aveda. Frank melakukan rambut dan saya melakukan warna. Kami hanya mengklik secara kreatif dan cara kami memikirkan perkara.

Frank dan saya selalu bercakap mengenai ‘melakukan sesuatu’ bersama-sama, tetapi ia tidak pernah ditakrifkan. Pada suatu hari Frank memanggil untuk mengatakan bahawa dia telah melihat lokasi yang hebat untuk disewa di Jay Street. Saya tidak tahu di mana ia berada. Saya berjalan masuk dan jatuh cinta dengannya dengan segera. Ia adalah ruang yang hebat. FOURTEENJAY dilahirkan. Saya dapat melihat bagaimana orang kadang-kadang berfikir kita adalah pasangan yang ganjil. New Jersey bertemu London Selatan!

FR: Saya bertemu David ketika dia datang dari England untuk membantu mengembangkan Warna Rambut Aveda. Beliau melakukan kerja-kerja yang luar biasa dan sejauh mana warna rambut yang paling kemas yang pernah saya lihat. Kerana kualiti karyanya, saya sentiasa ingin mencari cara untuk bekerja bersama. Kami seperti Felix dan Oscar dari Pasangan Ganjil kerana gaya kerja kami sama sekali berbeza. David benar-benar kemas dan tepat (saya rasa itu akan membuatnya Felix). Saya lebih seperti Oscar dalam pendekatan saya, bentuk lebih bebas. Baki benar-benar berfungsi dan merupakan sebahagian daripada kekuatan perkongsian kami.

Apa hari dalam kehidupan seperti untuk setiap kamu?

DA: Tidak berapa jam. Saya boleh berada di salon rambut pewarna atau di set filem atau di studio foto. Kami juga mempunyai syarikat perundingan yang membantu salon lain untuk mewujudkan perniagaan yang berjaya. Jadi anda boleh mencari saya mengajar kelas. Apa sahaja yang saya lakukan sentiasa melibatkan warna rambut!

FR: Kehidupan saya sentiasa bergerak dan tidak pernah sama. Saya kadang-kadang tidak tahu apa yang saya bangun di bandar! Ini boleh menjadi pemotretan foto, melakukan rambut selebriti, mengajar di sekolah, bekerja di belakang kerusi, perjalanan di antara perniagaan kami di New Jersey, New York dan Florida, atau di mana saja di dunia perniagaan itu membawa saya.

Bagaimana anda membuat keputusan untuk memulakan Fourteenjay?

DA & FR: Terdapat tiga rakan kongsi dalam FOURTEENJAY. Frank, David, dan Virginia yang bertanggungjawab terhadap bahagian perniagaan apa yang kita lakukan. Kami membesar dalam perniagaan bersama dan mengenali satu sama lain selama bertahun-tahun. Apabila lokasi ini tersedia, kami melihatnya sebagai peluang yang sempurna untuk bekerjasama.

TK
Courtesy Fourteen Jay

Bagaimana anda membuat konsep dan konsep salun itu??

DA & FR: Mantra kami adalah “Warna Cantik Bermula dengan Rambut Sihat” dan kami meletakkan rambut dan kulit kepala yang sihat di pusat segala yang kami lakukan. Dalam usia satu saiz sesuai dengan semua, kami ingin mencipta pengalaman salon di mana satu saiz sesuai dengan satu – mewujudkan perkhidmatan tersuai yang telah dicipta secara unik untuk tetamu dan keperluan mereka. Kami faham bahawa wanita (lelaki juga) kadang-kadang boleh merasa agak tidak kelihatan dan kecewa bahawa imej yang mereka lihat dalam media tidak dapat dicapai secara peribadi. Kami mahu menjadi tempat yang benar-benar “melihat” tetamu dan mencipta sesuatu yang indah untuk mereka.

Kenapa anda mahu menjadi sangat terfokus pada rambut yang sihat?

DA: Sebagai coloris, saya melihat banyak orang dengan rambut yang telah rosak oleh rawatan kimia. Saya mula melihat klien saya dan bertanya-tanya mengapa ada yang kelihatan baik dan ada yang kelihatan hebat. Saya tidak lama lagi menyedari bahawa mereka yang mempunyai rambut dalam keadaan yang baik mempunyai rambut yang paling terang, paling sihat, glossiest dengan warna yang bertenaga dan tahan lama. Oleh itu, saya memutuskan bahawa semua klien saya akan mempunyai rambut yang sihat. Kami bermula dengan perundingan yang teliti, dan kami sering mengatakan tidak kepada tetamu. Kami tidak akan membahayakan. Tetamu kami sangat menghargainya. Kami telah membina berikut yang besar dengan tetamu yang berfikiran yang pemikiran pertama adalah warna rambut yang sihat. Mantra kami adalah BCBWHH (Warna Cantik Bermula dengan Rambut Sihat) dan kami mempunyai tanda neon yang besar di hadapan salon yang menyatakan itu. Kami juga telah menandakan frasa tersebut!

Apa yang akan datang untuk jenama anda?

DA & FR: Kami sangat berminat dengan segmen pasaran yang dirasai tidak kelihatan. Kami mempunyai ramai wanita yang mempunyai masalah dan kebimbangan sebenar mengenai kulit kepala mereka dan rambut menipis, jadi kami secara aktif meneroka pilihan perkhidmatan, penyelesaian, dan rawatan baru yang melayani tetamu itu. David menjadi ahli trikologi berlesen supaya kami boleh menambah unsur perubatan untuk segmen perniagaan kami. Kami juga secara aktif meneroka rancangan pengembangan di Manhattan dan pasaran lain.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 9 = 19

map