Berikut ini * Tepat * Apabila Anda Perlu Menghantar Jemputan Perkahwinan Anda

Apabila ia datang untuk menghantar kad selamat jemputan dan jemputan perkahwinan, perkara-perkara yang boleh sedikit mengelirukan-sejauh mana anda menghantar mesej tersebut dan berapa banyak masa yang perlu anda berikan kepada tetamu anda untuk RSVP. Tambah pada campuran nota terima kasih yang anda mesti melitkan selepas perkahwinan anda, dan anda boleh benar-benar hilang dalam tarikh akhir. Untuk memastikan anda mempunyai hak waktu perkahwinan anda, kami bercakap dengan Diane Gottsman, seorang pakar etika kebangsaan dan pemilik Sekolah Protokol Texas, yang memberikan sedikit cahaya pada masa yang sesuai untuk menghantar semua alat tulis perkahwinan anda.

BERKAITAN: 15 Jemputan Cantik Sesuai untuk Perkahwinan Musim Panas

1. Kapan kita harus menghantar kad selamat simpanan kami?
“Saya cadangkan menghantar kad keluar antara empat bulan hingga enam hingga lapan bulan bergantung kepada sama ada perkahwinan destinasi atau tidak,” kata Gottsman. Dia mencadangkan anda membenarkan lebih banyak masa jika tetamu anda mesti membuat perkiraan perjalanan untuk perkahwinan luar negara.

Dan jangan lupa bahawa surat-menyurat anda akan menetapkan nada untuk acara itu. Mengemailkan kad selamat keluar anda boleh diterima jika anda sedang mempertimbangkan perayaan yang lebih santai. Tetapi jika anda merancang perkahwinan formal, anda mesti menghantar kad fizikal sepenuhnya. Tambahan pula, mari kita jujur-kad adalah jauh lebih mudah dilupakan daripada e-mel.

2. Bilakah kita perlu menghantar jemputan perkahwinan kami?
“Jemputan rasmi perlu keluar sekitar enam hingga lapan minggu sebelum perkahwinan, dan sekurang-kurangnya 12 minggu untuk perkahwinan destinasi,” kata Gottsman..

Sekiranya anda merancang perkahwinan di luar negeri (anda perlu membuat keputusan awal ini), kad selamat hari anda harus membuatnya jelas supaya tetamu anda mempunyai masa yang cukup untuk merancang dan melepaskan kerja.

BERKAITAN: 15 Undian Pernikahan Terhangat untuk Pasangan Geeky Ultimate

3. Berapa banyak masa yang perlu diberikan kepada tetamu kami untuk RSVP?
“Beri tiga minggu kepada sebulan untuk tujuan perancangan. Katerer ingin mengetahui berapa ramai orang yang akan menghadiri beberapa minggu lebih awal. Mereka boleh menampung add-on minit terakhir, tetapi lebih baik untuk memberikan nombor firma sebanyak dua hingga tiga minggu, “jelas Gottsman..

Jika sesetengah tetamu anda tidak mempunyai RSVP-ed pada waktunya (percayalah kepada kami, selalu ada beberapa orang yang tidak percaya pada tarikh akhir), anda pasti boleh menghubungi mereka dan bertanya jika mereka merancang untuk hadir. Biarkan mereka tahu bahawa anda sedang menyelesaikan pesanan katering anda dan ingin memastikan ia dimasukkan.

4. Bilakah kita perlu menghantar nota terima kasih kepada kami?
“Nota ucapan terima kasih anda harus keluar secepat mungkin. Sentiasa pastikan anda menyebut hadiah itu dan bagaimana anda merancang untuk menggunakannya atau nikmatinya dalam kad. Jangan lengah-cuba dan dapatkan semua kad dalam bulan pertama, atau senario terburuk-tiga bulan, “kata Gottsman..

Jangan lupa menghantar parti pengantin anda nota terima kasih kerana menjadi bahagian penting hari istimewa anda. Lampirkannya kepada hadiah parti pengantin (ya, anda mesti mempunyai satu), atau hantarnya segera selepas perkahwinan. Juga, pastikan sesiapa yang menghadiri mandi anda telah mengucapkan terima kasih, bersama dengan yang cekap.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 64 = 66

map