The Do dan Larangan Mempunyai Sambungan Rambut

Sambungan rambut telah lama dilalui sejak beberapa tahun kebelakangan ini, semua orang dari selebriti hingga editor di sini InStyle telah menjadi terobsesi dengan peluang untuk mengubah rambut kita menjadi karpet merah yang layak. Tetapi mendapatkan dan menjaga sambungan tidak ada komitmen kecil, jadi kami bertanya kepada Frank Rizzieri, Pengarah Kreatif Rizzieri salon, sekolah, dan spa, dan Co-Owner dari Fourteenjay salon di NYC, untuk kepakarannya tentang apa yang harus dilakukan (dan apa yang tidak untuk melakukan) ketika merawat rambut baru anda. 

Rambut Extension - Embed
Kesopanan

Bersedia untuk menghabiskan lebih banyak masa melakukan rambut anda pada waktu pagi

Ramai wanita tidak berfikir tentang hakikat bahawa mendapatkan sambungan bermaksud lebih banyak masa akan ditambah kepada rutin anda yang bersedia. “Saya fikir perkara yang paling penting untuk difahami adalah bahawa ia akan mengambil lebih banyak masa untuk mengeringkan rambut anda dan ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk menyikat,” kata Rizzeri. “Anda mesti pastikan anda menjaga ia Jika anda seorang yang aktif dan anda mencuci rambut anda, anda perlu memastikan anda tidak hanya akan mandi dan akan gila dengan menggosok kulit kepala dan rambut anda. “

Jangan lakukan apa-apa yang berlebihan

Jangan gunakan produk berminyak, terutamanya di bahagian atas di mana pelanjutan itu terikat pada rambut. Jauhi serum atau apa-apa yang berminyak, kerana mereka akan memecahkan ikatan lanjutan. 

BERKAITAN: Pelanjutan yang Betul untuk Anda?

Jangan gila dengan besi rata

Ya, anda boleh menggunakan seterika dan besi rata di pelanjutan anda, tetapi ingat bahawa rambut itu sebenarnya, sehingga dapat membakar sama seperti rambut anda sendiri. “Saya tidak mengesyorkan apa-apa besi untuk pergi lebih dari 380 darjah. 350 darjah adalah tempat yang baik. Anda perlu mengingati beberapa batang curling sehingga 450/500 darjah. Itulah yang tidak besar. “Juga, jangan berhenti seketika rambut dengan besi. “Besi hanya akan meluncur melalui rambut anda dengan cepat, yang mengurangkan kerosakan.”

Jangan terlalu membasuhnya

Apabila anda mempunyai sambungan, adalah penting untuk tidak menyejuk rambut anda dan menjauhkan diri daripada produk berminyak. “Cara terbaik untuk mengurusnya ialah mencuci rambut anda setiap hari atau setiap hari kedua dan apabila anda membersihkan rambut anda, benar-benar membersihkan hujung dan kulit kepala, tetapi tinggalkan dari bulu midshaft,” katanya. “Apabila anda meletakkan perapi dalam, hanya fokus pada hujung, jangan hanya plop di bahagian atas kepala anda. Apabila anda menyikat, sentiasa berus melalui teliti manakala rambut basah dan mendapatkan semua knot keluar. semburan pendetaan cahaya. ”  

Jagalah rambut anda dengan produk yang betul

Syampu, Rizzieri mengesyorkan syampu Aveda Color Conserve ($ 21, aveda.com). “Ia adalah syampu yang terbaik dan selamat untuk sambungan. Mereka juga mempunyai cuti dalam keadaan pernafasan ($ 21, aveda.com) yang dikatakannya bagus untuk mereka yang mempunyai sambungan.” Selagi anda menyingkirkan pangkalan pelanjutan, ok untuk gunakan. Dan jangan lupa bahawa syampu kering adalah kawan terbaik gadis apabila anda mempunyai sambungan. “

Jangan gunakan berus sahaja

Berus yang salah boleh menyebabkan havok pada rambut lanjutan. Sebaliknya, pilih berus detangling dengan bulu nilon yang membolehkan anda menyikat rambut tanpa menarik (kita terobsesi dengan yang satu ini dari R Session Pro Tools).

Bersedia untuk membelanjakan wang tunai

Pelanjutan tidak murah, mereka dengan mudah boleh menaikkan $ 1,000 ke atas, dan mereka mesti diambil oleh profesional setiap 6-8 minggu. Oleh itu, jangan terkejut sekiranya sambungan anda mula memakan gaji anda. Itulah sebabnya ia sangat penting untuk menjaga mereka dengan betul. “Menjaga rambut anda adalah perkara paling penting yang boleh anda lakukan. Sekiranya anda tidak mahu meluangkan masa, anda bukan calon terbaik untuk sambungan, “kata Rizzieri.” Ia seperti pakaian yang hebat, ia adalah pelaburan. “

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 4 =

map