Di dalam Resort Bora Bora yang Menakjubkan Di mana Selebriti Bulan Madu (dan Anda Boleh Terlalu)

Bora Bora bukan destinasi paling mudah untuk sampai ke penerbangan Air Tahiti Tui 8 jam dari Los Angeles membawa anda ke Tahiti, ibu kota Polinesia Perancis, maka anda perlu mengambil penerbangan selama 40 minit ke pulau itu-tetapi sekali anda melihat bayang Gunung Otemanu menjulang di pulau kecil Pasifik Selatan, anda lupa semua kesukaran perjalanan anda. Dan anda juga, dengan cepat, menyedari mengapa semua orang merujuk kepada Bora Bora sebagai “syurga.” Warna lautan adalah teduhan sempurna biru dan sangat tepu sehingga ia benar-benar terasa seperti anda sentiasa melihatnya melalui penapis Juno Instagram. Bercakap tentang media sosial, percayalah kepada kita, tidak mustahil untuk mengambil gambar yang buruk di sini jadi ‘gram akan menyeret orang lain seperti #nofilter diperlukan.

VIDEO: Bagaimana Simpan Wang pada bulan madu anda

Sangat mudah untuk melihat mengapa A-listers berkumpul di sekeliling tanah yang jauh ini untuk mencari keamanan, privasi dan beberapa pandangan yang sangat cantik. Dan jika ada satu resort yang menawarkan semua perkara di atas (ditambah lebih banyak lagi), itulah The St. Regis Bora Bora. Hanya meminta Nicole Kidman dan Keith Urban atau Alyssa Milano dan suami David Bugliari, yang berbulan madu di sini, atau Justin Bieber yang juga menjadi tetamu di sini.

Dan sementara kami pasti A-listers memilih hotel ini untuk lokasi yang indah, kemudahannya juga yang membuat penginapan anda di sini merasa seperti paradis (ya, anda juga mengambil beberapa bahasa Perancis juga).

BERKAITAN: Di mana hendak mencari bulan madu pengembaraan yang menggembirakan

St Regis Bora Bora
Dibawahnya oleh The St. Regis Bora Bora
St Regis Bora Bora
Dibawahnya oleh The St. Regis Bora Bora

Resort ini mempunyai 89 kolam renang dan vila pantai, beberapa di antaranya dengan pusaran air dan kolam renang peribadi. Dan sejak kita menyebutkan bulan madu Kidman dan Urban, ketika pasangan itu tinggal di sini, mereka memilih Royal Estate yang luas-seluas 13,000 kaki persegi dengan pantai peribadi, spa, dan kolam yang menghadap ke laut.

Tetapi jika idea tinggal di sebilik bilik 4-bilik tidur 3-bilik tidur yang sepuluh kali lebih besar daripada pangsapuri anda terdengar seperti anak laki-laki terlalu banyak bercucuran, lakukan seperti Justin dan memilih salah satu daripada villa di dalam air. Bieber yang tinggal di, Overwater Royal Otemanu, mempunyai salah satu kolam tertangguh terbesar di Pasifik Selatan.

BERKAITAN: 6 Destinasi Bulan Madu yang Diluluskan Selebriti

St Regis Bora Bora
Dibawahnya oleh The St. Regis Bora Bora

Tetapi hendaklah jujur, yang memerlukan kolam apabila anda mempunyai akses langsung ke perairan lagun melalui tangga di teres di luar bilik tidur anda. Bangun pagi dan terus berenang akan menjadi perkara kegemaran anda setiap hari. Dan dengan perkhidmatan makan dalam bilik 24 jam yang ada (Pizza pada jam 2 pagi?), Anda mungkin tidak meninggalkan villa anda sama sekali.

Sebenarnya, kita mengambil semula itu. Anda benar-benar perlu pergi, kerana jika tidak, anda tidak akan mengalami salah satu restoran terbaik di Bora Bora dan mungkin di bahagian dunia ini. Di Lagoon by Jean Georges, anda dapat menikmati pemandangan Gunung Otemanu yang indah sambil makan di hidangan yang indah seperti keropok beras berkulit ahi tuna (kegemaran di kalangan pelawat) dan papio hitam berkulit, ikan tempatan yang disediakan dengan sup muffin shiitake.

BERKAITAN: 10 Destinasi Bulan Madu Di bawah Radar yang Cantik

St Regis Bora Bora
Dibawahnya oleh The St. Regis Bora Bora

Dan ia tidak akan menjadi bulan madu yang betul jika anda tidak mengambil masa TLC untuk diri sendiri dan pasangan anda. Kami mengesyorkan untuk menempah urut atau rawatan tubuh di Miri Miri 13,000 kaki persegi oleh CLARINS Spa sehari selepas anda tiba. Serius, bolehkah anda memikirkan cara yang lebih baik untuk menangani jet lag? Bagi anda yang menjawab “ya, yoga,” jangan bimbang, anda juga boleh mendaftar untuk kelas yoga atau meditasi peribadi dengan jurulatih resort dan menyusun semula chakras anda.

St Regis Bora Bora
Dibawahnya oleh The St. Regis Bora Bora

Bora Bora juga merupakan tempat yang menarik untuk diterokai-jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang sejarah pulau dan budaya tempatan, di The St. Regis anda adalah perjalanan bot cepat dari pulau utama yang kira-kira 10,000 orang memanggil pulang. Ia adalah tempat yang indah untuk lawatan petang dengan panduan pemandu tempatan di Vaitape, bandar terbesar Bora Bora, untuk membeli cenderahati.

St Regis Bora Bora
Dibawahnya oleh The St. Regis Bora Bora

Dan bagi anda yang selalu ingin melakukan sesuatu yang gila seperti berenang dengan jerung, contohnya, luangkan masa seharian untuk melayari lagun dan sekitar pulau itu dan anda boleh menyemaknya dari senarai baldi anda. Hanya diberi amaran, bahawa ia akan menjadi anda dan puluhan jerung sembilan kaki panjang, tiada sangkar di antara, nasib yang begitu baik.

Kami tidak suka bunyi yang membosankan, tetapi, sebenarnya, perkara paling buruk tentang St Regis Bora Bora adalah meninggalkannya. Dan terus terang, selepas bercuti selama seminggu atau berbulan madu di sana, menyesuaikan semula kembali ke “kehidupan biasa” anda akan mengambil banyak usaha, tetapi hei, berita baiknya adalah sekurang-kurangnya anda dapat memberitahu semua orang yang telah syurga.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map