Sekiranya Anda Meminta Stylist Anda untuk Menggaru Bangsa Anda?

Selepas beberapa tahun menemani stylists dan meminta mereka semua tentang rahsia untuk mendapatkan potongan rambut yang anda mahu apabila anda berada di salon, saya telah belajar beberapa perkara tentang menjadi “disediakan.” Dan ia tidak sepatutnya mengejutkan sesiapa sahaja yang tip mereka agak serupa. Mula-mula, pastikan anda mempunyai gambaran rupa yang anda sayangi dan bersiap sedia untuk menerangkan kepada stylist anda rutin harian anda, bagaimana rambut anda berkelakuan normal, dan berapa banyak masa yang anda perlu menyesuaikannya pada purata pada hari Selasa. 

Apabila saya telah bertanya mengenai pentingnya mengetahui teknik tepat bahasa vernakular-fikir bagaimana sudut akan dipotong, bagaimana mereka akan keluar seksyen sebelum cincang-kebanyakan masa, stylists memberitahu saya itu tidak semestinya. Mereka adalah kebiasaan dan mereka akan mengetahui cara terbaik untuk memberikan anda potongan rambut (probs yang ada dalam foto yang dirujuk sebelumnya) yang anda mahukan. Kaedah yang sama tidak selalu berfungsi untuk setiap jenis rambut, jadi anda harus percaya, pada dasarnya. 

Tetapi beberapa minggu yang lalu, saya membuat temujanji rambut selama-lamanya (kerana saya mendapat sakit kepala dari melepaskan pukulan saya dari mata saya setiap 10 saat, dan saya hampir tidak dapat melihatnya) dan saya belajar sedikit tentang teknik pemotongan. 

Ketika saya duduk di kerusi, stylist itu bertanya kepada saya jika saya biasanya mencukur pisau saya, dan saya jujur ​​tidak mempunyai jawapan kerana saya tidak memberi tumpuan kepada teknik yang tepat, dan saya tidak pernah memintanya.

Saya tidak fikir saya ada, tetapi saya percaya kepadanya dan menyuruhnya untuk melakukannya, tanpa mengira jika saya memotong mereka dengan gunting pada masa lalu atau tidak. 

Saya tidak pasti apa daya tampung dan kelonggaran yang diterima oleh saya, kerana saya tidak pernah kerap di kerusi ketika kita sedang mengacaukan pukulan saya. Saya sangat tertentu-hampir menjengkelkan begitu-kira-kira panjang pita saya. Saya suka mereka betul-betul di bawah kening saya, lembut, dan sekeping kecil. Saya mahu dapat memakai mereka tumpul dengan la Zooey Deschanel, atau menolak mereka ke sisi untuk melihat yang sama sekali berbeza.

Saya lebih suka kembali setiap tiga minggu untuk memotong daripada mereka memotong lebih pendek daripada di bawah dahi saya, jika tidak, saya kelihatan seperti saya sembilan (dan sembilan bukan tahun yang hebat, FYI) dan saya akan menangis selama dua minggu.

Saya pergi dengan pinggiran yang kelihatan sial sama dengan gadis saya Felicity Jones bangs di atas, dan saya tidak boleh lebih bahagia dengan pemotongan saya, dan perasaan keyakinan yang datang bersama-sama dengan itu tidak boleh diabaikan. Ia adalah hari rambut yang baik, sesungguhnya. 

Jadi, sebulan kemudian, kerana keperluan jangka panjang saya, sudah tiba masanya untuk dipotong lagi. Kali ini, saya berada di kerusi pengilang senior mizu salon Judy McGuinness, dan saya segera bertanya sama ada dia akan menyikat bangsaku. Selepas dia mengesahkan kecurigaan saya, saya telah menjelaskan perbezaan utama antara pemotongan gunting dengan menggunakan pisau cukur. 

BERKAITAN: Trik yang Menipu untuk Mencipta Boneka Volum

“Perbezaan utama ialah pisau cukur memotong rambut pada sudut 45 darjah, jadi anda memotong berat sebelah bukan memotong panjang,” katanya.. 

Jadi apa yang dilakukan untuk melihat anda? 

“Anda boleh memotong dengan gunting untuk mendapatkan kesan yang lebih lembut, tetapi dengan pisau cukur anda boleh memotong garisan dan membuang berat badan pada masa yang sama, sehingga ia memberikan rasa yang lebih lembut, lebih lembut,” jelas Judy.. 

Jadi bukannya tumpul yang super, mod bang, anda akan mendapat garis tumpul yang lebih lembut. 

Anda boleh memotong masih mendapat garis tumpul dengan pisau cukur, ia hanya memberikan kesan yang lebih lembut apabila mereka tumbuh, menjadikannya kelihatan sangat semula jadi.

Satu lagi bonus untuk saya, sebagai seseorang yang suka fleksibiliti dalam gaya poketnya, Judy mengatakan kepada saya bahawa pemicu menjadikannya lebih mudah bagi anda untuk mendorong mereka ke sisi kerana mereka sedang berkembang – “kerana mereka tidak hanya berat dan duduk di sana.”

BERKAITAN: Syampu Klarifikasi Yang Terbaik, Menurut Kelebihan Rambut

Saya akan meminta agar pita saya adalah pisau cukur dipotong dari sini di luar, kerana saya telah melihatnya berfungsi dengan baik pada jenis rambut saya, yang lurus dan halus. 

Tertarik dengan apa yang boleh dilakukan pisau cukur untuk pinggiran anda? Sebelum menuntut bahawa ia adalah cara cukur atau lebuh raya, berbual dengan stylist anda untuk melihat apakah itu khusus beliau (jika mereka tidak terlatih di dalamnya, jangan menolak!), Dan tentu saja, jika ia akan berfungsi untuk anda. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

51 + = 58

map