Pencuci mulut Perancis ini Membuktikan Wain dan Ceri Merah telah Dibuat untuk satu sama lain

Apa cara yang lebih baik untuk menghabiskan malam musim panas daripada dengan snek pada mangkuk besar ceri segar? Bagaimana pula dengan menikmati segelas merlot sambil merawat stik berair di panggangan? Atau lebih baik lagi, anda dapat menikmati kedua-dua keseronokan mudah sekaligus dalam bentuk pencuci mulut Perancis yang canggih. Ceri Merah Wain Merah adalah sangat mudah dibuat dan sempurna untuk mengesankan tetamu makan malam anda. Resipi itu berasal dari chef pastri eksekutif Daniel Skurnick yang baru dibuka N.Y.C. restoran Le Coucou, yang menyajikan ceri bersama chiboust, atau pastri krim lembut.

“Saya suka mempunyai pencuci mulut klasik seperti chiboust pada menu, terutama kerana jarang dilihat di restoran hari ini,” kata Skurnick. “Mampu memasangkannya dengan pelbagai ceri dari pasaran petani menjadikannya lebih baik. Ceri segar, penuh dengan jus, lembut dibumbui dan dimasak dalam wain merah, membuat pencuci mulut musim panas klasik segera.” Cuba resipi di bawah, yang boleh dipasangkan dengan chiboust, seperti Skurnick, atau gerimis di atas ais krim vanila. Selamat menjamu selera. 

BERKAITAN: Ini Adakah Chef Alat Dapur Musim Panas Tidak Boleh Hidup Tanpa

Ceri Merah Merah

Bahan-bahan

1 lb ceri masam segar                
1 lb ceri manis segar, bing atau varieti lain    
1 cawan gula                            
2 cawan wain merah, Gamay atau wain yang serupa            
1 kacang vanila
1 lemon
10 keping seluruh buah pelaga hijau keseluruhan

BERKAITAN: Cara Membuat Koktel yang Dikenakan Gula Kapas Itu Mengambil Internet

Arah

1. Gunakan pisau ceri atau pisau paring untuk menghapuskan semua lubang dari ceri. Sementara itu, gabungkan wain merah dan gula dalam periuk sederhana sederhana.  

2. Letakkan kacang vanila dan tambah kepada wain merah. 

3. Menggunakan alat pengupas sayur-sayuran, keluarkan kulit kuning dari lemon, mengelakkan atau memotong sebarang kulit putih dari kulit. Tambah kulit kepada wain, menempuh buah yang tinggal untuk tujuan lain. Tambahkan kapul buah ke wain, kemudian masukkan campuran ke dalam mendidih pada api sederhana.

4. Turunkan haba ke dalam reneh dan masak campuran wain selama 5 minit. Tambah ceri dan kacau dengan lembut. Teruskan memasak dengan api kecil selama lima minit. Keluarkan dari panas dan biarkan ceri sejuk dalam cecair mereka. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 2

map