Mengapa Balayage Adakah Trend Rambut Girl Ultimate Lazy Anda Boleh Rock Semua Musim

Dihormati untuk pengijazahan halus dari warna dari akar ke hujung, balayage telah lama dianggap trend warna muktamad bagi kita yang lebih suka membayar lawatan bermusim ke salon melalui temu janji sentuhan bulanan, dan sekarang adalah masa utama untuk mendapatkan rawatan yang dilakukan jika anda ingin bekerja kesan Jessica Alba-esque ke musim panas. Konsep ini bukanlah sesuatu yang baru, tetapi wajar dikaji semula, terutamanya memandangkan rupa telah diambil pada getaran yang lebih alami, berjemur matahari.

“Balayage diterjemahkan ke dalam lukisan bebas daripada sorotan jarak jauh yang bermula dengan sangat baik ketika mereka mencapai kulit kepala anda, dan menjadi lebih luas ketika mereka pergi dan mencapai tujuan anda,” jelas Caroline Mitgang, penata rambut dan pewarna di New York City’s Paul Labreque Salon. “Mana-mana orang yang kelihatan sombre dan ombre itu dilakukan dengan teknik perakitan, dan mereka tumbuh dengan baik, jadi anda boleh pergi dengan memakai mereka untuk seketika.” Mitgang mengesyorkan menggunakan warna asas anda untuk memulakan, dan tidak mengangkatnya terlalu jauh dari julat naungan semulajadi anda kerana warna-warna super-bertenaga akan pudar lebih cepat daripada hujung spektrum yang lebih halus.

BERKAITAN: 4 Trend Ombre Pinggang untuk Rambut Coklat

“Apa-apa yang tidak terlalu jauh dari apa yang tumbuh di kepala anda akan menjadi penyelenggaraan yang paling rendah. Anda biasanya tidak mengubah akar atau warna asas rambut anda, jadi ia berfungsi dengan baik kerana anda tidak akan membuat garis keras, “katanya. Peluang di rumah boleh membekalkan anda masa tambahan, tetapi hanya mencuba tangan anda di bawah nasihat ahli rambut anda-terutamanya jika anda berambut perang atau rambut merah, kerana biasanya terdapat pelbagai nada yang terlibat. Walaupun gloss di rumah mungkin tidak kelihatan seperti warna rambut “sebenar”, apa-apa yang disimpan dalam batang rambut anda boleh membuat proses mengangkat warna anda lebih sukar untuk stylist anda. Secara umum, semakin ringan penyelenggaraan berbanding pencelupan rambut anda lebih gelap.

“Ingat gadis-gadis berambut perang yang menyikat rambut mereka hitam dan pergi goth super di sekolah menengah, maka ia tumbuh dan kelihatan seperti mereka akan menjadi botak? Itulah yang anda ingin elakkan,” tambah Mitgang. “Sekurang-kurangnya dengan akar yang gelap, anda boleh menyusun berusnya dan menuntut anda melalui fasa Madonna 1988.” Apabila ragu-ragu, “Apa yang akan dilakukan oleh Madonna?” sentiasa mantra yang mantap yang boleh anda lekatkan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 3

map