Nota Floral Ini Jadi Seksi, Ia Diharamkan dalam zaman Victoria

Tuberose Fragrances
Getty (5); Kesopanan (3)

Marianne Mychaskiw

13 Okt 2017 @ 4:15 petang
Setiap produk kami telah dipilih secara berasingan dan disemak oleh pasukan editorial kami. Jika anda membuat pembelian menggunakan pautan yang disertakan, kami boleh mendapatkan komisen.

Walaupun tuberose kini mekar di dunia wangian, bunga menggoda mempunyai beberapa kisah sejarah yang serius. Di Mesir kuno, esensi bunga telah diekstrak dan digunakan untuk tujuan aromaterapi, dan khabar angin memilikinya, gadis-gadis muda diharamkan daripada membaui mekar semasa pemerintahan Queen Victoria kerana takut ia akan memicu orgasme spontan. Ia telah diabadikan dalam puisi oleh Thomas Moore dan Percy Bysshe Shelley, yang terakhir disebut tuberose sebagai “bunga paling manis untuk bau yang bertiup.”

Jelas sekali, nota itu tetap berkuasa melewati jejak bau ia meninggalkan kulit anda, yang, dengan cara itu, adalah definisi rayuan seks. Berbohong antara manis, sensual, dan kadang-kadang, hampir berkrim, ia adalah bunga yang pasti anda kenal, dan adalah semua orang di jalan anda pasti akan ingat.

Di sini, kami menyusun senarai 7 paling cantik yang mengambil bunga tuberose setakat ini. 

VIDEO: 6 Kedai Kecantikan Terbaik di Bawah $ 15

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 4

map