Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Memesan Pakaian Perkahwinan Custom

Fakta: Menemukan Satu tidak mudah. Ia memerlukan banyak masa dan usaha. Dan tidak, kita tidak bercakap tentang mencari rakan kongsi; kami bermaksud mencari yang sempurna pakaian pengantin untuk berjalan di lorong. Pastinya, terdapat banyak butik pengantin dalam talian yang menawarkan pelbagai gaun, tetapi jika anda menginginkan sesuatu yang benar-benar unik yang sesuai seperti itu dibuat hanya untuk anda, maka, dengan baik, kadangkala silap mata itu dibuat untukmu.

Sekiranya anda berfikir tentang pesanan pakaian perkahwinan adat tetapi tidak benar-benar pasti bagaimana prosesnya kelihatan dan berapa lama ia akan diambil, kami di sini untuk membantu.

VIDEO: Taylor Swift adalah Bridesmaid Cutest di Perkawinan Kawannya

 

Kami mengejar salah satu daripada pereka pengantin Perancis kami yang Laure de Sagazan, yang baru-baru ini melancarkan perkhidmatan tempahan kami di New York City, dan dia memberi kami ikhtisar.

Perkara pertama yang pertama: Mewujudkan gaun pengantin adat memerlukan masa, jadi jika anda merancang untuk mengundurkan diri minggu depan, itu mungkin bukan pilihan untuk anda. Sagazan mengatakan bahawa temujanji pertama biasanya dibuat kira-kira satu tahun sebelum pernikahan untuk mengatasi visi anda untuk pakaian, mencuba gaya, dan menentukan siluet. Tetapi pembuatan sebenar pakaian tidak bermula sehingga empat atau lima bulan sebelum hari besar. Sekiranya anda menjangkakan bahawa tubuh anda akan berubah dengan ketara oleh perkahwinan seperti jika anda hamil atau pada pelan penurunan berat badan-proses itu mungkin akan lebih dekat kepada satu atau dua bulan sebelum perkahwinan anda.

BERKAITAN: Ini Semuanya Anda Perlu Tahu Mengenai Tren Pakaian Perkahwinan

Custom Wedding Dress - Embed
Courtesy Laure de Sagazan

Dan jika anda berfikir bahawa memilih gaya pakaian yang lebih mudah akan mempercepatkan proses itu, itu tidak semestinya berlaku. “Gaya tidak memberi impak kepada kerja-kerja yang dilakukan, kami melakukan langkah perubahan demi langkah, sesuai dengan pas,” kata Sagazan.

Tetapi ada beberapa kain yang agak sukar untuk digunakan. “Ia adalah muslin sutera atau mousseline de soie [dalam bahasa Perancis]. Ia tidak boleh berhenti bergerak, dan ia sangat rumit untuk melakukan perubahan di atasnya. Juga, apabila anda perlu memotongnya, ia banyak bergerak, “katanya.

BERKAITAN: 38 Kejatuhan Menakjubkan Terlihat dari Minggu Fesyen Pengantin

Custom Wedding Dress - Embed
Courtesy Laure de Sagazan

Sudah tentu, ini tidak bermakna anda harus menjauhkan diri dari kain itu, itu hanya bermakna anda perlu mencari seorang pereka yang berpengalaman yang tahu bagaimana untuk bekerja dengannya.

Penawaran yang dibuat oleh Sagazan adalah proses lima langkah. Dua yang pertama adalah mengenai perancangan setiap detail pakaian. Kemudian ada satu “pemasangan muslin,” di mana anda akan mencuba pakaian anda tetapi ia akan dibuat dari kain kapas ringan. Titik di sini adalah untuk menyesuaikan secara keseluruhan badan anda sebelum pembuat corak berfungsi. Akhir sekali, pembuat pakaian akan menangani kain dan pemasangan terakhir-dan anda bersedia untuk berjalan di lorong.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

9 + 1 =

map