Saya Telah Mengambil Pil Pertumbuhan Rambut selama 9 Bulan – Ini Apa Yang Berlaku

Saya akan berbohong jika saya berkata saya tidak menaip “bagaimana untuk membuat rambut saya tumbuh” ke Google lebih daripada beberapa kali. Dan jika anda tidak sengaja mendapat potongan rambut yang sangat melampau, anda mungkin juga. (Mungkin ia membawa anda ke artikel ini.) Bagi saya, hanya rambut saya tumbuh dengan perlahan.

Mungkin saya genetik yang mempunyai kecenderungan folikel yang lembap, atau mungkin semua tahun lurus akhirnya terperangkap dengan saya, tetapi saya perhatikan kira-kira setahun yang lalu bahawa rambut saya tidak lagi berkembang seperti yang saya lakukan ketika saya masih muda. Ia sentiasa berada di bahagian yang lebih tipis, tetapi ia tetap berada di sisi yang lebih pendek juga. Ia seolah-olah tidak lagi, tidak kira berapa banyak masa berlalu, seolah-olah hujungnya hanya menguap ke udara yang nipis. Buat sementara waktu, saya tidak peduli mendapatkannya dipotong lagi.

Dan saya mencuba segala-galanya yang internet memberitahu anda akan membuat rambut anda tumbuh: Saya mengambil biotin; Saya mencuba vitamin pranatal. Selepas beberapa bulan, saya tidak dapat memberitahu sebarang perbezaan. Saya juga cuba mengurut kulit kepala saya untuk merangsang peredaran darah (menatal lewat malam membawa anda ke beberapa tempat menarik). Cara yang baik untuk berehat selepas hari yang panjang? Pasti. Rahsia rambut yang lebih panjang? Sekurang-kurangnya bukan untuk saya.

Saya menyusun stylist rambut saya dengan kisah kesengsaraan rambut saya yang tidak berkembang, sekitar Oktober, ketika saya sedang mendapatkan warna menyegarkan dan trim yang tidak perlu, dan dia menyebut pil pertumbuhan rambut yang salah satu rakan sekerjanya telah digunakan dan berjaya dengan . Dan apa yang anda tahu, mereka berlaku untuk dijual di salon itu.

BERKAITAN: Kenapa Jenama Rambut Jadi Takut Dengan Penjagaan Kulit Kepala Sekarang?

Satu kotak Viviscal Professional bernilai $ 60 di salon, untuk bekalan pil dua kali sehari, dan stylist saya memberitahu saya bahawa ia akan mengambil masa sekurang-kurangnya tiga bulan untuk melihat hasilnya. (Saya telah menemui pil di Amazon untuk kurang.) Secara jujur, pada pemikiran pertama, pil pertumbuhan rambut seolah-olah seperti jenis produk yang Kardashian akan mempromosikan di Instagram. Botol itu berjanji untuk “menyuburkan” folikel rambut saya dan “mempromosikan pertumbuhan dari dalam.” Saya tidak yakin, tetapi saya tahu saya akan kembali ke salon selama enam bulan untuk memotong yang lain (kerana penyelenggaraan ini juga penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat), dan jika pil bekerja, saya boleh mempunyai lebih lama, lebih tebal rambut pada masa itu. Pembelian itu dibuat dan itu sahaja.

BERKAITAN: Apa Wanita Di Sebalik Amerika Berpikir Mengenai Rambut mereka

Seperti pil rambut, kulit, dan kuku yang mungkin anda sudah mencuba, suplemen Viviscal mengandungi Biotin. Tetapi ada ramuan lain yang bercampur, seperti vitamin C, epal, dan kompleks marin yang mereka panggil AminoMar (ada lebih banyak lagi dalam barisan Viviscal Profesional daripada versi Viviscal Extra Strength). 

Sastera Viviscal mengatakan ia telah diuji secara klinikal selama 25 tahun, tetapi majoriti percubaannya memberi tumpuan kepada lelaki tua yang botak, atau wanita yang mengalami keguguran rambut dan ingin meningkatkan bilangan helai rambut mereka. Tetapi walaupun itu bukan profil anda (bukan saya), suplemen itu juga perlu membantu rambut yang sedia ada. Terdapat banyak sebab untuk ingin memberikan bantuan rambut anda. Dalam kaji selidik eksklusif wanita di seluruh Amerika musim bunga ini, InStyle mendapati bahawa 60% wanita prihatin terhadap kerosakan rambut; 56% bimbang tentang kekurangan kelantangan. Kerugian rambut adalah kebimbangan umum, juga, kebanyakannya di kalangan wanita Latina, 47% daripada mereka menyenaraikannya sebagai salah satu kekecewaan rambut atas mereka. Tidak kira masalahnya, 81% wanita mengejutkan berkata mereka berasa paling yakin apabila rambut mereka kelihatan hebat. Dan jika itu tidak bernilai tambahan, saya tidak tahu apa itu.

BERKAITAN: Gabrielle Union Mengatakan Rambut Melukis Rambut Hollywood Yang Salah

Saya mula memerhatikan perbezaan sekitar dua setengah bulan ke dalam pil pertumbuhan rambut dua kali sehari. Apabila saya merangkul rambut saya untuk membuang ekor kuda, ia berasa lebih tebal kepada saya. Saya juga menyedari ia kelihatan lebih baik selepas mandi pagi dan gaya pagi biasa, seperti yang lebih kukuh, atau lebih selesa. Jadi saya menekan dan terus membeli makanan tambahan apabila saya berlari.

Saya kira sembilan bulan sekarang, dan saya boleh mengatakan bahawa saya telah melihat perubahan, tetapi pil ini bukan pekerja ajaib. Saya perasan perbezaan panjang terbesar di belakang. Saya bayangkan itu kerana saya memihak kepada bahagian depan rambut saya apabila meluruskan, jadi rambut saya yang merentas muka itu lebih banyak haba. Setakat ini, Viviscal tidak dapat menyelesaikannya. Tetapi selepas berbulan-bulan rambut saya berhenti di atas payudara saya, tidak kira apa, ia mula pergi jauh ke belakang saya. Beberapa inci tambahan tidak boleh dinafikan. Saya juga telah mengekalkan trim biasa, yang saya pasti membantu.

Perkara terbesar yang saya pelajari adalah konsistensi adalah kunci. Jika saya terlupa untuk mengambil kotak baru dan terlepas beberapa hari pil, saya dengan serta-merta mendapati rambut saya terasa kurang tebal, dan berkemungkinan kecil untuk bekerjasama ketika saya menggayakannya. Apabila saya sangat setia kepada pil, dan memberi tumpuan kepada mengekalkan regimen dua kali sehari, rambut saya memberi saya hadiah dengan pertumbuhan, rasa dan penampilan yang lebih berlimpah-limpah dan saya bersumpah dengan lebih baik dan lebih baik. Saya tidak pasti jika ini bermakna saya harus terus mengambilnya selama-lamanya.

Jadi adakah makanan tambahan ini memberi saya impian mutiara-bertemu-rambut Rapunzel? Tidak. Adakah mereka membuat perbezaan dengan serta-merta, seperti sebelum tarikh besar yang anda akan datang hujung minggu ini? Malangnya, tidak. Tetapi jika anda sanggup membuat komitmen yang besar, untuk hasil yang mungkin hanya dapat dilihat oleh anda, maka pergi untuk itu. Seperti yang saya fikir ketika saya pertama kali menggesekkan kad kredit saya untuk membeli kotak: Saya akan mendapat rambut lain di enam bulan tanpa mengira; ia akan menjadi sejuk jika sebenarnya ada lebih banyak rambut untuk mengurangkan. Dan, bagi saya sekurang-kurangnya, sudah ada.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

86 + = 96

map