Syampu Rambut Thinning Ini Mempunyai Lebih 8,000 Ulasan Positif di Amazon

Kadang-kadang saya menghabiskan masa mengimbas ulasan sebelum membuat pembelian dalam talian, jadi menemui PURA D’OR Original Gold Label Anti-Thinning Shampoo semasa saya sedang bekerja berbahaya untuk tahap produktiviti saya. Syampu $ 33 yang tidak pernah saya dengar sebelumnya-kini mempunyai lebih daripada 10,000 ulasan di Amazon, lebih daripada 8K yang benar-benar bersinar. Lapan ribu adalah nombor yang cukup penting untuk diabaikan, jadi saya melakukan beberapa penggali ke dalam rumusannya dan apa yang pengguna menuntut ia boleh mencapai (spoiler: mukjizat?).

Produk ini termasuk biotin (penting untuk batang rambut yang kuat), minyak argan (agen pelembab yang popular), aloe vera yang menenangkan, dan sesuatu yang dipanggil Rumpai Laut Korea Merah, yang menurut jenama itu adalah superstar dalam melindungi terhadap penipisan rambut. Ia dipasarkan sebagai menggunakan bahan berasaskan organik dan botani yang diperakui, sambil bebas daripada barangan seperti sulfat, paraben, dan bahkan gluten.

PURA D'OR Original Gold Label Anti-Thinning Shampoo
Kesopanan
$ 33

BERBELANJALAH SEKARANG

Selepas memandang komen dengan lebih lama daripada yang saya ingin terima, saya perhatikan bahawa, sebagai tambahan kepada pengguna yang mencadangkan syampu itu menjadikan rambut mereka lebih halus, sentuhan yang lebih lancar, dan lebih banyak, banyak yang percaya mereka melihat peningkatan yang besar dalam ketebalan atau pertumbuhan rambut. “Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, saya telah bergelut dengan rambut menipis kerana menopaus. Saya telah mendapati bahawa penggunaan produk rambut PURA D’OR untuk keguguran rambut telah banyak membantu,” kata seorang pelanggan.

Lain-lain mendedahkan mereka mengalami kurang keretakan secara keseluruhan, dan bahkan berkata mereka melihat lebih banyak rambut bayi tumbuh di tempat yang jarang.

VIDEO: 5 Alat Penggayaan Rambut Mahal

Adakah rahsia untuk menebal rambut anda di Amazon sepanjang masa? “Tidak ada bukti bahawa bahan-bahan ini digunakan secara topikal, boleh meningkatkan pertumbuhan rambut,” kata ahli dermatologi Heidi Waldorf, MD Waldorf Dermatology Aesthetics, ketika saya meminta pendapatnya tentang formula itu. “Walau bagaimanapun, dengan menggunakan syampu dengan surfactants lembut, pembersih dan agen berbuih, dan termasuk bahan-bahan yang menambah kelembapan dan kelenturan pada batang rambut boleh menjadikan batang rambut lebih kuat dan lebih lembut, dan dengan itu mengurangkan kerosakan.”

Beliau menyatakan bahawa sukar untuk menilai kesan bahan semulajadi dan botani kerana tidak ada cukup bukti, dan kerana bahan-bahan ini tidak dikawal. “Sesetengah botani dan semulajadi telah menunjukkan kesan biologi, tetapi hanya dalam bentuk tertentu yang boleh diserap kedalaman yang relevan dan dalam kuantiti yang memadai. Menariknya, terdapat juga beberapa zink pyrithione dalam produk ini, yang digunakan untuk psoriasis, dermatitis seborrheic, dan kelemumur, tetapi ia hampir di akhir senarai jadi mungkin sangat sedikit. “

Jenama memasarkan produk itu sebagai syampu anti penipisan, tidak syampu rambut-dua perkara yang sangat berbeza. Secara realistik, syampu anti penipisan hanya akan membekalkan kulit kepala sebagai persekitaran yang sempurna untuk pertumbuhan, sambil memperkuat rambut dan mengurangkan kemungkinan pecahnya.

BERKAITAN: Berurusan dengan rambut yang rosak? Elakkan Kesilapan Syampu Utama ini

Sama ada anda memberi syampu itu akhirnya akhirnya kepada anda, tetapi jika matlamat utama anda adalah pertumbuhan rambut, Waldorf mempunyai beberapa cadangan.

“Kuncinya adalah realistik-tiada syampu ini akan membantu anda mengembangkan rambut,” katanya. Sebaliknya, dia berkata untuk mencari bahan-bahan yang membantu dengan masalah rambut anda, seperti ramuan anti-kelemumur untuk kulit kepala yang bersisik atau berminyak, dan bahan-bahan pelembap dan pelembap yang tidak akan menghalang rambut jika anda mengalami kerosakan.

Sekiranya rambut menipis anda semakin teruk, tidak dikaitkan dengan tekanan fizikal atau emosi terkini yang teruk, atau punca kebimbangan umum, Waldorf menyarankan bercakap dengan pakar kulit anda untuk diagnosis yang betul.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 4 =

map