Bertemu dengan Groomer yang Memberikan Anjing Beyoncé-Level Hair

Jika anjing-anjing pada suapan Instagram Jess Rona boleh bercakap, mereka akan bertanya, “Beyonce, apa yang baik?” Sekurang-kurangnya, itulah yang kita fikirkan memandangkan mesin angin yang mereka duduk di hadapan video Rona kelihatan sama kuat seperti satu Bey gunakan.  

Terima kasih kepada campuran foto potongan rambut dan video mesin angin slo-mo yang dinyatakan di atas, yang sentiasa ditetapkan pada soundtrack yang sempurna, akaun Instagram groomer L.A. Pengikut Rona yang berjumlah 117,000 dan menghitungnya dalam suapan mereka untuk melihat pemotongan yang bergaya yang diberikannya kepada pelanggannya yang berbulu.

Di antara penghentian dua kali ganda banyak post-Rona telah dimuat naik sejak dia mula berkongsi kerja di Instagram, kami bercakap dengannya tentang bagaimana dia menguruskan akaun Instagram menjadi, seni memilih lagu yang sempurna untuk video anjingnya, dan semua trend rambut yang wujud di dunia dandanan anjing.

Bagaimanakah awak memulakan hidup anda dalam penjagaan anjing dan apa yang anda sukai mengenainya? 

Saya mendapat permulaan saya sebagai bather anjing sebenarnya. Sebagai pelakon yang bercita-cita, ia kelihatan seperti jenis kerja yang paling fleksibel yang tidak boleh dilakukan 9-5. Pada mulanya, saya bekerja setiap pekerjaan yang ganjil yang berkaitan dengan dandanan; penjagaan anak anjing, meja depan di salon kecantikan, berjalan kaki anjing, penolong jurulatih anjing, dan lain-lain. Saya cukup bernasib baik untuk mempunyai mentor dandanan, dan saya mula belajar untuk berkahwin dengan perlahan selama bertahun-tahun. Selepas berjaga-jaga menunggu meja di waktu malam dan membersihkan sebahagian waktu siang hari, saya memutuskan untuk menghentikan jadual menunggu dan benar-benar komited untuk mendapatkan sebaik mungkin sebagai seorang penjaga. Saya suka banyak perkara mengenainya. Saya dapat mengekspresikan diri saya melalui anjing, saya suka tindak balas pelanggan apabila mereka melihat bayi-bayi mereka yang bersih, dan saya suka menjadi kreatif dan bermain dengan potongan rambut yang menyeronokkan. Dan bahagian terbaik tentang kejayaan Instagram baru ini adalah bahawa dua dunia saya bertembung.

Ini untuk Bayi. @ericjedelstein (dan @ aimeecarrero dan @ mistertimrock) klik pautan dalam bio saya

Satu jawatan yang dikongsi oleh JessRonaGrooming (@jessronagrooming) pada

Bilakah anda mula menangkap kerja anda di Instagram dan bagaimana video berlaku? 

Tiga tahun yang lalu saya mula bekerja untuk diri saya sendiri supaya saya mempunyai lebih banyak masa untuk mengikuti audisi. Saya tidak mempunyai satu tan pelanggan, jadi saya hanya mengambil masa saya dengan setiap anak anjing. Saya mencipta @JessRonaGrooming supaya saya dapat menyiarkan foto sahaja. Suatu hari saya meniup-nyaring sebuah Peking bernama Noodle dan telinganya terbang di udara. Saya meraih telefon saya dan memfailkannya dan menyiarkannya. (Ini sebelum ciri slo-mo.) Saya fikir ia sangat lucu. Beberapa bulan kemudian, saya mendapat telefon baru dengan slo-mo dan mula bermain dengan muzik dan masa. Saya mendengar muzik sepanjang hari, jadi secara organik mula terbentuk apabila lagu saya mendengar dipadankan dengan nada anjing yang saya panaskan. Kemudian, ia menjadi perkara kegemaran saya.

Menyiarkan kandungan haiwan kesayangan telah menjadi trend besar di Instagram. Apakah petua anda untuk mengambil foto Instagram anjing / haiwan yang baik?

Saya suka jika seekor anjing menyatakan emosi yang menyeronokkan. Saya melihat akaun Instagram lain untuk inspirasi. Saya sayang @harlowandsage. Saya tidak tahu bagaimana dia mendapat anjing itu untuk menimbulkan cara yang dia lakukan, tetapi ia adalah perkara yang paling hebat. Saya dapati bahawa apabila saya meletakkan cinta ke dalamnya, ia adalah tulen dan dari hati, dan orang memberi respons kepadanya. Terakhir, terinspirasi oleh haiwan kesayangan anda! Jika mereka melakukan sesuatu yang bodoh atau comel, snap foto dan bukannya mencuba sesuatu yang dipaksa.

@thegoodlifeofstella & @theweeknd

Satu jawatan yang dikongsi oleh JessRonaGrooming (@jessronagrooming) pada

Bagaimana anda memilih memilih muzik untuk setiap anjing?? 

Terdapat beberapa cara yang berbeza saya menghampiri sisi muzik video saya. Kadang-kadang saya akan mendengar lagu dan dipindahkan olehnya dan berfikir kepada diri sendiri ‘Saya harus menggunakan lagu ini dalam video!’. Lain kali saya akan menembak video dan mendapatkan rakaman anjing yang mempunyai nada atau emosi tertentu dan kemudian saya memburu lagu yang sempurna. Saya mempunyai video lama dalam telefon saya sejak beberapa bulan yang lalu bahawa saya tidak dapat mencari lagu untuk!

Adakah sesetengah anjing lebih bersedia kamera daripada yang lain? Apakah cetusan yang paling lucu yang berlaku ketika cuba menyiapkan pukulan?

Saya berfikir untuk membuat video yang hebat! Saya fikir setiap video mempunyai pencetus. Saya hanya perlukan seekor anjing untuk melihat saya sebentar untuk mendapatkan video yang baik kerana ia dalam slo-mo. Jika mereka melihat saya lebih lama, itu lebih baik. Dengan cara itu saya boleh menggerakkan telefon saya untuk mewujudkan lebih banyak emosi. Suatu ketika saya cuba untuk mendapatkan video anak anjing kawan saya yang hanya berpaling kepada saya dan bergulung di dalam bola dan selesa menghadap ke arah lain. Anjing biasanya cuba menghindari pengering pukulan, jadi jika mereka benar-benar tidak menyukainya, saya hanya akan duduk di sana dan saya akan melakukannya tanpa angin.

Satu jawatan yang dikongsi oleh JessRonaGrooming (@jessronagrooming) pada

Sesetengah anjing dengan mesin angin dengan saingan berat Beyoncé. Apa jenis / jenis potong kegemaran anda lakukan, dan adakah anda menyimpan Instagram anda dalam fikiran apabila anda melakukan pemotongan?

Baka kegemaran saya untuk memberikan potongan rambut adalah mini poodle, tetapi video yang baik memerlukan bulu besar yang mengalir. Saya sentiasa mahu melakukan kerja terbaik di Instagram saya, jadi saya cuba untuk melakukan kerja yang baik. Tetapi baka kegemaran saya (selain @TheGoodLifeOfStella) adalah King Charles Cavalier. Mereka tidak memerlukan banyak pemotongan tetapi satu pukulan yang baik tidak pernah dilakukan!

Bagaimana cara melakukan penjagaan anjing yang berbeza daripada rambut manusia?

Setiap baka mempunyai jenis kot yang berbeza. Rambut manusia adalah lebih kasar. Dan stylist rambut untuk orang tidak klip kuku, telinga bersih, dan mencukur rears. (Sekurang-kurangnya kebanyakan tidak.)

Bagaimana anda memilih memilih potong untuk anjing? Adakah terdapat trend rambut anjing?

Ooh! Saya semua mengenai penampilan Fusion Asia yang diilhamkan. Tidak perlu dikelirukan dengan penyapu yang memotong kepala anjing dalam bentuk kotak (begitu ramai orang menghantarnya kepada saya). Saya suka kelihatan kartun teddy bear aneh. Saya mengikuti beberapa penyapu Asia yang menyeronokkan di Instagram yang memberi saya inspirasi. Saya juga tahu bahawa ekspresi anjing berasal dari mata, bentuk telinga dan kaki mereka. Jadi itu adalah bidang yang saya fokuskan.

✨ @britneyspears ✨

Satu jawatan yang dikongsi oleh JessRonaGrooming (@jessronagrooming) pada

Bagaimana anda berurusan dengan pembenci atau pelanggan yang merasa kecewa dengan anjing mereka tidak dipilih untuk video?

Saya mempunyai seorang wanita yang sangat gila pada saya kerana saya tidak membuat video anjingnya. Dia fikir ia termasuk dalam dandanan. Jadi sejak dia melepaskan saya (saya bermaksud), saya kini mempunyai penafian dengan pelanggan baru yang menjelaskan bahawa video adalah perkara yang saya buat untuk keseronokan, dan saya tidak menjamin mereka.

Apakah beberapa akaun Instagram haiwan lain yang perlu dipatuhi oleh semua orang?

Saya suka: @marniethedog, @tunameltsmyheart, @dailydougie dan @harlowandsage. Ini adalah beberapa akaun dandanan yang menyeronokkan: @dogsalonvid, @dogdiamond_jp, @ ame_to.m, @royboi_roigrooms, @omopsk. 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

97 − 93 =

map