Saya mempunyai bibir glossiest PERNAH.

Semua orang mengingati produk kecantikan pertama yang mereka beli untuk diri mereka sendiri. Mungkin ia menjadi asas yang kakak kakak anda memakai, atau palet eyeshadow yang disarankan kawan baik anda. Bagi saya, itu adalah lip gloss Paris Hilton bersumpah oleh. 

Ia adalah tahun 2003 dan saya seorang pelajar baru di sekolah menengah. Walaupun saya tidak pernah terlepas satu episod musim pertama Kehidupan Mudah, Saya tidak memiliki pakaian trek terry Juicy Couture, memakai sambungan rambut, atau memukul salon penyamakan sekali semasa pemerintahannya sebagai bintang TV realiti. Pada asasnya, walaupun saya sentiasa menantikan setiap minggu untuk melihat berapa kali gadis-gadis itu berkata “itu panas” dalam satu episod, saya tidak benar-benar peminat Paris. 

RELATED: Rutin Kecantikan Paris Hilton Tidak Apa yang Anda Harapkan-Lebih Baik

Apa yang saya lakukan (dan masih) mempunyai kesamaan dengan Hilton adalah kebimbangan kami untuk lipstik yang terang, terang. Selain daripada momen permaidani merah yang diilhamkan oleh Old Hollywood di mana dia memakai bibir merah, Hilton telah setia kepada tanda tangannya yang berkilauan. Tukar swap licin untuk lipstik mauvey-merah jambu dan selain dari beberapa pengecualian, saya juga sama. 

Dan naungan yang tepat yang Hilton telah menjadi peminat selama lebih dari satu dekad yang kuat? MAC Lipglass in Prrr. Ia adalah teduh merah jambu yang lembut dengan sedikit berkilau berais bahawa tidak ada remaja yang awal dapat menahan diri-termasuk saya sendiri. Saya masih ingat membaca sebut harga dari Hilton mengenai betapa dia suka lip gloss ketika belajar halaman Remaja, salah satu daripada banyak majalah saya memaksa ibu saya untuk memilih untuk saya berjalan di kedai runcit.

MAC Lipglass in Prrr
Kesopanan
MAC
$ 17

BERBELANJALAH SEKARANG

Saya telah memakai solek sejak saya berada di kelas 7. Ibu saya membeli asas kedai ubat untuk menyembunyikan kecacatan akil baligh saya, dan eyeshadow berwarna ungu yang saya pakai setiap hari, yang saya rasa menyesal dan menggeletar hingga ke hari ini. Tetapi, walaupun ibu saya menyokong minat saya dalam solek, dia menarik garis membeli produk untuk saya yang melebihi $ 10. 

Pada masa ini, MAC bukan sahaja jenama kecantikan popular di halaman semua majalah remaja yang saya baca, tetapi juga di kalangan rakan-rakan saya di sekolah juga. Memandangkan ia berharga di antara kedai ubat dan jenama prestij, ia tidak mampu untuk remaja seperti diri saya yang tidak mempunyai pekerjaan sambilan, dan oleh itu, produknya dianggap mewah. 

BERKAITAN: Lip Glosses Itu Letakkan Gred Grade 7 anda untuk Malu 

Apabila saya mempunyai wang hadiah Krismas dari sanak saudara pada tahun itu, saya memutuskan saya akhirnya akan “berbelanja besar” dan mendapatkan produk MAC pertama saya. Rangkaian warna jenama dan koleksi edisi terhad tetap membuat pilihan untuk mendapatkan yang paling sukar untuk dikatakan, tetapi kemudian saya teringat gloss bibir neutral Hilton. 

Saya meminta ibu saya untuk memandu saya ke salah satu pusat membeli-belah yang kami ada di bandar raya Kanada yang dibesarkan saya, dan bawa saya ke kaunter MAC di Hudson’s Bay. Tetapi, kenangan masa yang pertama saya pakai Prrr adalah apa yang paling jelas. Formula padat bermakna saya hanya perlu sapu tunggal dengan aplikator kaki berduri untuk melapisi bibir saya sepenuhnya. Ia sangat mencerminkan, dan begitu tebal apabila saya membuka mulut saya untuk bercakap, rentetan gloss yang menggantung di antara bibir atas dan bawah saya kelihatan seperti bersamaan apabila anda menggunakan tong gam untuk melampirkan dua keping kertas bersama-sama dan menariknya terpisah sebelum gam kering. 

VIDEO: Trend Gincu Paling Hangat Walaupun Dekad 

Tidak kira perkara kecil bagel yang biasanya saya dapatkan dari kafeteria sekolah untuk makan tengah hari akan melekat pada gloss, saya bangga untuk mengeluarkannya dari poket saya dan memohon semula, walaupun glosses MAC mempunyai daya tahan utama dan sentuhan up tidak semestinya diperlukan. 

Akhirnya, saya bosan dengan gloss dan berpindah ke MAC Eyeliner Pro Longwear Fluidline MAC ($ 17; nordstrom.com) untuk menyempurnakan kucing kecil yang halus, rupa yang saya pakai pada kebanyakan hari. Walaupun saya mencampakkan MAC Lipglass saya, ia mempunyai tempat kekal di dalam laci solek bilik mandi saya, sama seperti semua isu saya Remaja telah disimpan di bawah katil saya sehingga kami berpindah dari rumah kanak-kanak saya ketika berusia 18 tahun. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

41 − 32 =

map