16 Perkara Yang Tidak Anda Ketahui Tentang Perkahwinan Elizabeth Taylor

Ia selamat untuk mengatakan Elizabeth Taylor suka berkahwin, kerana dia berbuat demikian tujuh kali. Lebih penting lagi, perkahwinan ini membawa drama utama Hollywood-seperti yang mereka buat Brad Pitt, Angelina Jolie, dan segitiga cinta Jennifer Aniston kelihatan seperti permainan kanak-kanak. Kebanyakan orang tahu Taylor suka berlian, mempunyai dua set bulu mata, dan memenangi dua Anugerah Akademi-tetapi adakah anda sudah biasa dengan perincian perkahwinannya? Anda akan menjadi.

BERKAITAN: Transformasi Elizabeth Taylor Melalui Tahun Ini

1. Pernikahan pertamanya adalah Conrad “Nicky” Hilton Jr. Betul, yang Conrad Hilton. Taylor membuat lelaki bertuah ini suaminya yang pertama di Beverly Hills 1950, ketika dia berusia 18 tahun. Sekiranya mereka tinggal bersama, dia akan dikaitkan dengan Paris Hilton. Hanya mengatakan.

2. MGM merentasi keseluruhan tagihan perkahwinan Taylor ke Hilton. # JobPerks3. Perkahwinan itu mempunyai 600 tetamu, tetapi itu tidak lebih berbanding 3,000 peminat yang muncul di luar Gereja Shepherd Baik di Beverly Hills.

4. Sebelum dia menikahi Hilton, Howard Hughes didakwa menawarkan untuk membiayai sebuah studio filem untuk Taylor jika dia bersetuju untuk berkahwin dengannya.

5. Taylor mengenakan pakaian yang direka oleh Helen Rose untuk perkahwinannya ke Hilton serta perkahwinannya kepada Michael Wilding. Rose adalah pereka kostum MGM, dan paling terkenal kerana menjadikan gaun ikonik Grace Kelly.

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 1
Keystone / Getty

6. Perkahwinan kedua Taylor adalah untuk Michael Wilding, dan dia adalah kekalahan 20 tahun lebih tua daripada dia. Perbezaan umur tidak betul-betul bersenam…

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 2
Popperfoto / Getty

7. Perkahwinan seterusnya Taylor kepada Mike Todd berakhir dengan tragedi: dia meninggal dunia dalam nahas kapal terbang hanya setahun selepas perkahwinan mereka, meninggalkan Taylor dan anak perempuan mereka di belakang.

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 3
DPA / Landov

8. Perkahwinan Taylor kepada Eddie Fisher adalah hasil hubungannya-dia telah berkahwin dengan pelakon Debbie Reynolds pada masa itu.

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 4
Bettmann / Corbis

9. Dan dapatkan ini: Eddie Fisher adalah kawan baik dengan Mike Todd-dia benar-benar menghiburkan Taylor selepas kematian Todd, yang menjadikan semuanya lebih janggal.

10. Berikut adalah pernyataan Elizabeth mengenai perkara itu: “Eddie tidak suka dengan Debbie dan tidak pernah … … Anda tidak boleh memecah perkahwinan yang bahagia, Debbie dan Eddie tidak pernah ada.”

11. Bercakap tentang perpecahan, Taylor mempunyai hubungan dengan Richard Burton pada set Cleopatra semasa berkahwin dengan Fisher. Dia memakai gaun pengiring bayi kuning untuk perkahwinan mereka pada tahun 1964.

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 5
Ekspres / Hulton Arkib / Getty

12. Perselisihan Taylor-Burton mengakhiri skandal yang begitu banyak sehingga seorang kongres dari Georgia cuba menghentikan mereka daripada datang kembali ke negara ini kerana “tidak dapat dielakkan,” dan Vatican menerbitkan surat terbuka tentang “kejujuran seksual” mereka.  

13. Taylor dan Burton sebenarnya telah berkahwin dua kali. Mereka bercerai pada tahun 1974 dan berkahwin semula pada tahun 1975. Taylor berkata bahawa jika dia tidak meninggal dunia, mereka mungkin telah berkahwin semula untuk kali ketiga, itu betapa sayang mereka.

14. Taylor menikahi suami nombor enam, ahli politik John Warner, sambil memakai bulu besar. Kerana kenapa tidak?

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 6
Terry O’Neill / Getty

15. Perkahwinan terakhir Taylor adalah kepada Larry Fortensky, pekerja pembinaan. Mereka bertemu di klinik Betty Ford dan berkahwin di Neverland Ranch, rumah Michael Jackson.

Elizabeth Taylor's Husbands - Embed 7
Visages

Sekali lagi, ketika ditanya mengapa dia berkahwin dengan kerap, Taylor berkata, “Saya tidak tahu, sayang, pasti saya mengalahkan saya.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

49 + = 56

map