Terma Anda Perlu Tahu Sebelum Anda Pergi Membeli-belah Pakaian Perkahwinan

Ketika datang ke gaun pengantin, ada dunia baru siluet, rekaan, kain, dan potong yang tidak pernah anda kenal ada dan mereka dapat membuat putaran kepala Anda dengan mudah. Jadi jika anda tidak tahu Charmeuse dari satin dan Chantilly dari renda Giupure, maka pastikan anda membaca dan membuat diri anda biasa dengan terma asas lingo pakaian perkahwinan.

BERKAITAN: Kami Membantu Pelakon Italia Ricci Mencari Pakaian Perkahwinannya yang Sempurna

Kesibukan
Jika anda telah memilih gaun cantik dengan kereta api yang panjang, maka anda pasti memerlukan kesibukan yang ditambahkan ke pakaian anda supaya anda dapat bergerak dengan bebas (dan menari!) Di meja resepsi anda. Ia menarik belakang gaun anda dan dengan beberapa pilihan untuk dipilih, anda boleh memilih yang sesuai dengan gaya pakaian anda. 

Bodice
Ini adalah bahagian atas pakaian perkahwinan tetapi tidak termasuk lengan baju. Perbezaan antara korset dan korset adalah korset yang dimaksudkan untuk dipakai sebagai baju perang di bawah pakaian, sedangkan bodi dimaksudkan untuk terlihat.

Boning
Sekiranya anda memilih gaun perkahwinan tanpa tali, kemungkinan ia akan dimasukkan ke dalam jahitan untuk mengelakkan korset dari melonggarkan.

BERKAITAN: Pengantin Selebriti Berpakaian Terbaik Sepanjang Masa

BARCELONA, SPAIN - APRIL 27: A model walks the runway at Naeem Khan bridal fashion Season 2017 show during 'Barcelona Bridal Fashion Week 2016' on April 27, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by Estrop/Getty Images)
Estrop / Getty Images

Melatih
Ini adalah bahagian belakang panjang pakaian anda yang berada di belakang anda. Terdapat beberapa jenis yang boleh anda pilih dari seperti katedral yang sempurna untuk perkahwinan formal dan bermula di pinggang, dan ikan yang jauh lebih pendek dan suar dari lutut.

Silk Mikado
Campuran sutera ini lebih berat dan disukai untuk perkahwinan musim sejuk. Ia juga merupakan pilihan terbaik untuk gaun berstruktur.

Organza
Biasanya dibuat dengan menggabungkan sutera dengan kain sintetik, organza menyimpan beberapa sifat sutera-ringan, semulajadi, dan licin ke sentuhan. Kerana ia sengit, ia digunakan secara meluas untuk membuat skirt penuh untuk pakaian perkahwinan.

Taffeta
Sama seperti organza, taffeta (Persia untuk tenunan tenunan) juga dibuat dari dan kelihatan seperti sutera, tetapi ia mempunyai rasa yang lebih bertekstur kepadanya. Sekiranya anda mahu menggunakan siluet bola, pertimbangkan untuk menggunakan taffeta untuk skirt anda.

VIDEO: 6 Selebriti Cantik Yang Memakai Vera Wang pada Hari Perkahwinan mereka

 

Crêpe
Ini adalah kain yang mempunyai permukaan yang kasar dan kasar. Ia boleh digunakan untuk membuat langsir indah. 

Chantilly Lace
Dinamakan selepas kota Chantilly di Perancis, jenis renda sutera bobbin ini mempunyai corak bunga seperti web dan paling ringan dan paling halus dari semua tali.

BERKAITAN: Trend Perkahwinan Terbaik Pinterest untuk 2016 Pasti akan Mengejutkan Anda

BARU YORK, NY - APRIL 17: A model walks the runway during the Reem Acra Bridal Spring/Summer 2016 Runway Show on April 17, 2015 in New York City. (Photo by Randy Brooke/Getty Images)
Randy Brooke

Guipure Lace 
Jenis renda buatan tangan di mana motifnya dihubungkan dengan plait daripada mesh atau bersih.

Charmeuse
Charmeuse sangat mirip dengan satin kerana ia mempunyai kilauan yang sama, tetapi ia lebih ringan dan lebih lembut. Malangnya, seperti satin, pesona menunjukkan peluh dengan mudah jadi jika anda merancang perkahwinan musim panas di luar, memilih fabrik yang berbeza.

Tiers
Rok yang berjongkok biasanya jatuh dalam satu siri lapisan berganda yang akan kelihatan cantik di atas pakaian yang diilhamkan atau digemari art deco.

Kembali ilusi
Panel semacam melekat pada bahagian belakang korset yang akan kelihatan sangat seksi jika diperbuat daripada renda.

BARU YORK, NY - OCTOBER 09: A model walks at Reem Acra Bridal Fall/Winter 2016 Runway Show at Reem Acra on October 9, 2015 in New York City. (Photo by Fernanda Calfat/Getty Images)
Fernanda Calfat
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

44 + = 47

map