Lebih ringan atau lebih gelap? The Shade Eyebrow Terbaik untuk Warna Rambut Anda

Sepasang penyata atau sepatu pembunuh bukanlah aksesori terbaik anda-alis anda. Sama ada anda mempunyai kegemaran untuk set yang melengkung dengan sempurna, atau anda menginginkan kening tebal à la Cara Delevingne, jika anda membuat warna rambut mengubah satu faktor yang baru memasuki persamaan: Sekiranya kening anda lebih ringan atau lebih gelap daripada naungan baru anda? Kami bertanya kepada Jared Bailey, Benefit Cosmetics Global Brow Expert untuk pro-tipsnya tentang cara menentukan teduh alis terbaik anda.

Bila hendak meringankan

Sekiranya anda lebih menyerlahkan atau menambah sorotan pada helai anda, Bailey mengesyorkan memancarkan kening anda juga untuk melihat semula jadi, tetapi bukan dengan menjangkau peluntur. “Peluntur boleh benar-benar keras pada rambut kening dan bukan sahaja boleh menyebabkan mereka kejam tetapi juga akan mengubah tekstur (sama seperti rambut yang rosak di kepala anda),” kata Bailey.

Sebaliknya, beliau mencadangkan menggunakan produk alis yang berpigmen seperti krim gel seperti Benefit Cosmetics Ka-BROW! Warna Krim-Alis Kening ($ 24; benefitcosmetics.com) yang akan berpegang pada kulit dan membuat bentuk asas yang meniru naungan baru di kepala anda. Pro-tip lain Bailey: Lakukan dengan penyapu kilat seperti Benefit Cosmetics 3D BROWtones Eyebrow Enhancer dalam Shade 2 ($ 24; benefitcosmetics.com) untuk menambah penyerlah halus kepada rambut alis yang lebih gelap. “Formula mutiara akan membuat sayu ke atas rambut dan memberikan dimensi halus keseluruhan halus. Juga, jika anda mencerahkan alis anda melekat pada bentuk yang lebih lengkap, semula jadi. Anda tidak mahu fokus pada mata apabila anda melembutkan warna, “katanya.

BERKAITAN: Ini 13 Selebriti Menunjukkan Bagaimana Alis Boleh Tukar Seluruh Seluruh Anda

Bila hendak pergi lebih gelap

Sama ada atau tidak anda telah mengambil teduh rambut anda lebih dalam, alis lebih gelap adalah cara mudah untuk membawa drama itu. “Melangkah satu hingga dua warna lebih gelap dengan alis anda adalah cara paling cepat untuk menambah drama segera ke kawasan mata,” jelas Bailey. “Jika anda bercadang untuk bermain drama dengan cara ini pastikan anda mengekalkan tulang alis itu. Kening mendalam cenderung menjadikan kawasan mata kelihatan sedikit lebih tertutup. “Berus pada penyapu dengan sentuhan merah jambu seperti Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant Touch di Luminous Radiance ($ 42; sephora.com) untuk mengangkat dan membuka keseluruhan serta-merta kawasan mata.

Bila Bekerja Pandang Monochromatic

Untuk melihat semulajadi muktamad, Bailey mengesyorkan melekat dengan warna kening yang sesuai dengan rambut di kepala. Sekiranya anda perlu mengisi sebarang kawasan jarang atau membersihkan bentuknya, dia menyarankan menggunakan pensil seperti Benefit Cosmetics Goof Proof Brow Pensil ($ 24; benefitcosmetics.com) yang mempunyai hujung yang tepat dan tepat. Teknik pakarnya untuk mewujudkan bentuk yang paling semula jadi: “Ambil pensil anda dan buat tiga tanda: Pertama, ukur dari sirap hidung lurus ke bahagian awal alis dan buat tanda. Ini mewujudkan kesan pelangsingan pada hidung. Seterusnya, ukur dari bahagian luar hidung, merentasi pusat iris dan ia akan menunjukkan di mana alis anda secara semulajadi tertinggi dan membuat tanda kecil. Itulah gerbang anda! Akhirnya, ukur dari bahagian luar hidung, di sudut sudut mata dan buat tanda. Di sinilah alis anda perlu habis dan akan menghalang bahagian proporsi seluruh muka. ” 

BERKAITAN: The Do dan Larangan Memancangkan Alis anda 

Bila untuk Rock a Contrast Cool

Berbeza dengan kening seperti Delevingne adalah pembuat pernyataan muktamad. “Jika anda ingin menarik perhatian seperti ini, penting untuk diingat untuk menjaga kening yang baik dan kemas. Apabila alisnya jauh lebih mendalam daripada rambut di kepala, pertumbuhan semula akan menjadi masalah yang sebenar, “kata Bailey. Sekiranya anda akan melakukan kontras, ahli khung mengesyorkan melakukan kedua-dua perkara ini di antara pelantikan siasat: Sembunyikan semula dengan menggunakan primer mata berwarna atau peninduk yang kuat yang sepadan dengan nada kulit anda seperti Laura Mercier Secret Camouflage ($ 35; lauramercier.com ) untuk pergi ke atas rambut yang anda mahu topeng, dan beralih kepada kit kombo lilin dan serbuk seperti Dior All-In-Brow Longwear Contour Kit ($ 52; sephora.com) untuk meningkatkan bentuk anda.

Jika Anda Mempunyai Struktur Technicolor

“Selalunya, warna rambut pastel cenderung menjadi sejuk dalam nada,” kata Bailey. Apabila anda mengisi alis anda, dia mencadangkan melekat pada naungan dengan sentuhan sejuk kerana nada hangat akan melawan warna rambut dan cenderung mengganggu. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 54 = 55

map