Kes Besar – Besar – Rambut

Selagi saya dapat ingat, saya telah mengambil terlalu banyak ruang. Kebangkitan, baik dalam fizikal dan keperibadian, adalah sebahagian daripada identiti saya. Ia tidak semestinya mudah untuk menduduki lebih banyak ruang di dunia daripada wanita sepatutnya – sebenarnya, saya menghabiskan masa remaja dan awal dua puluhan yang cuba menyusut diri saya. Saya tersenyum kelihatan lebih pendek. Saya diet untuk menjadi lebih kurus. Saya bercakap pada jumlah yang lebih rendah untuk kelihatan lebih demur. Saya melakukan semua perkara yang dilakukan oleh wanita untuk menjadikan kehadiran kita lebih sesuai untuk dunia yang tidak dapat mengendalikan kita dalam bentuk ruang yang lebih banyak. Tetapi saya tidak pernah merasakan keperluan untuk menjinakkan rambut saya.

Saya mempunyai rambut tebal, berombak – sejenis yang nampaknya tumbuh secara mendatar dan bukannya menegak. Kedua-duanya penuh dengan kemungkinan gaya dan hampir mustahil untuk dikendalikan. Tahun lepas, saya memotong kira-kira lapan inci pada kehendak, dan entah bagaimana, ia masih banyak. Salah satu cara kegemaran saya untuk memakainya adalah untuk menggulung dan mengusiknya sehingga ia kurang daripada gaya rambut manusia dan lebih banyak bau yang garang yang saya dapat melemparkan dari sisi ke tepi pada kehendak, menggalakkan seberapa banyak jumlah yang mungkin dan memperluaskan lilitan saya kepala dengan sekurang-kurangnya enam inci.

Rambut Taking Up Space - Slide 4
Dana Scruggs

Saya tidak pernah cuba mengecilkan atau mengecil rambut saya demi kelulusan orang lain, yang mungkin ada kaitan dengan fakta bahawa, tanpa mengira trend, rambut besar adalah abadi – dan tidak sukar untuk diperolehi kerana anda mungkin berfikir . Untuk membuktikannya, kami meminta stylist untuk membuat empat gaya rambut yang besar dan berkesan yang boleh anda hadapi di rumah. Dari pengambilan yang mengusik, ke ombak duyung yang mulia, kepada kepala keriting sempurna, gambar yang anda lihat dalam cerita ini bertujuan memberi anda inspirasi rambut besar, tidak kira jenis rambut dan tekstur yang anda mulakan. Ini adalah cerita kecantikan dan kemudian beberapa: Bersama dengan idea-idea rambut, kami mahu anda berjalan pergi merasa digalakkan untuk kelihatan sebesar yang anda rasa hidup. Kami berjanji bahawa orang akan ingat apabila anda melakukannya.

BERKAITAN: Produk ini adalah rahsia untuk bulu Julia Roberts

Lagipun, apakah rambut besar jika tidak dapat dilupakan?

Bolehkah otak kita menonjolkan imej era Georgia tanpa rambut palsu berukuran tiga kaki yang melayani anda kesetiaan Duchess of Beaufort? Apa yang akan berlaku pada tahun 60-an seperti tanpa sarang Supremes atau Catherine Deneuve dan rambut bundelan rambut Bridgitte Bardot yang bertaburan? Portraits of Angela Davis tidak akan begitu menarik tanpa tanda tangannya afro, dan mungkin Jackie Onassis tidak akan mencapai status sebagai ikonik jika dia tidak pergi keluar dengan bouffant itu. Farrah Fawcett’s lari bulu menguasai pertengahan ’70-an dan seterusnya, di mana Debbie Harry diluntur, meletup keluar adalah respons punk menentang. Sukar untuk melihat seorang wanita tanpa rambut besar ’80-an, boleh dikatakan dekad yang menyempurnakan genre – iaitu, jika anda tidak percaya ia telah disempurnakan oleh Dolly Parton.

Ledakan besar-besaran yang tersangkut di sekitar ’90-an juga – Cindy Crawford dan Sarah Jessica Parker adalah kedua-dua bukti itu, belum lagi Wanita cantik dan seluruh pelakon wanita Diselamatkan oleh The Bell. Pasti, rambut besar jatuh sedikit daripada nikmat dari 2000-2010, tetapi jujur, dari segi estetik keseluruhan, sepanjang dekad mengambil L.

Rambut Taking Up Space - Slide 3
Dana Scruggs

Dan sekarang, pada tahun 2018, di tengah-tengah semua bahagian tengah yang gebu, bumbung rapi, dan landasan pacuan yang licin, kita masih banyak ruang untuk gaya rambut besar dan besar untuk memasuki bilik dan menuntut sekurang-kurangnya satu kepala padat. Sudah tentu, gaya lurus, anggun, dan sebaliknya menjinakkan tidak semestinya bermaksud pemakai tidak ingin perhatian, tetapi ada sesuatu tentang rambut besar yang menuntutnya. Ia adalah perwujudan folikular kuasa dan dinamisme dan keganasan. Ia adalah satu cara wanita boleh mengembangkan diri untuk menduduki apa-apa ruang yang mereka mahu, dan menuntut untuk dilihat dan diperhatikan semasa mereka melakukannya. (Sebagai contoh: Adakah sesiapa pun tidak perhatikan rambut epik yang besar Valentino menghantar landasan di Paris Fashion Week?)

Bahagian terbaik untuk memeluk rambut besar sebagai gaya hidup adalah bahawa ia tidak benar-benar sukar untuk dicapai, sama ada anda cuba untuk pergi ke yang melampau atau tidak. Keriting besar dan berat; gelombang volum; atau peningkatan terkini: Opsyen adalah benar-benar tidak berkesudahan. Cubalah rambut besar untuk pertama kalinya, dan lihat betapa cepatnya anda menuntut dunia memperlakukan anda seperti Beyonce dalam perjalanan dan menunjuk peminat sedozen di mana saja anda pergi. Di bawah ini, lihat beberapa nasihat dari stylist rambut profesional Rutger van der Heide tentang bagaimana untuk mencapai rambut terbesar – dan, pada akhirnya, terbesar anda – mungkin.

Rambut Taking Up Space - Slide 2
Dana Scruggs

Untuk wanita dengan rambut halus …

“Jika anda ingin membuat jumlah bulu dalam rambut halus, cuba gunakan syampu kering sebagai produk gaya. Apabila digunakan pada akar, ia memberikan rambut beberapa grit dan keriting akan bertahan lebih baik dan lebih lama. Selepas menggunakan syampu kering, letupan rambut lagi dengan pengering rambut untuk menyingkirkan apa-apa residu, “kata Rutger van der Heide.

Jika anda pergi untuk kurang kerinting, kelihatan lebih kemas, pilihan lain kembali menyikat rambut anda atau menggoda akar untuk menambah lif. Menoreh rambut, menambahkan satu ton teksturizer, dan menyematkannya menjadi updo berantakan (jenis seperti di atas) dapat membantu menyelesaikan masalah rambut halus yang rata. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mendapatkan rambut halus anda, tanyakan kepada penggemar kegemaran anda – sebagai tambahan kepada memberi anda trim yang sempurna, stylist anda adalah banyak maklumat mengenai bagaimana untuk mendapatkan rupa yang anda inginkan di rumah.

Bagi mereka yang mencari teknik baru …

“Selepas mengeringkan rambut dengan teliti, anda boleh membersihkannya dengan menggunakan berus dan menghisap pengering sebelum menggunakan besi keriting untuk membuat keriting melenting. Untuk keriting yang lebih kecil gunakan seterika dengan setong .5 inci. Ia agak memakan masa untuk mengeraskan rambut anda sendiri dengan besi lencong, jadi [sebagai pilihan lain] anda boleh menggunakan curlers – biarkan mereka masuk dan biarkan rambut kering selama tidur malam, “kata van der Heide.

Untuk melihat kerinting dalam kisah ini, kami menggunakan besi kecil keriting barel untuk mendapatkan jumlah yang paling banyak dan jumlahnya daripada setiap orang. Ia mengambil sedikit masa, tetapi jika anda mahu rambut yang pergi pow, ia hanya berbaloi.

BERKAITAN: Gabrielle Union mengenai Masalah Dengan Mempunyai Rambut Semulajadi di Hollywood

Untuk wanita warna yang ingin mendapatkan yang terbaik daripada jumlah semula jadi mereka …

Kedua-dua model dalam cerita ini adalah wanita warna dengan rambut tebal, keriting. Walaupun jenis rambut lebih mudah dipompa daripada, katakan, rambut halus atau tidak bertekstur, melindunginya sebelum gaya sangat penting.

“Rambut semulajadi bertindak balas dengan baik apabila anda menggunakan produk yang melindungi daripada alat haba yang anda gunakan. Saya biasanya menjauhkan diri dari semburan penebalan dan semburan rambut, kerana ia akan kering dan berpotensi merosakkan rambut apabila digunakan bersama dengan haba dari besi. Sebaliknya, gunakan produk yang menyihatkan dan melindungi rambut. “

Bagi sesiapa yang mahu menambah sambungan …

Kami menggunakan pelanjutan untuk banyak penampilan ini untuk mendapatkan banyak kesan daripada gaya rambut besar kami yang mungkin. Sambungan dan rambut palsu adalah cara yang bagus untuk memaksimumkan keupayaan rambut besar anda, jadi ambil kuku atau 10 dari kedai bekalan kecantikan anda dan pergi ke bandar. Yang berkata, mereka mempunyai beberapa batasan.

“Jika anda ingin membuat rambut besar dengan rupa dan rasa semula jadi, bersiaplah untuk membelanjakan wang. Rambut sebenar tidak murah … tetapi rambut palsu dan sambungan dari rambut sebenar membolehkan anda bekerja dengan rambut seperti seolah-olah anda sendiri. Anda boleh menggunakan alat gaya seperti lencong dan meluruskan seterika tanpa masalah. “

Tidak kira pendekatan yang anda ambil untuk mendapatkan rambut terbesar anda, hasilnya akan sentiasa memberi impak. Jangan takut untuk membiarkan rambut anda masuk ke dalam bilik sebelum anda lakukan – selepas semua, ini cara yang baik untuk memberitahu orang bahawa apabila anda berada di sekitar, perkara besar pasti berlaku.

Rambut, Rutger Van der Heide; Solek, Jaleesa Jaikaran; arah dan pengeluaran seni, Editor Multimedia Kanan Emily Shornick; gaya, Ciri-ciri Fesyen Pengarah Laurel Pantin.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 6

map