Berikut Semuanya Anda Perlu Tahu Mengenai Kereta Api Perkahwinan Pakaian

“Kereta api memainkan peranan yang sangat baik, baik pada upacara dan di resepsi. Ini benar-benar boleh mengubah rupa pengantin anda,” kata perancang Morilee, Madeline Gardner, dan kami tidak dapat membantu dengannya.

Kita semua ingat bahawa saat menjatuhkan rahang ketika pada hari pernikahannya pada tahun 2011, Kate Middleton melangkah keluar dari Rolls-Royce di Westminster Abbey dan, buat kali pertama, dunia melihat pakaiannya Alexander McQueen yang, tentu saja, menakjubkan. Tetapi kita akan berhujah bahawa kereta katedral 9-kakinya penting untuk melihat keseluruhan-ia pada dasarnya menaikkan gaun itu ke tingkat diraja.

VIDEO: 11 Times Celebs Pada dasarnya memakai pakaian perkahwinan untuk permaidani Merah

 

Seperti yang dikatakan Gardner, “kereta api harus selalu memberi pengantin masa silamnya.” Oleh itu, sebelum anda meletakkan hatimu pada pakaian, fikirkan tentang jenis kereta api yang anda ingin mempunyai dan sama ada sesuai untuk jenis perkahwinan yang anda ada. Untuk membuat anda bermula, berikut adalah tips terbaik pereka dalam memilih kereta perkahwinan.

BERKAITAN: Cara Pilih Selendang untuk Menyambung Pakaian Perkawinan Anda

Jenis Kereta

Secara umum, terdapat empat jenis kereta perkahwinan yang berbeza: sapu, watteau, kapel, dan katedral.

Kereta api menyapu adalah yang terpendek sepanjang enam inci-menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk perkahwinan luar atau kasual. “Jika anda ingin menyimpan perkara mudah tanpa kerumitan kesibukan [Ed. catatan: lebih lagi kemudian, kereta api sapu itu mungkin sesuai untuk anda, “kata pereka pengantin Moonlight Valerie dan Stephanie Chin..

Perkahwinan Dress Trains
Pengantin Berkawan Moonlight

“Keretapi watteau yang boleh dilepas adalah cara yang tidak konvensional untuk melatih kereta api perkahwinan tradisional dan boleh dianggap gabungan kerudung dan kereta api,” jelas mereka. “Ia melekat pada bahu atau bahagian atas bodi untuk membuat rupa aneh tanpa komitmen kereta api sebenar.”

BERKAITAN: Setiap Siluet Pakaian Pengantin Anda Perlu Tahu

Itulah yang menjadikannya sempurna untuk perkahwinan destinasi, contohnya, kerana ia memberikan pakaian perkahwinan yang lebih kasual dengan beberapa pakaian yang formal, dan anda boleh dengan mudah mengeluarkannya selepas upacara.

Perkahwinan Dress Trains
Courtesy Alexandra Grecco

Keretapi kapel adalah kereta api yang paling popular dari kesemua empat. Ia mengukur kira-kira lima kaki dari pinggang dan ia memberikan pakaian beberapa formaliti tanpa terlalu over-the-top. 

Perkahwinan Dress Trains
Courtesy Morilee Oleh Madeline Gardner

Yang terakhir, katedral, jalan sekitar enam atau tujuh kaki dari pinggang, dan yang paling formal. “Ia menambah rupa dramatik kepada mana-mana gaun dan meningkatkan rasa dongeng pakaian gaun bola,” tambah Valerie dan Stephanie Chin.. 

Perkahwinan Dress Trains
Pengantin Berkawan Moonlight

“Perlu diingat bahawa tren katedral panjang, sementara cantik, memerlukan perhatian yang cukup – memastikan pengiring pengantin anda mengetahui tanggungjawab mereka pada hari besar seperti menjaga kereta api dengan betul terletak dan ramai.”

Keretapi Yang Betul Untuk Saya?

Untuk menjawab soalan itu, anda perlu mengambil kira beberapa perkara: tetapan, kesibukan, dan jenis badan anda.

Jika anda merancang perayaan yang lebih kecil di halaman belakang ibu bapa anda, maka kereta katedral akan menjadi terlalu banyak dan tidak dapat dilupakan. Tetapi jika anda mendapat tempat di kastil Inggeris lama (seperti Ciara), maka anda boleh melarikan diri dengan kereta api yang lebih panjang dan lebih rumit, menurut Valerie dan Stephanie Chin.

Perkahwinan Dress Trains
Pengantin Berkawan Moonlight

Kesibukan, yang menarik belakang pakaian anda supaya anda tidak melangkah ke atasnya, adalah penting kerana jika anda memilih kereta api katedral atau kapel, anda pasti akan memerlukan satu yang ditambahkan pada pakaian anda supaya anda boleh bergerak dengan bebas semasa penerimaan.

Dan, akhirnya, jenis badan-sementara pereka setuju bahawa kebanyakan keretapi kelihatan baik pada siapa saja, jika anda berbentuk pir, anda mungkin ingin mengelakkan kereta yang lebih pendek atau menyapu. Dan jika anda mempunyai bahu yang lebih luas, maka tinggal jauh dari kereta watteau.

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 3 = 2

map