Perbezaan Antara Makeup Korea dan Barat | InStyle.com

Megan Bowen adalah Hitam dan Korea YouTuber dari Chicago, yang kini tinggal di Korea Selatan. Dia lucu, comel, dan vids dia pasti bernilai melanggan.

Sekarang bahawa kita telah mendapat jalan keluar, video terbarunya mungkin menjadi kegemaran kita. Dengan Eunice Cho dari Wishtrend oleh pihaknya, kedua-dua tertawa dan berbual sambil membincangkan perbezaan antara trend Korea dan Amerika. Sudah tentu kita tahu ada perbezaan antara kedua-dua gaya solek, tetapi melihat mereka bersebelahan benar-benar membuat penurunan rahang kami.

Kedua-dua gaya itu berbeza dari awal. Bagi pihak yang diilhami oleh Korea, Eunice memakai asas kusyen dengan kemasan mendidih ke kulit Megan. Sebaliknya, Megan menggunakan asas pertanggungan penuh oleh Urban Decay.

Gaya Korea menyembunyikan lebih ringan berbanding dengan separuh Barat di mana Megan menggunakan Nars Radiant Creamy Concealer dicampur dengan jarinya.

Korea vs. Western Makeup - 4
Megan Bowen YouTube

BERKAITAN: Inilah Pandangan Pertama Anda pada Semua 171 dari 2017 Kecantikan Terbaik kami 

Perbezaan gaya kening adalah yang paling dramatik. Walaupun kening anak lelaki semakin popular di Amerika, masih terdapat perbezaan yang jelas apabila ia berlaku untuk pelaksanaan trend negara. Megan menegaskan bahawa dahi Barat lebih tebal dan tegak, tetapi masih mempunyai gerbang. Versi Korea, sebaliknya, adalah lurus sepenuhnya.

Korea vs. Western Makeup - 2
Megan Bowen YouTube

Gaya eyeshadow tidak mungkin lebih berbeza. Megan memulakan matanya dengan warna peralihan yang juga diterapkan pada garis lash bawahnya. Dia menambah naungan gelap ke sudut luar dan naungan lebih ringan di saluran air mata.

Korea vs. Western Makeup - 1
Megan Bowen YouTube

Bagi pihak Korea, Eunice memohon teduh yang hampir tidak ada di tudung dan membuat mata kucing dengan bayangan gelap.

Megan pergi laluan yang lebih dramatik dengan mata kucing digunakan dengan pelapik cecair. Sekiranya anda melihat dengan teliti, anda dapat melihat bahawa di bawah garis lash bawahnya, Eunice menggunakan pelapik berwarna daging dan sedikit bayang-bayang coklat untuk memberikan mata penampilan bulat.

Megan terus menyeberang sebelah Barat dengan pencahayaan cecair, manakala Eunice mengekalkan sisinya dengan mudah dengan pemerah pipi yang digunakan pada pipi, garisan rahang, dan sisi hidung Megan.

BERKAITAN: Ini Liner Bibir Tidak Sama Seperti Pensil Anda dari ’90-an

Untuk mengekalkan rupa dewi, Eunice melepaskan serbuk yang ditekan ketika Megan memastikan untuk mengelak sampingannya dengan serbuk tembus.

Korea vs. Western Makeup - 3
Megan Bowen YouTube

Bibir kelihatan berlawanan. Eunice melakukan bibir popsicle dengan naungan lebih ringan di luar bibir Megan dengan naungan gelap di tengah.

Megan memakai gincu cecair matte yang berlebihan, berbeza dengan warna yang berkilat menguasai pemandangan kecantikan Korea.

Korea vs. Western Makeup - LEAD
Megan Bowen YouTube

Oleh kerana kami suka mencampur kening kotak kami dengan kucing mata dan asas kusyen kami dengan lipstik matte, kami berfikir kami kira-kira pertengahan antara Korea Selatan dan Amerika. Mungkin Alaska?

Semak vid penuh di bawah, ia akan menghancurkan anda.

Suka solek yang anda lebih ke dalam?

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

9 + 1 =

map