Saya berhenti memakai yayasan selama tiga minggu, dan ini adalah apa yang berlaku

Pertimbangkan ini ansuran kedua saya dalam perjalanan cinta kasih saya untuk kulit yang lebih baik. Semasa kitaran bulan bulanan, saya sentiasa perasan bahawa kulit saya menjadi sangat baik, dan sangat jelas. Saya bercakap begitu jelas bahawa asas biasa saya atau pelembap berwarna tidak diperlukan, secara realistik bercakap, tetapi saya biasanya akhirnya menggunakannya untuk kegunaan akrab. Selepas 5 hingga 7 hari, kulit saya akan kembali ke keadaan normal, jerawat-atau sebaliknya, saya akan mendapati liang tersumbat atau sepuluh untuk jab pada dan mendapatkan kulit saya semua jengkel-tetapi kerana menendang kebiasaan itu kepada membendung , jerawat telah jauh lebih sedikit, dan orang-orang yang muncul muncul cenderung sembuh sedikit lebih cepat. Saya mula memakai combo serbuk concealer semata-mata sebagai pengganti asas sama sekali kali ini, dan bertanya-tanya, adakah kulit saya bertindak balas dengan cara yang berbeza jika saya mengekalkan momentum akan?

Saya menyedari ini bukanlah wahyu untuk orang lain. Lagipun, ini adalah rutin teman saya Erin telah berlatih selagi dia memakai solek. Pengulas Facebook yang sangat sengit tanpa minda solek akan menangis bahawa mereka telah melakukan ini selama bertahun-tahun dan saya melaporkan pada trend yang tidak, tetapi apabila anda telah melapisi kulit anda dalam beberapa variasi semua-asas, dari asas kepada krim BB, pada hari-hari selama lebih dari satu dekad, menumpahkan lapisan tambahan itu dapat merasakan perubahan besar.

BERKAITAN: Saya Mencuba Hypnotherapy untuk Berurusan Dengan Terbitan Kulit Saya

Setiap hari, selepas pelembap dan pelindung matahari saya, saya akan menggunakan concealer di bawah mataku, sedikit di hidung saya, dan di mana-mana tempat yang tidak sedap akan muncul. Lapisan serbuk nipis membantu walaupun semuanya keluar, dan jika saya merasakannya, saya akan menambah sapu penyerlah pada cheekbones saya. Tidak lama ke rutin baru, titik-titik yang disebutkan di atas mula menjadi kurang dan kurang, seperti yang saya harapkan. Yayasan boleh menyumbat liang-liang anda, dan walaupun saya mempunyai rutin penjagaan kulit malam yang sangat ketat, ia masih boleh terperangkap di sana. Saya masih memakai solek, tetapi kulit saya sekurang-kurangnya mempunyai beberapa bilik pernafasan. Semakin baik, jangka waktu sesi pagi saya di depan cermin telah berkurang. Di sebelah kulit yang lebih jelas, saya hanya gembira dapat tidur dalam sepuluh minit tambahan.

Saya agak jauh dari mempunyai masa Alicia Keys saya, dan dengan jujur, saya benar-benar baik dengan itu-saya sayangkan sayap dan saya yakin bahawa ia adalah bentuk seni, tetapi untuk sementara waktu di sana, saya hilang dalam berat asas dan palet kontur krim pelbagai warna. Saya berpegang teguh dengan barisan baru, walaupun saya tidak cukup terdedah untuk mendakwa saya merasa benar-benar bebas kerana mereka yang mematuhi #nomakeupmovement itu, dan saya tidak mengetuk asas selama-lamanya. Lagipun, beberapa majlis khas masih memanggil Kardashian penuh, terutama jika photobooths terlibat.

Pilihan Editor: Kejatuhan Pilihan Penjagaan Kulit

Cerah Pineapple + Gemstone Mask
Aktif C Corrective Dermatological Care For Wrinkles
C-Firma Day Serum
D2O Hydration Spray
Kale + Spinach Age Prevention Cream
C E Ferulic
Jelas Skin Probiotic Moisturizer
UV Clear Broad-Spectrum SPF 46
TNS Essential Serum
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map