17 Selebriti Yang Berterusan Sebagai Duta Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu

tk
iamkristindavis / Instagram

Olivia Bahou

Apr 06, 2017 @ 4:45 petang

Seolah-olah menjadi bintang filem atau penyanyi pop tidak cukup bekerja, selebriti mengimbangi tawaran pengendorsan, penglibatan awam, dan-oh yeah-kehidupan peribadi. Di samping jadual jam sibuk mereka, 17 selebriti ini menggunakan kemasyhuran mereka dengan baik dengan bekerjasama dengan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Sama ada mereka bertindak sebagai juara untuk kanak-kanak di kawasan konflik seperti UNICEF Duta Besar Muhibbah Orlando Bloom, berjuang untuk kesaksamaan wanita di seluruh dunia seperti Duta Muhibah PBB dan HeForShe menyokong Emma Watson, atau bekerja untuk memperbaiki kehidupan pelarian di seluruh dunia seperti Duta Besar Muhibah UNHCR yang baru dilantik, Kristin Davis, selebriti ini menjadikan dunia tempat yang lebih baik daripada meninggalkannya.

Dalam satu contoh sahaja, Bloom mengembara ke timur Ukraine pada bulan April lalu untuk meningkatkan kesedaran tentang masalah yang dihadapi oleh kanak-kanak di kawasan-kawasan yang dilanda konflik. “Saya bertemu dengan kanak-kanak seperti Liana yang berusia 11 tahun yang bersembunyi di ruang bawah tanah sekolah mereka selama hampir dua minggu, dalam keadaan beku, tanpa lampu atau haba, sementara peluru menghancurkan bilik darjah di atas,” kata Bloom. “Sekarang, setelah menjalani kehidupan yang paling menakutkan mungkin dapat membuangnya, yang mereka mahukan adalah untuk kembali kepada keselamatan dan rutin sekolah dan merancang masa depan mereka.”

“Pendidikan menyediakan kanak-kanak di timur Ukraine dengan blok-blok bangunan untuk membina semula kehidupan mereka dalam persekitaran yang selamat dan menyokong,” katanya, dapat melihat buah buruhnya di wajah anak-anak sekolah yang telah dipulihkan oleh UNICEF.

Kita tidak boleh lebih kagum dengan celebs besar hati dan amal ini. Tetap bergulir untuk 17 bintang yang bekerja sebagai duta untuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 4 =

map