Topeng Itu Hanya Meningkatkan Parut Jerawat Saya

Sudah bertahun-tahun sejak dulu saya melihat adegan tertentu dalam a Seks dan Kota episod di mana Samantha Jones bersetuju untuk mengupas kulit kimia sebagai hidangan sampingan kepada Botox, tetapi apa-apa sebutan mengenai rawatan itu, dan saya segera mendapat gambaran mental wajah lobster pasca dermatologi Jones.  

Walaupun kulit kimia yang baik mempunyai banyak faedah seperti meminimumkan hiperpigmentasi, matahari dan bintik-bintik gelap, dan pori-pori yang tersumbat oleh jerawat, yang semuanya boleh menyebabkan keguguran kulit saya yang terasa hormon, ketakutan saya terhadap rawatan yang menimbulkan kulit sensitif saya selalu mentakrifkan melawat pejabat dermatologi.

BERKAITAN: Segala-galanya yang perlu anda ketahui tentang mendapatkan kulit kimia

Di sinilah T.L.C. Sukari Babyfacial masuk. Pembungkusan 25% AHA dan 2% BHA asid, formula bukan toksik lelaki kecil itu bukan jenaka, dan sepatutnya berfungsi sebagai alternatif di rumah setiap minggu untuk rawatan di pejabat. Bersama kombinasi glycolic, lactic, dan citric acid, campuran bahan semulajadi seperti chickpea flower, matcha, dan ekstrak labu bekerja untuk mencerahkan, menapis liang, dan mengurangkan garis halus dan kedutan dengan hasil segera untuk semua jenis kulit.  

Sebagai seseorang yang ditinggalkan dengan bintik-bintik gelap untuk mengingatkan mereka tentang masa-masa yang buruk semasa musim gugur penuh jerawat pecah-pecah terutamanya, saya telah menguji beberapa produk untuk meminimumkan penampilan titik-titik polka di daguku, tetapi tidak ada apa-apa berkesan bagi saya bahawa saya akan membanggakannya kepada rakan-rakan saya dalam teks kumpulan. Jadi tidak perlu dikatakan, saya berharap bahawa pasangan asid kuat dengan antioksidan akan menyampaikan hasil tanpa membuat kulit saya sensitif.

BERKAITAN: 6 Produk Yang Akan Membuat Pengelupasan Bahagian Terbaik Hari Anda

Nasib baik, kulit saya suka Babyfacial. Walaupun terdapat rasa sengit ringan beberapa saat selepas saya mengupas, tidak ada kemerahan selepas meninggalkannya untuk disyorkan penuh 20 minit dan menyusul dengan botol mini jenama Virgin Marula Luxury Face Oil yang menenangkan yang datang dengan kulitnya. Walaupun saya dengan serta-merta melihat sedikit cahaya dan kelembutan tambahan, urusan cinta saya dengan kulitnya tidak bermula sehingga keesokan harinya. Beberapa tempat gelap pasca-breakout yang saya cuba tolakkan selama berbulan-bulan kelihatan lebih ringan selepas satu penggunaan, dan mereka hanya mendapat lebih ringan kerana saya terus menggunakan mask.

Saya telah menaikkan pembaikan kepada asid Bayi yang mempunyai tahap pH yang ideal untuk mengelupas sel kulit permukaan mati sambil mengelakkan kemerahan dan kerengsaan. Walaupun ketakutan saya terhadap kulit telah merosot sedikit, saya tidak dapat membandingkan pengalaman saya dengan kesepakatan sebenar-tetapi saya tidak merasa ada keperluan sekarang.

Rawat kulit anda di wajah di rumah untuk $ 80 di sephora.com. Tidak seperti kes Jones, tiada jawatan pelepasan jawatan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 31 = 37

map