4 Perkara yang Anda Tidak Tahu Boleh Memudaratkan Warna Rambut Anda

Walaupun warna salun segar anda akan berlangsung sekurang-kurangnya 3 bulan, faktor luaran tertentu boleh menyebabkan warna murni anda pudar dengan cepat. Sesetengah unsur tidak begitu tidak dijangka-ambil matahari, misalnya. Sinaran UV yang memuncak pada sorotan anda boleh menyebabkan mereka beralih warna, jadi perlindungan matahari anda perlu diperluaskan untuk menyertakan helai anda. “Anda boleh menggunakan minyak kelapa organik untuk melindunginya, dan Leonor Greyl mempunyai minyak ($ ​​66; net-a-porter.com) yang saya suka. Ia mempunyai pelindung UV dan minyak kelapa sawit dalam formula, jadi ia berfungsi sebagai rawatan, dan kami selalu menjualnya, “ujar Heather Cie dari Sparks dan Cie Salon Malibu. “Ia menjadikan rambut anda kelihatan basah, jadi jika anda pergi di lautan, gunakan semula sedikit lagi sebaik sahaja anda keluar.”

Faktor lain yang memicu pemusnahan serius, bagaimanapun, tidak begitu jelas. Mereka mungkin kelihatan tidak sedap, terutamanya apabila menyamar sebagai produk di dalam bilik mandi anda sendiri, tetapi mereka boleh melampiaskan malapetaka pada warna rambut anda. Kami meminta Cie memberitahu kami dengan tepat apa yang harus dielakkan, dan apa yang perlu diperhatikan dalam senarai ramuan. Teruskan membaca untuk melihat empat faktor yang boleh menyebabkan warna anda menjadi lebih awal.

BERKAITAN: Lihat: Rawatan keratin yang tidak akan mencetuskan sakit kepala

Minyak atau Serum berwarna

Walaupun minyak argan kaya yang kaya ini mempunyai warna merah muda ketika dituangkan ke dalam tangan anda, ini mungkin sebabnya berambut perang anda mulai mengarah ke ujung spektrum. “Mana-mana minyak oren yang anda letakkan pada rambut anda akan menjadikan oren rambut anda, untuk kedua-dua blondes dan brunettes,” Cie memberitahu kami. “Minyak yang jelas dan lut adalah cara untuk pergi, kerana ia jelas, anda tahu ia tidak akan mengubah warna rambut anda.” Juga, berhati-hati dengan sejauh mana perimeter serum vitamin C untuk muka anda. Apabila ia membuat sentuhan dengan garis rambut anda, ia boleh memberikan warna berambut perang dan putih khususnya penapis tangerin sedikit.

Air keras

“Betapa keras atau lembut air anda mempunyai kesan yang besar pada warna rambut anda. Air lembut sentiasa lebih baik untuk rambut dan kulit anda-anda menyimpan satu ton produk kerana ia memberi emulsi lebih baik, jadi anda tidak memerlukan syampu atau badan yang banyak cuci, “kata Cie, yang mengesyorkan menggunakan penyaring pancuran mandian individu jika anda tinggal di kawasan yang mempunyai air keras. “Banyak air keras mempunyai klorin di dalamnya, yang bertukar menjadi rambut hijau. Ada sesuatu yang dipanggil Rawatan Kristal Malibu yang saya gunakan pada klien saya untuk mengeluarkan klorin, saya akan memohon, pelanggan saya akan duduk di bawah pengering selama 20 minit , dan apabila kita membilasnya, saya dapat merasakan semua rambut yang berwarna hijau. “

VIDEO: Syampu Kering Terbaik untuk Setiap Keperluan Rambut

BERKAITAN: Ini adalah Kondisioner InStyleEditor Kecantikan Bersekutu Swears By

Produk yang salah

Tidak semua produk pemeliharaan warna dibuat sama. Walaupun anda harus selalu pergi untuk pilihan bebas sulfat, anda akan mendapat cadangan daripada stylist anda dengan tepat apa yang harus digunakan, dan bukannya memasuki mandi anda secara membuta tuli dan berkumpul dalam formula yang bukan warna yang selamat . “Warna anda mestilah menjualnya kepada anda, atau memberi anda cadangan, kerana anda tidak akan menggunakan perkara yang sama pada berambut perang seperti yang anda lakukan dengan si rambut coklat,” kata Cie kepada kami. “Terutama untuk pelanggan berkulit merah saya, saya suka mencampurkan bahan perapi warna untuk mereka supaya mereka boleh menggunakannya sekali seminggu, seperti gloss.”

Alkohol dan silikon

Perhatikan dengan jelas senarai ramuan rambut dan serum anda. “Berhati-hati dengan apa-apa produk yang mengandungi alkohol, serta apa-apa yang mempunyai silikon di dalamnya,” kata Cie. “Banyak rambut serum memilikinya kerana orang berfikir ia menjadikan rambut anda berkilat, tetapi ia tidak. Silicone meletakkan meterai pada rambut anda, jadi anda mempunyai banyak penumpuan, yang boleh menjadikan warna anda kelihatan membosankan.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

89 + = 98

map