Sekiranya Anda Menggunakan Scrub Berasaskan Garam atau Gula?

Mereka berdua mencapai hasil yang sama, tetapi adakah satu formula berfungsi lebih baik untuk kulit anda daripada yang lain? Bergantung pada sejauh mana gosok yang anda perlukan. Tidak kira sama ada anda memilih gosok atau gosok berasaskan gula, kulit bayi lembut adalah matlamat akhir, tetapi secara umum, lulur garam cenderung mempunyai zarah yang jauh lebih besar daripada rekan mereka. Oleh sebab itu, garam merupakan formula yang sesuai untuk kawasan tebal atau kasar yang memerlukan pengelupasan tambahan, belum lagi, detoksip sedikit. Garam berfungsi dengan baik untuk mengeluarkan kekotoran dan membunuh bakteria, jadi ia boleh digunakan pada bahagian tubuh yang mengalami pelarian, dengan syarat anda tidak menggosok terlalu keras. Kami mengesyorkan menggunakan rumusan berasaskan garam beberapa kali seminggu jika kulit anda boleh mengambilnya, tetapi tidak mengejutkan setiap hari. Walau bagaimanapun, mereka lebih berkesan mengurangkan kemunculan selulit atau tanda regangan, sebagai garam meningkatkan peredaran darah di bawah kulit untuk memberi kesan kencang di atas.

BERKAITAN: Kami Menemui Scrub Badan Terbaik untuk Jenis Kulit Anda

Sekiranya anda mempunyai kulit yang sangat sensitif, kami berpegang kepada lulur gula. Granul yang lebih kecil tidak akan menjengkelkan, dan larut dalam air suam dengan cepat. Satu lagi ditambah dengan lulur gula? Anda boleh menggunakannya selepas mencukur tanpa memberi sensasi yang menyengat. Walaupun anda memegang tangan yang mantap, pisau cukur Venus yang dipercayai anda kadang-kadang boleh meninggalkan satu atau dua yang tidak dijangka. Anda boleh membayangkan betapa tidak selesa yang mungkin sekali menjadi gumpalan garam kegemaran anda menjadi faktor persamaan. Jika anda jenis yang sentiasa lupa untuk mengelupas sehingga selepas mencukur, kami akan mengesyorkan menggunakan gosok gula, kecuali jika anda baik-baik saja dengan rasa membakar-dan kami tidak bercakap dalam pengertian politik.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

49 + = 57

map