Produk Penjagaan Kulit Anda Perlu Digunakan Sebelum Menghidupkan 30

tk
Getty

Erin Lukas

11 Okt 2017 @ 2:45 petang
Setiap produk kami telah dipilih secara berasingan dan disemak oleh pasukan editorial kami. Jika anda membuat pembelian menggunakan pautan yang disertakan, kami boleh mendapatkan komisen.

Untuk 20-an, menghidupkan 30 adalah peristiwa yang sama ada ditakuti atau peristiwa yang mereka tidak sabar-sabar untuk mencapai. Sama ada anda bekas atau yang terakhir, memasuki dekad baru bukan hanya titik perubahan peribadi tetapi juga isyarat bahawa ia adalah masa untuk mengubah rutin penjagaan kulit anda juga. Lagipun, anda bukan orang yang sama apabila anda berusia 20 tahun dan bukan kulit anda.

Berpindah produk anda semasa anda menunggang beberapa bulan terakhir 20-an adalah satu pendekatan untuk mengubah rutin penjagaan kulit anda untuk memenuhi kurungan umur baru anda, tetapi keperluan warna anda secara drastik berbeza pada awal 20-an berbanding 20-an. Sama ada anda prihatin untuk mencegah tanda-tanda penuaan yang kelihatan (yang sama sekali baik jika anda lakukan!) Atau ingin mengekalkan kesihatan kulit anda.

“Masalah utama yang kelihatan seperti perubahan pada kulit dari awal hingga akhir 20-an adalah peningkatan kekeringan kulit,” kata Dr Joshua Zeichner, pengarah penyelidikan kosmetik dan klinikal di Dermatologi di Hospital Gunung Sinai di New York. “Kulit yang lebih muda cenderung terhidrat dan berminyak, tetapi dengan usia, ramai orang mendapati bahawa mereka perlu menggunakan pelembap, walaupun mereka tidak pernah menggunakannya sebelum ini.”

VIDEO: 5 Produk Penjagaan Kulit Mahal yang Rapi

 

Sebagai tambahan kepada pelembap, ahli dermatologi yang berpangkalan di New York, Dr. Amy Wechsler mengatakan bahawa jika anda tidak memakai pelindung matahari setiap hari, bermula sekarang. “Jika perlu, gunakan pembersihan anti-jerawat dan formula, exfoliants, serum antioksidan, atau retinoid / retinol. Saya mencadangkan anak berusia dua puluh tahun yang mempunyai banyak pendedahan matahari menggunakan krim malam yang mengandungi retinol atau retinoid. dengan tanda-tanda penuaan yang kelihatan lebih awal. “

Apabila anda memukul 30, Dr. Wechsler menekankan bahawa bersama dengan pelembab dan memakai pelindung matahari, anda harus terus tidak memilih pada kecacatan anda. Dr. Zeichner mencadangkan menambah krim retinol kepada rutin anda jika anda belum lagi dan kedutan menjadi kebimbangan kepada anda.

Jadi, mengapa menjaga kulit anda pada usia 20-an begitu penting? Kedua-dermatologi bersetuju bahawa mencegah kerosakan kulit lebih mudah daripada membalikkannya. “Umur kulit dengan masa dan dengan pendedahan kepada faktor alam sekitar seperti cahaya matahari dan pencemaran. Semakin kuat asas kulit yang anda letakkan ketika anda masih muda, semakin baik titik permulaan anda untuk penuaan akan menjadi,” kata Dr Zeichner.

Untuk menjawab persoalan “produk apa yang harus saya gunakan sebelum saya bertukar menjadi 30?”, Kita membundarkan asas-asas yang perlu anda lakukan dalam rutin penjagaan kulit anda pada kedua-dua awal dan lewat 20-an. Yup, inilah yang anda panggil orang dewasa.

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 67 = 76

map