Adakah Tidur pada rambut Basah Really That Bad? Kami Mempunyai Jawapan

Pergi ke katil dengan rambut basah adalah baik untuk menyesuaikan diri dalam minit tambahan keindahan tidur, tetapi merasa lebih terjaga di waktu pagi bermakna menyebabkan kerosakan pada rambut anda dalam proses?

“Rambut basah dalam keadaan terancam dan penjagaan tambahan harus diambil,” jelas Hair Stylist Matrix SoColor Nick Stenson. “Sama seperti anda diingatkan untuk tidak menarik dan menarik rambut basah apabila anda menyikat atau menyikatnya, jenis penjagaan yang sama harus diambil semasa tidur. Setiap kali anda melambung atau berbalik di tempat tidur, rambut basah anda diregangkan dan ditarik. “

Sekiranya anda tidak dapat menahan mata anda cukup lama untuk melepaskan jarum anda, Stenson mengesyorkan pengering rambut tuala sebelum anda membiarkan kepala anda melanda bantal. “Jika rambut anda berada dalam keadaan baik, satu malam dengan rambut basah tidak akan merosakkan benda-benda secara kekal, tetapi untuk rambut yang diproses terlalu banyak, itu benar-benar bukan keadaan yang baik,” katanya..

BERKAITAN: Apa yang Tidur pada Bantal Sutera Sebenarnya Adakah untuk Rambut dan Kulit Anda?

Menggilitkan kain kapas untuk kain sutera anda juga akan melakukan lebih daripada sekadar memberikan bilik tidur anda dengan getaran mewah. Jika anda mendapati diri anda tidur dengan rambut lembap, Stenson mencadangkan untuk mendapatkan kecantikan anda pada sutera atau satin. “Serat yang lebih kecil akan membuat seret kurang pada rambut jika anda bergerak sepanjang malam.”

Memandangkan tinggal sepenuhnya untuk tidur sepanjang malam adalah agak tidak realistik, jika rambut anda melakukan apa-apa menggosok terhadap sarung bantal anda, Stenson mencadangkan untuk menjalankan krim pelicin seperti Matrix Style Link Prep Smooth Setter Smoothing Cream ($ 18; ulta.com) untuk mengelakkan sebarang keriting atau kinks. Dan jika anda kerinting, gunakan krim yang menentukan seperti Matrix Style Link Blowout Curvy Queen ($ 20; ulta.com) untuk mengekalkan keriting melenting.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map