18 Tradisi Perkahwinan Unik dari Seluruh Dunia

“Berlian adalah selama-lamanya,” slogan De Beers untuk kempen pemasaran tahun 1940 mereka membuat berlian selamanya sinonim dengan percintaan dan perkahwinan. Jadi terkejutlah, apabila sepupu saya di Portugal dengan gembira menghantar saya gambar cincin pertunangannya, bukannya tempat tinggal berlian di jari kiri saya melihat zamrud indah di sebelah kanannya. Ia bukan sahaja lazim di kebanyakan bahagian Eropah untuk cincin yang dipakai di sebelah kanan hingga hari besar tetapi juga untuk cincin untuk mempunyai separa batu berharga daripada berlian.

Tradisi perkahwinan hari ini masih bervariasi dari budaya ke budaya dan beberapa adat yang paling lazim di Amerika Syarikat berasal dari negara-negara lain-lelaki terbaik bermula di Jerman, dan tradisi pengantin perempuan termasuk sesuatu yang berwarna biru pada hari perkahwinannya bermula di Israel. Di pedalaman Scotland ia adalah perkara biasa untuk parti perkahwinan membuang makanan yang rosak dan lumpur pada pengantin perempuan-tradisi ini tidak mendapat banyak perkara berikut di Amerika Syarikat.

Lihatlah beberapa tradisi unik dari seluruh dunia!

BERKAITAN: Pernikahan Alice in Wonderland-Inspired ini Apakah Impian Apa yang Dibuat Dari

Amerika Selatan

Pada asalnya tradisi di England Victoria, kek pengantin lelaki telah menjadi tradisi moden di Amerika Selatan. Kek ini adalah peluang untuk mendapatkan kreatif dan biasanya bertemakan kepentingan para pengantin lelaki.

Brazil

“Bem Casado” manis Brazil diberikan kepada tetamu ketika mereka meninggalkan resepsi dan merupakan simbol keberuntungan untuk pernikahan baru.

Colombia

Pengantin lelaki dan pengantin masing-masing mempunyai lilin dan selepas cincin telah ditukar menggunakan lilin mereka untuk menyalakan lilin ketiga bersama-sama. Sebaik sahaja lilin yang lain menyala, mereka meletupkan lilin mereka sendiri. Tradisi ini melambangkan perpaduan dan mereka menjadi satu badan untuk sepanjang hidup mereka.

BERKAITAN: Kirim atau Tidak Kirim: 5 Tips untuk Membantu Anda Elakkan Media Sosial Perkahwinan #Fail

Mexico

Pengantin perempuan mempunyai dua karangan bunga; ada yang tinggal di gereja untuk Perawan Maria. Tradisi lain adalah lasso manik rosari atau bunga oren-yang mewakili kesuburan dan kebahagiaan-dilingkarkan di sekeliling leher pengantin lelaki ketika mereka bertukar sumpah.

Poland

Ketika keluar dari gereja, pengantin baru disiram dengan segenggam perubahan longgar yang dilemparkan oleh tetamu. Sekiranya anda pernah dijemput untuk perkahwinan Poland, perhatikan dengan terperinci mengenai jemputan perkahwinan, kerana ia adalah perkara biasa bagi sesetengah tetamu untuk dijemput ke upacara dan bukan penerimaan.

Sweden

Wanita bukanlah satu-satunya yang menerima cincin pertunangan-begitu juga lelaki! Dan, harap semua orang mempunyai nafas segar-itu juga tradisi ketika pengantin perempuan meninggalkan ruangan untuk semua wanita untuk mencium pengantin laki-laki, dan ketika pengantin lelaki meninggalkan, semua orang mencium pengantin perempuan.

Scotland

Lazimnya, Grand Tradisional Mac memulakan resepsi-membawa begpipes! Pengantin perempuan pertama berada di lantai tarian dan kemudian pembantu pengantin lelaki bergabung bersama diikuti oleh mertua!

BERKAITAN: 13 Lagu Tarian Pertama yang Unik yang Tidak Akan Disediakan Tetamu Anda Tidur

Perancis

Dating kembali ke zaman Napoleon, adalah perkara biasa untuk memasukkan pemotongan botol sampanye semasa perayaan istimewa. Para perwira akan menggunakan pedang istimewa, kerana wanita memegang botol itu. Utamakan keselamatan!

Ukraine

Dirujuk sebagai Korovai, roti yang dihiasi dan dibentuk seperti kek perkahwinan diberikan kepada pengantin perempuan sebelum pengantin dan kemudian dikongsi dengan pihak perkawinan. Ia biasanya dibuat oleh kedua-dua keluarga dan mewakili berkat dari masyarakat kepada pasangan yang baru berkahwin.

China

Berharap anda telah diturunkan pada titisan mata dan tompok mata penyejuk di barat daya China, bermula sebulan sebelum hari besar, pengantin perempuan menangis selama satu jam setiap hari. Ketika pendekatan perkahwinan, ibu bergabung dengan ritual yang menangis dan kemudian pada akhir bulan, setiap perempuan dalam keluarga menangis dengan pengantin perempuan. Ini sepatutnya menjadi simbol kegembiraan dan perkahwinan yang bahagia.

Fiji

Seolah-olah meminta bapa pengantin perempuan untuk mendapatkan izin tidak cukup menakutkan, di Fiji pemenang harus membawa Tabua, atau gigi paus, sebagai hadiah yang mewakili kekayaan dan status.

BERKAITAN: Inilah * Tepat * Apa yang Harus Dipakai untuk Setiap Kod Pakaian Perkahwinan

Filipina

Jangan menempah pemasangan terakhir untuk pakaian perkahwinan anda-dikatakan dalam budaya Filipina bahawa pengantin wanita tidak boleh memakai gaun terakhir sebelum hari perkahwinan, kerana nasib buruk. Dan, pastikan pengantin lelaki anda tepat waktu – ia dianggap nasib buruk jika pengantin perempuan tiba di gereja sebelum pengantin lelaki.

Jepun

San San Kudo adalah ritual di mana pasangan itu minum minuman semasa upacara. Terdapat tiga cawan sejagat dan pengantin lelaki menyambut dari setiap cangkir tiga kali. Ia dikatakan sebagai simbol syurga, bumi, dan manusia, atau cinta, kebijaksanaan, dan kebahagiaan.

Jordan

Malam sebelum pernikahan, para wanita di keluarga pengantin menghiasi tangannya di dalam singa sambil menceritakan kisah dan nyanyian.

Pakistan

Perayaan dan ritual pernikahan berlangsung beberapa hari dan mempunyai banyak komponen. Adalah tradisi untuk majlis perkahwinan yang akan diadakan di rumah pengantin perempuan dan hari terakhir perayaan adalah Walima-di mana pengantin lelaki menjadi tuan rumah makan malam pertama mereka sebagai pasangan suami isteri.

Congo

Perkahwinan adalah perniagaan yang sangat serius memandangkan pengantin lelaki tidak dibenarkan tersenyum sepanjang upacara keseluruhan! Ia dikatakan tidak menghormati dan boleh disalah anggap sebagai tidak serius mengenai kesatuan itu.

Kenya

Terima kasih atas slobber itu, ayah! Ia adalah tradisi bangsa Massai untuk bapa pengantin perempuan untuk meludahi kepalanya dan payudara. Dia kemudian terpaksa berjalan pergi tanpa melihat ke belakang, atau dia akan bertukar menjadi batu.

Mauritius

Berbeza dengan diet pengantin dan regim kecergasan pengantin biasanya pergi sebelum hari perkahwinan mereka di sini di A.S., ia adalah tipikal pengantin di pulau kecil ini untuk menaikkan berat sebelum berjalan ke pulau. Seorang wanita dengan banyak lapisan lemak dianggap sebagai kecantikan feminin yang ideal dan simbol kekayaan seorang lelaki.

BERKAITAN: 15 Undian Pernikahan Terhangat untuk Pasangan Geeky Ultimate

061316-Pernikahan-Infographic-Traditions [1]. Jpg
Seni oleh Elysia Berman
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

25 − = 23

map