Produk Anti-Penuaan yang Tidak Akan Merengsa Kulit Sensitif

Anti Aging
Sumber Imej / Getty Images

Erin Lukas

27 Okt 2017 @ 10:30 pagi
Setiap produk kami telah dipilih secara berasingan dan disemak oleh pasukan editorial kami. Jika anda membuat pembelian menggunakan pautan yang disertakan, kami boleh mendapatkan komisen.

Apabila anda mempunyai kulit yang sama sensitif seperti anda, cari produk yang sesuai untuk digunakan dalam rutin anda yang menangani masalah penjagaan kulit anda tanpa menyebabkan sebarang kerengsaan yang boleh menjadi perjuangan, untuk mengatakan sedikit.

Sekiranya tanda-tanda penuaan adalah salah satu kebimbangan utama anda, anda mungkin mencuba produk bernilai kabinet perubatan dengan retinol atau mengekalkan derivatif vitamin A A yang biasa didapati dalam produk anti-penuaan kerana keberkesanannya dalam melawan garis halus sahaja untuk mengalami kemerahan dan ketat.

“Bagi orang yang mempunyai kulit yang sensitif, anda ingin berhati-hati tentang produk anti-penuaan dengan retinol atau retain-A di dalamnya,” kata ahli dermatologi Dr. Kavita Mariwalla. “Kedua-dua derivatif vitamin A ini boleh menjadi kering. Begitu juga, alfa hidroksil atau asid glikolik boleh mempunyai kesan yang sama dan merengsa kulit pecah. Kami tahu bahawa semua ramuan ini membantu dengan garis halus yang penting untuk anti-penuaan dan keluarga retinol membantu mengetatkan liang dan meningkatkan kolagen. “

Jika anda mempunyai kulit yang sensitif, Dr. Mariwalla mengatakan bahawa anda masih boleh menggunakan bahan-bahan ini, tetapi untuk mencampurkannya dengan pelembap atau agen menenangkan lain supaya mereka berkesan tanpa terlalu mengeringkan kulit anda.

Kami berpaling kepada Dr. Mariwalla untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan setiap rutin penjagaan kulit anti-penuaan kulit sensitif. Teruskan menatal untuk produk penjagaan kulit anti-penuaan yang cukup lembut untuk kulit sensitif.

VIDEO: 5 Produk Penjagaan Kulit Mahal yang Rapi

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

94 − 88 =

map