Segala-galanya yang perlu anda ketahui tentang mendapatkan kuku akrilik

Sebagai seseorang yang tidak dapat mengembangkan kuku mereka tanpa memecah sekurang-kurangnya dua daripada mereka di sepanjang jalan, saya dengan serta-merta cemburu apabila saya melihat seseorang yang panjang, sempurna badam atau kuku berbentuk persegi. 

Walaupun sesetengah orang diberkati dengan kuku semula jadi yang kuat, sering kuku yang saya bawa lebih sering boleh dikreditkan ke keajaiban acrylics. Kaedah kuku palsu ini sesuai untuk kita yang ingin kuku panjang, tetapi tidak boleh membentuk atau mengekalkan panjang kuku ideal mereka sendiri. Walau bagaimanapun, mereka tidak begitu mudah: Mendapatkan kuku akrilik datang dengan tag harga, dan pemeliharaan juga. Di samping itu, membuat mereka melakukan salah boleh benar-benar merosakkan kuku anda.

Semua ini dipertimbangkan, penting untuk mempunyai semua maklumat sebelum anda melawat salon, dan InStyle telah mendapat anda dilindungi. Sama ada anda bosan mempunyai kuku yang terlalu pendek untuk seni kuku mewah, atau anda mahu kuku anda kelihatan dramatik seperti kuku Kylie Jenner pada Instagramnya, lihat apa yang manicurist profesional katakan tentang proses mendapatkan kuku akrilik.  

BERKAITAN: Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mendapatkan Gel Manicures 

SAYA, APAKAH AIL ACRYLIC?

Untuk membuatnya lebih mudah, kuku akrilik adalah campuran serbuk dan monomer cecair yang digabungkan menjadi gumpalan adunan, dibentuk ke kuku anda dengan berus, dan kemudian dikeringkan. “Acrylics tidak memerlukan lampu untuk menyembuhkan, dan mereka hebat untuk mengubah bentuk atau memperluaskan kuku anda,” kata Ariela Zuniga, pengarah operasi di Vanity Projects, salon kuku mewah dengan lokasi di New York dan Miami. 

Menurut Zuniga, acrylics sangat sesuai untuk orang yang ingin mengubah bentuk kuku mereka, atau mahu lebih panjang. 

BAGAIMANA AIL ACRYLIC APPLIED?

Apabila anda mendapat set lengkap acrylics, juruteknik kuku biasanya akan memakai petua, atau menggunakan bentuk kuku untuk mencapai rupa yang lebih semula jadi. “Setiap akrilik kemudian dibentuk seperti yang dikehendaki dan dicat dengan menggilap,” jelas Zuniga. 

Ia selamat untuk mendapatkan acrylics seberapa kerap yang anda kehendaki, tetapi penyelidik kuku juruteknik di kawasan anda supaya anda yakin bahawa anda pergi ke seseorang yang terlatih dan berpengalaman dalam menerapkannya. 

APA JENIS POLIS NAIL BOLEH DIGUNAKAN PADA ACRYLICS?

Sama ada anda seorang peminat kuku manicure gel, atau anda biasanya pergi dengan menggilap lama biasa, berita baiknya adalah bahawa anda boleh menggunakan mana-mana formula yang anda suka. 

BAGAIMANA PENYELENGGARAAN TINGGI ADALAH ACRYLICS?

Kebenaran keras: Acrylics memerlukan banyak pemeliharaan. Zuniga mengatakan bahawa kebanyakan pelanggan dengan acrylics biasanya datang setiap dua hingga tiga minggu untuk mendapatkan mereka diisi. Walau bagaimanapun, selagi apa-apa pengangkatan akrilik diisi, set boleh dipakai selama enam hingga lapan minggu sebelum mereka perlu dikeluarkan. 

VIDEO YANG TERKAIT: Kos Kehidupan Sepanjang Masa Kecantikan

BAGAIMANA AIL ACRYLIC REMOVED?

Mengeluarkan kuku akrilik tidak semua berbeza daripada melepaskan manicure gel. “Acrylics perlu dikeluarkan dengan merendam setiap kuku dalam aseton sehingga akrilik cukup lembut untuk mengeluarkan dengan perlahan,” kata Zuniga. “Adalah lebih baik untuk mengeluarkan profesional untuk mengelakkan kerosakan pada katil kuku anda.” 

DAPATKAN ACRYLICS KERANA AKTIF AKTIVITI ANDA?

Acrylics tidak lagi merosakkan daripada bentuk kuku palsu lain-asalkan mereka dijaga dengan baik. Ini termasuk mendapatkannya dengan betul dikeluarkan, kerap dipenuhi, dan menjaga mereka bersih dan kering. Kesemuanya akan menghalang bakteria daripada masuk ke dalamnya dan menyebabkan jangkitan. 

BAGAIMANA CARA BANYAK KURSUS ACRYLIC, ANYWAY?

Jika anda fikir janji yang panjang, kuku berbentuk sempurna bernilai penyelenggaraan, mengharapkan untuk membayar lebih banyak untuk akrilik kuku daripada yang anda lakukan untuk perubahan menggilap biasa. Kos tepat dari satu set akrilik kuku boleh berbeza-beza berdasarkan di mana anda tinggal dan salon kuku, tetapi mengharapkan untuk membayar lebih dari $ 50. Di Vanity Projects, satu set penuh berharga $ 75, manakala mengisi is $ 55, sebagai tambahan kepada harga gel menggilap, jika itu pilihan manicure anda. 

 

Sekarang bahawa anda mempunyai semua intel pada acrylics, jika anda bersedia untuk dimasukkan ke dalam kerja tambahan untuk mengekalkan mereka, Instagram penuh dengan bahan rujukan untuk set anda sendiri. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 30 = 39

map