Saya Mencuba Hypnotherapy untuk Berurusan Dengan Terbitan Kulit Saya

Saya telah mengamalkan tabiat ini dengan pori-pori saya bahawa saya tidak dapat mengguncang sejak saya mula melakukannya pada usia 15 tahun. Tidak sampai ke tahap saya menarik potongan kulit saya dari muka saya (memohon maaf untuk visual), tetapi jika ada sesuatu, apa-apa, terperangkap di dalam liang, anda lebih percaya saya tidak akan senang sehingga saya membebaskannya. Saya akan menganalisis dan sifar di setiap tempat tertentu, hanya untuk akhirnya melangkah dari cermin yang dikalahkan, berambut merah, dan dengan tanda kuku berbentuk setengah bulan yang tertentu diandalkan ke dalam kulit saya. Kebiasaannya semakin baik tahun demi tahun, tetapi masih ada, dan begitu memalukan pada itu. Whispers di internet mendakwa bahawa hipnoterapi boleh membantu menangani masalah itu-orang-orang bersumpah membantu mereka berhenti merokok, menarik rambut mereka, memilih kuku mereka, dan sebagainya, sehingga dengan itu, saya memutuskan untuk memukul ahli hipnoterapi dan stress relief Grace Smith. Ia pastinya tidak boleh menyakiti.

Mungkin kerana sihir menunjukkan anda melihat di kapal pesiar, orang menganggap hipnoterapi akan mendorong mereka untuk membuat bunyi haiwan sehingga beberapa Gob Bluth a la Pembangunan yang ditangkap jenisnya merangkul jari-jarinya, dan anda kembali ke dunia sebenar. Smith meyakinkan saya bahawa kesepakatan sebenar tidak seperti itu. “Hipnoterapi lebih banyak di sepanjang garis meditasi dengan matlamat, dan cara ia berfungsi adalah saya membantu orang berehat di dalam keadaan di mana mereka berasa selamat,” jelas Smith. “Kebanyakan orang cuba membuat perubahan apabila mereka benar-benar tertekan, marah, dan bosan, tetapi apabila anda datang dari keadaan itu, minda bawah sedar anda tidak akan membuat perubahan yang kekal kerana anda berada dalam mod kelangsungan panik , sedangkan ketika anda santai, anda menjadi terbuka untuk cadangan. “

BERKAITAN: Inilah Apa yang Ia Suka Duduk di Meditasi Pod selama 20 Menit

Untuk masa yang paling lama, saya hanya fikir saya mempunyai kulit yang dahsyat-sentiasa pecah dan percaya bahawa saya masih mengalami akil baligh, jadi saya merasakan terpaksa mengambilnya, atau menghukumnya kerana menjadi buruk, jika anda mahu. Sama ada ia menarik rambut, atau memilih sama ada kutikula atau kulit anda, Grace meyakinkan saya bahawa ia semua didorong oleh kebimbangan, yang menjadikan akal. Pada malam-malam saya terkejut tentang sesuatu, saya akan menghabiskan masa paling banyak di cermin pembesar. Dalam hipnoterapi, dia akan mengubah tabiat dari tahap bawah sedar, dan fikiran logik anda akan mengikuti dengan sewajarnya.

“Ada sebahagian daripada kita yang terasa baik apabila kita memerah kepala putih, ia pelik, minda logis yang sedar, tahu ia tidak baik untuk kita, tetapi minda bawah sedar tidak, jadi mengapa perilaku ini berterusan,” katanya. saya. “Logik tidak bermaksud apa-apa kepada minda bawah sedar, ia adalah mengenai emosi dan kebiasaan. Kita perlu memberitahu sedar bahawa tidak kira betapa baiknya emosi yang dibebaskan itu, ia sebenarnya tidak baik untuk kita, tetapi kita hanya boleh mempunyai perbualan ketika kita rasa selamat.” Ia telah bekerja untuk pelanggan Smith pada masa lalu – dia memberitahu saya seorang gadis muda yang pernah bekerja dengannya, yang mempunyai masalah dengan menarik keluar bulu mata dan mampu berhenti selepas satu sesi (dan dia mempunyai gambar sekolah baru yang menggemaskan untuk membuktikan ia). Sudah tentu, anda perlu membuat perubahan agar sesi itu berfungsi. “Jika seseorang ingin berhenti, mereka akan dapat melakukannya dalam beberapa sesi, sedangkan jika seorang wanita membawa anaknya kepada saya dan meminta saya berhenti merokok kerana dia tidak mahu berhenti, ia boleh mengambil hampir 50 sesi, “katanya. “Keberkesanan hipnosis adalah berdasarkan pada seberapa banyak yang anda mahukan hasilnya.” Cukuplah untuk mengatakan bahawa saya benar-benar menginginkannya.

BERKAITAN: Perintah Zen: Panduan Lapangan Anda untuk Hidup Dalam Kini

Grace dan saya mempunyai sesi kami di FaceTime, jadi selepas saya menyerang salah satu bilik tumpuan di pejabat, kami menetap. Dia memberitahu saya bahawa jika saya mempunyai pemikiran luar yang tidak sepenuhnya berkaitan dengan sesi, itu baik, dan hanya untuk pergi bersamanya. Dia mula bercakap dengan saya, dan membuat saya menjadi lebih tenang, lebih bermeditasi. Walaupun kebisingan dan aktiviti yang berlaku di luar pod kecil saya, saya dapat berehat dan mendengarnya, membimbing saya untuk memvisualisasikan ruang yang selamat. Kulit saya adalah kawan saya, dia memberitahu saya. Kami akan mempunyai hubungan yang lebih baik, saya akan meninggalkannya sendiri, dan saya berjanji untuk berkelakuan. Ia mungkin terdengar tidak masuk akal, tetapi ia cukup berkesan. Kami juga merakamkan sesi kami, supaya dalam hal orang lain perlu dibincangkan selepas sesi cermin agresif, mereka boleh mencuba teknik solo di sini di gracesmithtv.com. Saya tidak betul-betul menjadi yang paling baik untuk kulit saya, atau saya sendiri untuk perkara itu, yang saya sedar semasa sesi. Saya sentiasa mengkritik isu ini sehingga saya fikir saya bodoh, saya menjadi bodoh dengan meneruskan tingkah laku, dan akhirnya saya akan berkembang daripada itu. Menjadi mudah terdedah untuk mengakui rasa tidak puas hati saya yang pelik dan berusaha untuk berubah adalah perkara yang menakutkan, tetapi perlu sepenuhnya.

Saya merasa sangat santai mengikuti sesi, dan ia berterusan sepanjang hari. Kemudian malam itu selepas saya mencuci wajah saya, saya tidak merasakan perlunya “menghukum” kulit saya kerana menjadi buruk. Ia benar-benar kelihatan baik-baik saja pada hari itu, dan saya meninggalkan cermin selepas mantel malam saya Sunday Liley Oil Riley. Saya akan mengakui-saya memilih satu titik kecil pagi ini, tetapi untuk bersikap adil, itu sudah bersedia untuk pergi. Saya tidak menganalisis perkara-perkara pelik dalam liang saya yang mungkin atau mungkin tidak wujud, dan rutin penjagaan kulit saya tidak lagi termasuk menggali kuku saya ke kawasan tertentu yang menjadi lebih besar di mata saya. Kulit saya tidak cacat seperti yang pernah saya fikirkan, dan bukan saya, tetapi saya rasa saya hanya memerlukan Grace untuk bercakap saya untuk menyedari bahawa.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 45 = 46

map