Rawatan Rambut Ini Sebenarnya Membantu Anda Meningkatkan Lapisan yang Lebih Panjang

Sesiapa yang mengalami kemalangan secara tidak sengaja mendapatkan rambut mereka dekat dengan lilin boleh memberitahu anda, hasil yang terbakar mungkin agak traumatis, tetapi apabila kuasa nyalaan dimanfaatkan untuk kebaikan (dan pada sudut yang betul), api sebenarnya boleh digunakan untuk meningkatkan kesihatan rambut anda. Velaterapia, yang juga dikenali sebagai “terapi lilin” melibatkan lilin berlari sepanjang panjang rambut anda untuk membakar hujung berpecah biasanya diselesaikan dengan membuat hubungan dengan sepasang gunting. “Ia adalah rawatan yang sesuai untuk seseorang yang ingin mengekalkan rambut mereka, tetapi terus berpecah dan tidak mahu pergi lebih pendek,” jelas Fernanda Lacerda, pengasas Maria Bonita Salon di New York City. “Stylist kami Ricardo Gomes telah mengamalkan teknik ini selama bertahun-tahun – dia mengelilingi bahagian rambut dengan ketat sehingga hanya perpecahan berakhir melekat, maka dia mengalirkan api ke atasnya.” Bahawa dikatakan, itu bukan salah satu yang harus anda cuba di rumah. Lacerda menekankan bahawa kaedah itu harus diamalkan oleh seorang pakar yang sangat tepat dengan motions bahagian-twist-burn.

Tiada lagi perpecahan #velaterapia #MB #hair #trend #candlecutting #model #vs #openflame #beauty #secret #mariabonita #soho #nyc

Video yang disiarkan oleh Ricardo Gomes (@gomeshair) pada

BERKAITAN: Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Blowouts Brazil

Kerana rambut dipintal begitu rapat dan api disalurkan ke kawasan dengan cepat, bahagian rambut yang tidak rosak kekal sihat dan utuh. “Selepas rambut dipintal ke dalam tendrils kecil, lilin berlari ke atas setiap bahagian sehingga seluruh kepala anda selesai,” kata Lacerda. “Kemudian, anda pergi tenggelam untuk membasuhnya, dan perapi yang mendalam digunakan untuk menutup kutikula semula sama-sama dengan langkah terakhir dalam rawatan keratin.” Rawatan itu boleh dilakukan dengan tekstur halus dan tebal, hanya mengharapkan untuk duduk di kerusi salon selama kira-kira dua jam, dan tiba dengan blowout baru. Apabila rambut anda licin, lebih mudah anda melepaskan flyaways anda, dan anda boleh kembali ke tekstur semulajadi anda selepas itu. Dengan syarat bahawa rambut anda cukup lama untuk memutar, anda adalah calon yang baik untuk velaterapia, dan anda boleh menjalani rawatan setiap tiga hingga empat bulan. Bagi bau rambut yang dibakar? “Ia taklah teruk sangat!” Lacerda berkata, ketawa. “Saya telah membaca ulasan itu, dan ia benar-benar tidak begitu buruk.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

22 + = 30

map