Kecantikan Daily Buzz: Mata Smoky Daisy Ridley

Tidak pasti bagaimana untuk memakai rambut dan solek anda dengan pakaian anda semua-Selesa pakaian Malam Tahun Baru? Daisy Ridley mempunyai jawapannya. Untuk penampilannya di premiere Star Wars: The Jedi Terakhir, pelakon itu memilih pendekatan yang moden dan rapi untuk melengkapkan gaun biru laut dan pinggang Monse, yang dibesarkan oleh bintang putih sequined.

Untuk mengimbangi pakaian tanpa bersaing, artis solek Ridley, Kara Yoshimoto Bua, mencipta mata berasap kelabu-biru yang halus dan sedikit metalik. Bayang-bayang itu menyapu seluruh tudungnya dan dicampur ke tulang alisnya, dan juga ditelusuri sepanjang garis lash bawahnya, menghasilkan kesan yang sultry. Selebihnya soleknya disimpan dengan mudah dan terdiri daripada bibir bogel dan kening yang rapi.

Bagi rambutnya, selebriti gaya rambut selebriti Robert Vetica menggunakan gaunnya sebagai inspirasi dan mencipta updo moden. Walaupun ia kelihatan sangat rumit, pendekatannya adalah mudah dan tidak memerlukan alat panas.

“Gaya rambut itu sebenarnya dibuat dari tiga ekor kuda yang datang bersama-sama di belakang kepalanya,” kata Vertica dari gaya rambut Ridley. 

VIDEO: 5 Alat Penggayaan Rambut Mahal

Untuk mendapatkan rupa, dia menyiapkan rambut dengan Leonor Greyl Voluforme Styling Spray ($ 36; net-a-porter.com) dan Leonor Greyl Mousse au Lotus Volumatrice Styling Mousse ($ 46; dermstore.com). Kemudian, dia membahagi rambut menjadi tiga bahagian-dua belah pihak dan rambut di atas.

Daisy Ridley
Matt Winkelmeyer / Getty Images

“Saya menggunakan sikat berus halus dan akhir berus gigi untuk ketepatan.Untuk menarik balik sisi, saya menggunakan kening Daisy sebagai panduan untuk penempatan, dan saya menggunakan klip untuk sementara mengunci rambut. rambut dan menariknya kembali untuk mewujudkan dan mengekalkan ekor kuda yang ramping di belakang mahkota kepalanya, dengan pasti meninggalkan beberapa bahagian yang dibina di hadapan, “katanya..

BERKAITAN: Kourtney Kardashian Hanya Got Haircut Paling Hangat Fall

Seterusnya, dia mencipta ekor kuda kedua dengan mengambil rambut dari kedua belah pihak, memutarnya, dan membalutnya di sekitar ekor kuda yang lain. “Saya memasukkan ekor kuda pertama di bawah kedua-dua bahagian yang kedua, yang membantu mencipta penamat yang bersih. Untuk meneruskan, saya mengulangi proses dengan ekor kuda yang ketiga di dekat lehernya. Idea ini ialah lapisan tiga ekor kuda, maka membuat simpulan yang ketat di bahagian bawah dan selamat dengan pin bobby.

Dia meletakkan rambut dengan Leonor Greyl Gel à l’Hibiscus Styling Gel ($ 35; dermstore.com) dan Leonor Greyl Laque Souple ($ 36; dermstore.com), dan selesai dari pandangan dengan aksesori rambut Sylvain Le Hen.

The takeaway? Sekiranya pakaian anda sedikit tambahan, pilih kecantikan klasik, mudah, atau moden yang kelihatan akan menambah gegaran keseluruhan, tidak mengambil dari pusat tumpuan. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map