Primer ini Adalah Rahsia untuk Menyimpan Pembayang Mata di Kelopak mata Berminyak

Terdapat beberapa perkara yang saya boleh bergantung pada setiap hari: kereta api kereta bawah tanah akan menjadi terlalu sibuk untuk meneruskan percubaan pertama saya, bahawa saya akan mahu kopi ketiga, dan jika saya memakai eyeshadow, itu ia akan meningkat sebelum tengah hari.

Saya tidak faham apa yang menjadikan Bandar Terbuka Naked Palettes begitu baik, atau mengapa Internet mengagumkan setiap kali Terlalu Menghadirkan satu lagi wangi wangi, dan itu semua berkat kelenjar minyak kelopak mata saya. Pada dasarnya, saya bukan orang eyeshadow. Tidak ada gunanya cuba, tanpa mengira sama ada ia serbuk atau krim, mana-mana eyeshadow tidak dapat dielakkan melepaskan kelopak mata saya yang berminyak. 

BERKAITAN: Palet Eyesadow Hanya 6 InStyle Gunakan Editor 

Terdapat satu ton kertas dan pembayang eyeshadow di luar sana yang berjanji untuk menyimpan eyeshadow dari creasing, tetapi tiada seorang pun daripada mereka telah dapat membuat eyeshadow saya tetap meletakkan. Tetapi jika ada sesiapa sahaja yang boleh membuat saya untuk memberi warna asas eyeshadow satu lagi tembakan, itu Rihanna, seseorang yang tahu bagaimana untuk memakai solek mata.   

Dengan momen solek mata yang luar biasa di bawah tali pinggangnya, seperti eyeshadow fuchsia yang dia pakai pada Met Gala 2017 dan mata kucing putih dari awal musim panas ini di pameran lelaki Louis Vuitton Spring 2019, hanya satu masa sahaja sebelum Rihanna mengeluarkan satu Koleksi fenty eye-makeup. 

VIDEO: Tonton InStyle Editor meletakkan asas gelap ke ujian 

 

Itulah yang dilakukan Ri Ri dengan Koleksi Spice Moroccan, mencari salah satu negara kegemarannya untuk inspirasi. Bersama dengan palet eyeshadow 16-pan dan eyeliner cecair yang telah berakhir di Instagram, koleksi itu termasuk Pro Filt’r Amplifying Eye Primer ($ 22; Sephora.com), rakan sejawat dengan buku asas asas sedia ada. 

Memandangkan primer buku asas telah menjadi kegemaran peminat, saya fikir bahawa jika saya akan memberi pewarna mata asas satu lagi pukulan, Fenty seharusnya “satu” saya cuba. Bagi buku asas sebenar, ia berwarna merah jambu tetapi tidak kelihatan. Ia dirumus untuk merasa tidak berminat dan mewujudkan asas yang licin untuk eyeshadow dengan cengkaman supaya ia akan tetap berkerut. Selain itu, ia meningkatkan daya tarikan berwarna apa-apa. 

Pembungkusan itu mencadangkan anda menaip buku primer dari aplikator kaki, tetapi saya mendapati lebih mudah menggunakan hujung jari saya. Memandangkan saya baru menjadi pembayang mata, saya memutuskan untuk menjaga perkara yang mudah dengan memakai satu warna pada penutup saya. Saya memilih lavender berkilauan dari salah satu daripada Palet Eyesadow Palettes Marc Jacobs Beauty, warna kegemaran saya dan salah satu trend solek mata terbesar pada musim ini.. 

Ini adalah eyeshadow yang saya pakai di bahagian belakang tangan saya sebelum ini, jadi saya sudah biasa dengan bagaimana pigmented itu, tetapi ketika saya melapisinya di atas Fenty’s Primer, hasil warna itu amat mengejutkan. Bayang-bayang itu tidak berjalan dengan mudah; Saya dapat merasakan rintangan cengkaman primer ketika saya melepaskannya di tudung saya. 

Fenty Primer
Savanna Ruedy

Ia ternyata bahawa usaha tambahan yang diperlukan untuk menyapu eyeshadow pada adalah berbaloi. Eyeshadow saya kelihatan, berani katakan, sempurna apabila saya meninggalkan pangsapuri saya pada waktu pagi. Apabila saya memeriksa pada jam 3:30 pada petang itu, ia masih bebas berkulit dan kelihatan hampir sama dengan bagaimana ia berlaku apabila mula digunakan.

Saya terlalu malas untuk menyertakan pandangan mata penuh dalam rutin harian saya, tetapi ketika suasana hati menyerang, buku RiRi telah menutup saya sehingga masa tambahan yang saya ambil untuk memakai eyeshadow tidak sia-sia. 
 

 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

28 − 20 =

map