Hairstyles Pendek Itu Sempurna Sesuai untuk Rambut Tebal

tk
Steve Granitz / WireImage

Victoria Moorhouse

29 Julai 2017 @ 10:00 pagi
Setiap produk kami telah dipilih secara berasingan dan disemak oleh pasukan editorial kami. Jika anda membuat pembelian menggunakan pautan yang disertakan, kami boleh mendapatkan komisen.

Jenis rambut tebal anda tidak hanya memainkan apa syampu yang anda ambil di kedai ubat-ia juga boleh menentukan keseluruhan potong anda. Sekiranya menjadi pendek adalah matlamat, ketua rambut anda adalah beruntung kerana terdapat pelbagai gaya yang diluluskan oleh Hollywood yang sangat menyanjung dan akan berfungsi untuk jenis rambut anda.

“Gaya pendek berfungsi pada semua jenis rambut,” jelas Frank Rizzieri, stylist editorial dan pemilik bersama FOURTEENJAY. “Variabel itu sama ada atau tidak ada keriting, keriting, atau tekstur yang tidak jelas di rambut. Jika demikian, jika rambut pendek adalah matlamat, beberapa jenis perkhidmatan pengekalan ulang diperlukan.”

Salah satu penampilan kegemaran Rizzieri untuk rambut tebal adalah pemotongan terputus, yang Katy Perry memakai sebelum dia pergi lebih pendek. “Ini berfungsi dengan baik dengan rambut tebal kerana ia secara tekal menghilangkan rambut dan menghalangnya daripada kelihatan bengkak.” Dia cenderung membuat potongan ini dengan pisau cukur untuk menyatu, menambah tekstur dan pergerakan, dan membuang berat badan, sama seperti gaya yang dipakai oleh Bella Hadid dan Jennifer Lawrence.

Stylist Celebrity Moroccanoil Bryce Scarlett mengesyorkan pemotongan pixie terkenal Michelle Williams untuk rambut tebal. “Pada masa yang singkat anda tidak perlu melawan kelantangan yang tidak dikehendaki,” katanya. Kegemaran lain? Lihatlah rambut pendek dan berombak Lily Collins. “Apabila anda mempunyai banyak rambut dan anda membuat keputusan untuk pergi pendek, anda mahu menjauhkan diri dari apa-apa yang tumpul.”

Bagi produk, Rizzieri suka menggunakan formula yang meningkatkan bentuk atau tekstur potongan, seperti Aveda Phomollient ($ 21; nordstrom.com) atau Aveda Control Paste ($ 29; nordstrom.com) untuk menambah pemisahan dan membuat variasi. Scarlett selalunya sampai kepada Cream Molding Moroccanoil. “Ia bagus kerana mengekalkan gaya rambut anda anggun dan memberi berat kepada rambut yang mungkin terlalu penuh,” katanya.

Jika anda sudah bersedia untuk menumpahkan beberapa inci, teruskan menatal untuk melihat beberapa pilihan terbaik untuk rambut tebal.

VIDEO: Sofia Vergara Kini Mempunyai Bang Sempurna

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

35 − = 34

map