Kenapa Anda Ingin Tambah Kunyit ke Penjagaan Kulit Anda Rutin, Stat

Kunyit Beauty Lead
Getty

Erin Lukas

Jul 02, 2016 @ 11:30 pagi

Salah satu ramuan penjagaan kulit yang paling berkesan mungkin berada di rak rempah dapur anda. Kunyit adalah akar oren yang berasal dari India, di mana ia merupakan rempah yang lazim digunakan dalam banyak hidangan. Pada kulit anda, serbuk itu mempunyai kebaikan dan bertindak sebagai antiseptik, antioksidan, dan anti-radang, yang cukup lembut untuk menenangkan ekzema dan rosacea suar-up. Mengira jumlahnya: Ia boleh merawat kecacatan sial, melegakan kerengsaan, dan meningkatkan sinar. Bunyi seperti sihir, betul? 

Tetapi walaupun anda mungkin telah melihat beberapa topeng kuning DIY pada suapan Instagram anda, berhati-hati dengan berhati-hati. Terlalu banyak serbuk yang bertenaga boleh mengakibatkan sementara mati wajah kuning anda. Cara yang mudah untuk menggunakan ramuan tanpa risiko perubahan warna: Menambah produk yang ditapis minyak kunyit ke dalam barisan penjagaan kulit anda. Sedia untuk memberikan bahan semulajadi yang cuba? Teruskan membaca untuk lima produk kegemaran kami untuk menambah ke dalam rutin anda sekarang. 

BERKAITAN: Daisy Ridley Mungkin Telah Dicetaskan Wajahnya Kuning

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

25 − 24 =

map