Mythbusters: Adakah Bekerja Lebih Baik pada Malam Lebih Baik untuk Tubuh Anda?

Sekiranya anda mempunyai 9-5, anda mungkin menyemak gim di awal AM atau anda memukul treadmill semasa pulang dari kerja. Setiap orang mempunyai keinginan mereka apabila mereka bersenam, tetapi adakah seseorang menghasilkan hasil yang lebih baik untuk badan anda? Adakah burung awal mendapat cacing dan senaman yang lebih berkesan, atau burung hantu malam menjalar lebih banyak kalori?

Sebelum anda menetapkan penggera anda untuk rehat subuh atau menukar pendaftaran auto anda, semuanya mungkin bergantung kepada bagaimana fungsi tubuh anda.

“Aspek yang paling kritikal untuk mempertimbangkan latihan terbaik untuk individu tertentu ialah irama sirkadian mereka yang merupakan kitaran 24 jam yang mengawal semua proses fisiologi manusia,” kata Alex Zimmerman, Pengarah Latihan Tier X di Equinox. “Irama sirkulasi kami boleh termasuk organisasi pola tidur / bangun, hormon dan metabolisme, dan juga prestasi olahraga.”

Beliau mengatakan bahawa seseorang yang pergi bekerja pada jam 10 pagi akan mempunyai jam yang sangat berbeza daripada seseorang yang mula bekerja pada pukul 10 malam, supaya perbezaan dalam kitaran tidur / bangun mereka akan mempengaruhi bagaimana dan ketika mereka bersenam-dan bagaimana perasaan mereka semasa latihan sesi.

“Tidur dan tidur kami bergantung kepada kitaran tidur / bangun tidur. Apa yang paling penting ialah kami dapati cara untuk memaksimumkan kitaran tidur ini dan mewujudkan masa tidur dan bangun yang konsisten, yang boleh memberi implikasi ke atas keupayaan kami membina otot, kehilangan lemak badan , berfikir dengan jelas, mengurangkan risiko penyakit, dan mempunyai tenaga untuk bersenam, “kata Zimmerman.

BERKAITAN: Apakah Latihan Terbaik untuk Kurangkan Berat??

Dia berkata ada sesetengah bukti bahawa kitaran hormon boleh membenarkan peningkatan prestasi dan koordinasi 10 jam ke dalam kitaran bangun anda, tetapi ia tidak terlalu kuat atau konklusif.

Jadi bagaimana anda mengetahui masa terbaik untuk bersenam? Mula-mula, lihat jadual anda (iaitu ketika anda mempunyai 30 minit untuk pergi ke gim) dan perhatikan bagaimana perasaan anda pada siang hari.

“Latihan bila-bila masa anda boleh-hanya pastikan anda sebenarnya melakukannya,” kata Lily Miesmer, seorang pengajar SoulCycle di New York City. Ia mengenai mencari masa yang sesuai untuk anda dan berpegang kepadanya. Jika anda merasa lebih terjaga selepas seharian, bersenam pada waktu petang. Jika anda tahu anda tidak akan pergi selepas kerja, lebih baik anda membuat waktu pada waktu pagi. “

Banyak gim yang membuka pintu mereka sekitar pukul 5 pagi dan ditutup hampir atau bahkan selepas 10, sementara SoulCycle kini menawarkan kelas seawal jam 5:30 pagi dan sehingga 8:20 petang. 

BERKAITAN: Mahu Tubuh Seperti Julianne Hough? Ia Bermula dengan Minum Pagi ini

Bagaimanapun, Zimmerman mengatakan bahawa anda harus membuatnya mudah bagi diri sendiri. Sebagai contoh, pertimbangkan untuk membungkus beg malam sebelum dan memukul jerami lebih awal jika anda ingin log masuk beberapa batu sebelum bekerja.

“Rutin yang seseorang boleh melekat akan melebihi apa-apa hormon, kelebihan fisiologi yang boleh dibentangkan oleh badan kerana ia berkaitan dengan bekerja!”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 2 =

map