10 Bintang Dapatkan Real Mengenai Perjuangan mereka dengan Kesihatan Mental

Mariah Carey - LEAD
Dimitrios Kambouris / WireImage

Olivia Bahou

11 Apr 2018 @ 10:15 pagi

Mariah Carey akan meneruskan perjuangannya dengan gangguan bipolar.

Dalam temu bual dengan Orang, penyanyi berusia 48 tahun dan ibu untuk dua berkata dia pertama kali didiagnosis pada tahun 2001 berikutan pecahan fizikal dan mental. “Saya tidak mahu mempercayainya,” kata Carey. “Sehingga baru-baru ini saya hidup dalam penafian dan pengasingan dan dalam ketakutan yang berterusan seseorang akan mendedahkan saya.”

Bintang pop secara khusus menderita gangguan bipolar II, yang menyebabkan tempoh hipomania akibat daripada episod depresi. Perbezaan antara gangguan bipolar I dan II? Keparahan episod manik adalah apa yang membezakannya, dengan bipolar saya menjadi lebih sengit.

VIDEO: Ucapan Kesihatan Mental Kate Middleton

“Ia terlalu berat beban untuk dibawa dan saya tidak dapat berbuat demikian,” jelasnya. “Saya mencari dan menerima rawatan, saya meletakkan orang positif di sekeliling saya dan saya kembali melakukan apa yang saya suka-menulis lagu dan membuat muzik.” Carey menambah bahawa dia mengambil ubat, dan berusaha mencari keseimbangan dalam hidupnya. “Saya berharap kita dapat ke tempat di mana stigma ditarik dari orang yang melalui apa sahaja. Ia boleh menjadi sangat mengasingkan. Ia tidak perlu menentukan anda dan saya enggan membenarkannya menentukan saya atau mengawal saya, “katanya.

Carey bukan satu-satunya selebriti yang telah memberi inspirasi kepada kami dengan kejujurannya. Sebagai contoh, Demi Lovato juga membuka perjuangannya dengan gangguan bipolar, khususnya. Teruskan bergulir untuk lebih banyak bintang, dari Carson Daly ke Selena Gomez, yang telah membuka perjuangan mereka dengan kesihatan mental.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

70 + = 73

map