Mengapa Warna Rambut Menghidupkan Brassy, ​​dan Bagaimana Anda Boleh Menghentikan?

Apabila anda berbuih botol datang dari pangkalan yang sangat gelap, menghalang helaian anda dari akhirnya beralih ke oren menjadi pertempuran yang berterusan. Pasti, ia boleh dimatikan oleh salutan yang tidak terkira banyaknya, shampoos penyaman warna dan kondisioner, dan produk toning di pasaran, tetapi persoalannya tetap: mengapa ia berlaku di tempat pertama? Merobek halaman dari buku biologi sekolah tinggi anda, Dr Joe Cincotta, ahli kimia untuk penjagaan rambut jenama Wow Warna, kata jawapannya terletak pada melanin yang terdapat dalam batang rambut anda. “Rambut gelap mempunyai dua jenis melanin di dalamnya, dan apabila ia dihubungkan dengan peroksida, peroksida menyerang melanin anda,” jelasnya. “Melanin untuk rambut gelap tidak langsung berambut pirang-ia pergi ke fasa merah perantaraan, dan melanin semula jadi anda dipecah.” Sebaik sahaja rambut anda menjadi terang seperti stylist anda kelihatan sesuai, sama ada toner atau pewarna digunakan di atas, tetapi kedua-duanya akhirnya pudar kerana anda terus mencuci pelantikan selepas rambut anda.

BERKAITAN: Ini Adakah Syampu 5 Terbaik-Bau Sekarang

“Apabila pewarna itu meninggalkan rambut, melanin yang dipecah sebahagiannya berlaku,” Dr. Cincotta meneruskan. “Jika anda tidak mengambil melanin sehingga ia dihapuskan sepenuhnya, anda akan mempunyai keberanian di bawah warna atau toner yang akan bermula selepas beberapa minggu.” Untungnya, terdapat beberapa cara untuk mengatasi ini, atau sekurang-kurangnya, mempunyai warna sepia yang kurang jelas sehingga pelantikan salon anda yang seterusnya. Untuk bermula, anda akan melihat dengan lebih dekat senarai ramuan produk yang ada di dalam bilik mandi anda dan menukar apa-apa yang mempunyai sulfat atau alkohol dalam campuran. Menurut Gail Federici, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Color Wow, bahan-bahan tertentu akan menyebabkan warna anda teroksidasi di permukaan rambut. “Gunakan shampoo berkepadatan rendah, bebas sulfat untuk memastikan kutikula anda ketat, dan cari penghibur yang menggunakan agen penyaman lut yang tidak akan mengoksida apabila mereka memukul rambut,” katanya. Di samping itu, masukkan produk rawatan pigment-infused ke dalam rejim anda, seperti mereka yang mempunyai warna ungu sedikit, untuk meneutralkan nada kuning dan oren yang akhirnya terbentuk. Walaupun kemunculan anda mungkin tidak perlu disentuh setiap beberapa minggu (bergantung kepada keamatan yang anda inginkan), anda mungkin mahu melawat stylist anda untuk gloss sekali-sekala untuk memastikan warna anda di cek, yang juga menyebabkan lapisan super berkilat.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 70 = 71

map