Saya Waxed Line Bikini Saya Sendiri Jadi Anda Tidak Perlu

Saya mendapat lilin bikini pertama dan hanya tahun lepas untuk cerita rakan sekerja saya dan saya lakukan, dan walaupun saya bersumpah saya akan melakukannya sekali lagi dalam teks jawatan, saya berbohong. Saya berbohong kepada anda, pembaca yang sayang. Seluruh proses menyakiti terlalu banyak untuk saya berurusan lagi, dan satu-satunya perubahan yang telah saya buat kepada rutin saya di kawasan itu kerana adalah pisau cukur yang saya gunakan-empat bilah Schick’s Quattro You cukur ($ 10; target.com ) masih belum membuat saya salah, dan mereka berbau seperti bunga, jadi saya ke dalamnya.

Dengan “musim bikini” yang cepat menghampiri, saya terus mendapat lebih banyak siaran akhbar mengenai kit waxing di rumah. Ia mudah, mereka akan mengisytiharkan. Sesiapa sahaja boleh melakukannya! Anda boleh melakukannya sendiri! Malah garis bikini anda! Cuma ambil cermin dan letakkannya seperti yang anda lakukan pada kali pertama anda menggunakan tampon!

Saya telah menyembunyikan perasaan-yakin, menjadi sakit seperti seorang ibu, tetapi saya tidak suka bercukur selama tiga minggu. Saya juga mempunyai perjalanan dengan keluarga saya yang tiba di cakrawala, dan diberikan destinasi, saya akan diminta untuk berada dalam bikini beberapa kali. Sudah pastinya baik untuk tidak membungkus pisau cukur, yang mungkin akan disita oleh TSA, memandangkan nasib saya. Jadi, apa yang berlaku, saya fikir. Saya akan melakukannya dalam keselesaan bilik mandi saya sendiri, di mana hanya jiran saya akan mendengar saya menjerit. Tidak peduli bahawa saya merosakkan alis saya sendiri pada gred ke-8 dan saya masih membayarnya. Demi kewartawanan, saya mengambil satu kotak Bikini Wax Strips Parissa ($ 10; walgreens.com), dan seperti salah satu daripada orang-orang yang menjengkelkan yang selalu kembali bersama-sama dengan bekas mereka, saya memutuskan untuk mencubanya lagi dengan harapan yang tidak sengaja perkara akan berbeza masa ini.

VIDEO: Kos sebenar Mikroblading dan Prosedur Kecantikan Lain

RELATED: 3 Bikini Waxing Virgins Cuba Rawatan Pembuangan Rambut untuk Kali Pertama

Jalur Parissa sangat mesra pengguna, terutamanya jika ini adalah kali pertama anda melakukan ini, kerana ia datang sebelum lilin dan boleh dipanaskan menggunakan haba badan anda sendiri. Anda tidak berisiko membakar diri dengan lilin panas, dan satu jalur boleh digunakan beberapa kali. Arahan memerlukan anda memangkas rambut anda kira-kira 1 cm., Gosokkan jalur lilin di tangan anda untuk memanaskannya, kemudian letakkannya terus ke kawasan dengan arah yang sama dengan pertumbuhan rambut anda. Setelah beberapa saat, potong jalur di arah yang bertentangan dengan pertumbuhan rambut, dan teruskan menatap folikel rambut sehingga anda siap untuk seterusnya. Jenama ini mengarahkan anda untuk memangkas rambut anda kira-kira satu sentimeter, yang biasanya akan dilakukan semasa salon lilin, tetapi ini adalah di mana saya menghadapi masalah-kerana saya begitu bergantung pada pisau cukur saya, rambut saya tidak cukup mencapai 1 cm. tanda. Mereka cukup rapat untuk bekerjasama, saya fikir.

Saya menghangatkan jalur pertama di tangan saya, mengupasnya, kemudian menempelkannya pada vag saya seperti yang diarahkan. Masa menunggu sebelum merobek lilin itu merasakan tiga jam lebih lama apabila kuasa berada di tangan anda sendiri, tetapi anda perlu melakukannya seperti Band-Aid-cepat dan dengan pemikiran yang sangat sedikit. Senarai main yang didorong oleh band gadis marah yang bermain di latar belakang hampir tidak dapat menenggelamkan menangis saya, dan untuk kekecewaan saya, hanya sedikit rambut kecil yang terikat pada jalur. Sudah tentu, ini mungkin disebabkan oleh fakta bahawa saya tidak membiarkan rambut saya tumbuh cukup lama. Ia adalah sesuatu yang juruteknik yang sebelum ini memberikan saya satu-satunya lilin bikini yang telah menunjukkan, tetapi saya tidak tahu, saya hanya tidak sabar menunggu untuk rambut saya berkembang.

Juga, saya tidak fikir lilin cukup panas sebelum saya memohon. Ketika saya berpindah ke kawasan lain (saya memilih untuk Brazil penuh di sini, ya), saya memukul setiap jalur dengan pengering-pengering sebelum menariknya dan melekatkannya, yang sedikit lebih baik. Kaedah ini meraih beberapa lagi rambut, tetapi malangnya, tidak ada yang terlalu luar biasa. Tahap kesakitan dan bunyi bising telah menjadi sedikit untuk saya ketika saya berjalan turun, dan saya tidak mahu terlalu dekat dengan kawasan sensitif lebih dekat dengan bibir, jadi saya memanggilnya sehari, menampar beberapa minyak azulene yang menenangkan termasuk dalam kit, kemudian melompat di pancuran untuk menyelesaikan selebihnya dengan pisau cukur saya. Sekiranya anda mengikuti arahan dan mempunyai jumlah pertumbuhan rambut yang sesuai, anda mungkin akan lebih baik daripada yang saya lakukan, tetapi seperti pasangan yang menjengkelkan yang disebutkan di atas, orang seperti toleransi kesakitan saya tidak begitu cepat berubah.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

68 − = 67

map