13 Lagu Tarian Pertama Unik yang Tidak Akan Disediakan Tetamu Anda Tidur

Anda telah memilih pakaian anda, bunga telah dirancang dengan teliti, dan akhirnya anda telah menemui sesuatu yang biru – tetapi bagaimana dengan tarian pertama anda? Lagu anda dan suami anda berpindah langkah romantis untuk menetapkan nada seluruh penerimaan anda, jadi melakukan sesuatu yang tidak dapat dilupakan adalah suatu keharusan. Daripada membosankan tetamu anda dengan “At Last” (tiada kesalahan kepada Etta James yang ikonik), kami telah membundarkan 13 lagu yang sama seperti romantis dan sedikit lebih segar. 

1. “Crimson and Clover” oleh Tommy James dan Shondells


Ini adalah lagu muktamad, tetapi sejauh yang kita bimbangkan, ini juga lagu tarian pertama yang pertama. Fakta: Tidak mustahil untuk menutup mata dan bergoyang ketika mendengar ini.

2. “Cupid” oleh Sam Cooke

OK, jadi Sam Cooke bukan wilayah baru ketika datang ke senarai main perkahwinan, tetapi “Cupid” adalah salah satu lagu yang kurang digunakannya. Ia memancarkan semua percintaan Cooke terkenal kerana, sambil mengekalkan perubahan pantas dari “You Send Me” (jumlah perkahwinan klasik).

3. “Gambar Anda” oleh The Cure


Sekiranya anda mencari sesuatu yang lebih tegang, The “Pictures of You” The Cure adalah apa yang anda cari. Ia manis, romantis, mempunyai melodi yang mudah untuk beralih ke dan sebagainya, dan yang paling pasti bukan sesuatu yang anda dengar di kebanyakan majlis perkahwinan.

4. “Avalon” oleh Roxy Music


Anda mungkin mengenali Roxy Music daripada a) koleksi album ibu bapa anda, dan b) Sofia Coppola’s Lost in Translation. Tetapi sebaliknya agak “melampaui” ini, kami pergi ke depan dan memilih “Avalon”, lagu pengembaraan yang indah untuk pasangan yang terkenal dengan rasa eklektik mereka dalam muzik.

5. “Suka” oleh Putera

Tidak mungkin senarai ini akan lengkap tanpa lagu oleh Putera terlambat, bukan? Kami pergi dengan “Adore” terima kasih kepada tempo yang sangat perlahan dan romantik. Ya, ia boleh mendapatkan liiiiittle panas-n-berat, tapi semoga – ini malam perkahwinan anda. 

6. “Saya Tidak Akan Kongsi Anda” oleh The Smiths


Salah satu lagu The Smiths yang paling cantik pernah, tanpa emo rasa-pesta. * Nota: Sesuai untuk pasangan hipster penduduk yang membaca senarai ini. Anda tahu siapa anda.

7. “Dua daripada Kita” oleh The Beatles


Ini adalah salah satu lagu The Beatles yang kurang dikenali (jika ada perkara sedemikian) dan salah satu kegemaran kami untuk majlis perkahwinan. Ia sedikit lebih cepat daripada yang anda harapkan, tetapi pasti berfungsi untuk menari pertama. 

8. “Tiada Masalah Apabila Kita Menari” oleh Medan Magnetik


Sweet, heavy on the hipster vibes, dan totally swoon-inducing, lagu Field Magnetic ini dari mereka yang berjudul 69 Love Songs. Bagaimana anda boleh pergi salah?

9. “Heartbeats” oleh Jose Gonzalez


Sampul unik The Knife ini benar-benar menakjubkan, menghantui, dan ya, romantis. Sediakan untuk tetamu anda untuk mengeluh / mencuri senarai main anda.

10. “Laut Cinta” oleh Cat Power


Tidak ada seorang pun yang melompat seperti Cat Power, dan sampulnya “Sea of ​​Love” hanya ilahi. Tentunya, ia semakin popular di dunia perkahwinan (dan betul demikian), tetapi tidak ada tempat yang terlalu banyak. 

10. “Hal Sweet” oleh Van Morrison


Terbaik. Lagu. Pernah. Seperti tajuknya, “Sweet Thing” hanya itu: oh-so manis. Secara jujur, kita tidak boleh memikirkan lagu yang lebih baik untuk memulakan kebahagiaan anda.

11. “Morning Has Broken” oleh Cat Stevens


Sebilangan besar klasik, tetapi cukup aneh-tidak terlalu banyak pada majlis perkahwinan. Kami sangat menyukai Cat Stevens sekolah lama ini kerana semuanya bermula pada hari baru-yang tidak boleh lebih tepat.

12. “Let My Love Buka Pintu” oleh M. Ward


Cover M.Bard “Let My Love Open the Door” adalah untuk-mati-dan sepenuhnya asli. Tambahan pula, itu secara literal mengenai kuasa cinta. * sobs *

13. “Permainan Video” oleh Lana Del Rey


Tidak boleh meninggalkan Lana dari senarai ini! Terima kasih kepada garis seperti “syurga adalah tempat di bumi dengan anda,” ini mungkin menjadi lagu tarian pertama kegemaran kami dalam senarai ini. Terbaik untuk yang terakhir, pasti.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 3 = 5

map