Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai CoolSculpting

Paha dalaman dan bahagian bawah abdomen adalah dua tempat yang paling sukar ditekan, walaupun diet dan senaman yang ketat diikuti oleh T. Tetapi prosedur tidak sopan, CoolSculpting, sedang memperoleh stim dan membuat tajuk utama kiri dan kanan untuk menjadi jawapan kepada pengaduan umum ini dengan harfiah membekukan sel-sel lemak di kawasan yang rumit. Penasaran? Kami pergi ke pro untuk mengetahui semua yang anda perlu tahu mengenai rawatan ini, dari seberapa cepat anda akan melihat hasil kepada apa yang sebenarnya dilakukannya kepada tubuh anda terhadap risiko, dan segala-galanya di antara.

Apa itu CoolSculpting?

Menurut Dr. Heidi Waldorf adalah Pengarah Laser dan Dermatologi Kosmetik di The Mount Sinai Hospital di New York City, ia merupakan rawatan satu-satunya yang tidak teratur penyakit di seluruh dunia. “Terdapat lebih daripada 4 juta kitaran rawatan, 75 kertas yang diterbitkan, dan lebih daripada 5000 pesakit pengajian,” katanya. “Itu lebih dalam setiap kategori daripada mana-mana peranti kontur badan yang tidak dinasihatkan.” Pada dasarnya, rawatan yang dilakukan menggunakan Peranti CoolSculpting yang dibersihkan oleh FDA, menggunakan sejuk untuk memusnahkan sel-sel lemak secara kekal di kawasan tertentu, dan tidak ada penenang yang diperlukan tidak seperti liposuction. Setiap rawatan, pro kami menjelaskan, mengurangkan lemak kira-kira 20 peratus.

BERKAITAN: Adakah Anda Bahkan Tahu Apa Gluten?

Apa Rawatannya Mengikut?

Dr. Waldorf mengatakan ia bermula dengan mengambil gambar dan pengukuran kawasan yang dikehendaki. “Aplikator yang melekat pada peranti CoolSculpting dilampirkan ke kawasan lemak yang tidak diingini. Aplikator dipilih berdasarkan saiz, bentuk, dan kebolehcokapan lemak,” jelasnya. “Kebanyakan aplikator mempunyai tahap sedutan, lebih banyak dalam versi asal dan kurang dalam yang lebih baru. Aplikator untuk paha luar, yang juga biasa digunakan di tepi adalah rata tanpa sedutan. Aplikator dipilih dan digunakan supaya tidak ada ruang di antara permukaannya dan permukaan kulit, dengan cara itu pada masa yang sama seperti sejuk digunakan, terdapat maklum balas kepada peranti suhu. Oleh itu, ia sentiasa diselaraskan secara automatik. “

Beliau berkata rawatan biasanya mengambil masa kira-kira 35 minit, dengan pengecualian “Coolsmooth” untuk paha luar, dan mengambil masa 75 minit. Apabila lemak dibekukan, Dr. Waldorf berkata ia kemudiannya menjadi kristal. “… apabila aplikator dikeluarkan, kawasan itu sama ada secara manual diurutkan atau dirawat dengan radiowaves, Zimmer ZWave Pro, untuk memecahkan kristal Kami menggunakan Zwave di pejabat saya dan bukannya urut manual untuk mengurangkan bengkak dan penyerapan kelajuan lemaknya sel-sel lemak yang rosak secara beransur-ansur diserap semula dan diekskresikan. Tiada kesan pada tahap lemak dalam darah, “katanya..

Satu lagi fakta yang menarik? Tidak ada downtime. 

Coolsculpting
Kesopanan CoolSculpting

Bila Adakah Anda Lihat Hasil?

Kebaikan kami memberitahu kami bahawa pesakit mula melihat hasil dalam masa sebulan, tetapi memerlukan masa tiga bulan untuk melihat hasil penuh.

Berapa Lama Adakah Ia Terakhir?

Menurut Laura Dyer, MSHS, PA-C di pejabat Dr. Amy Wechsler, hasilnya sangat tahan lama. “Perkara yang menarik tentang sel-sel lemak kita ialah selepas akil baligh, keupayaan sel stem yang membolehkan sel-sel lemak untuk membiakkan semula mematikan. Oleh itu, bilangan sel-sel lemak yang anda miliki pada usia 18 adalah sel-sel lemak yang anda alami,” dia berkata. “Sepanjang perjalanan hidup anda, seperti yang anda peroleh atau menurunkan berat badan, sel-sel lemak sama ada berkembang atau berkontrak-bilangannya tidak pernah berubah. Sekali sel-sel lemak anda terdedah kepada CoolSculpting, 20-25 peratus daripada mereka menguatkan, membekukan, dan kemudian mati dalam tempoh rawatan. Ia mengambil tubuh anda kira-kira tiga bulan untuk melupuskan sepenuhnya sel-sel lemak yang dirawat tetapi apabila mereka hilang, mereka pergi untuk kebaikan dan tidak akan kembali. “

VIDEO: Dapatkan Badan Itu: Kaki Kendall Jenner

Siapa Pesakit Ideal?

Jika anda boleh mencubit satu inci lemak, Dr. Waldorf mengatakan anda adalah seorang canidate. “Pesakit yang ideal adalah hampir dengan berat badan yang dia mahu tetapi mempunyai lemak yang tidak akan hilang dengan senaman atau diet,” jelasnya. “Ia boleh digunakan untuk dagu ganda, lengan atas, paha dalaman dan luaran, lutut, kancing bra, lemak belakang, kuku dan pinggang, dan perut. Malah pesakit yang sedang dalam proses kehilangan berat badan atau yang hanya ingin mengubah bentuknya boleh dirawat. ” Walau bagaimanapun, ia tidak boleh digunakan di atas hernia terbuka dan ia tidak digunakan untuk lemak intraabdominal.

Apakah Risiko?

Seperti semua rawatan, ada perkara yang perlu diperhatikan. Dyer mengatakan bahawa risiko yang paling biasa adalah sementara dan menyelesaikan dalam masa beberapa minggu. Sesetengahnya termasuk kemerahan selepas rawatan, bengkak ringan, lebam, kelembutan, kebas atau sensasi membosankan selama kira-kira 1-2 minggu selepas. Sesetengah kepekaan atau kesemutan di sekitar kawasan juga biasa. Walau bagaimanapun, anda harus selalu berbincang dengan doktor anda untuk mengetahui sama ada sesuai untuk anda. 

RELATED: Bagaimana Akupunktur Sebenarnya Berfungsi?

Siapa yang Memberi Rawatan?

Menurut Dyer, perubahan keperluan berdasarkan keadaan yang anda ada, tetapi anda boleh menggunakan alat pencari rawatan untuk mencari amalan CoolSculpting yang disahkan dan selamat. 

Apakah Kos tersebut?

Ini sangat bergantung kepada di mana anda mendapatkannya dan kini banyak kitaran yang anda perlukan. “Ia biasanya bermula kira-kira $ 750 setiap kitaran atau $ 1500 / kawasan. Contohnya, kawasan adalah kedua-dua lubang atau kedua-dua paha,” kata Dyer..

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

14 + = 15

map