9 Quotes Gaya Audrey Hepburn untuk Live By

Audrey Hepburn
Paramount Pictures / Getty

Jennifer Ferrise

Mei 04, 2017 @ 2:45 petang

Seperti yang dikatakan sosialit Holly Golightly dalam klasik 1961 Sarapan pagi di Tiffany’s, Audrey Hepburn mengambil banyak perkara-terutamanya gaya.
 
“Anda sentiasa boleh tahu jenis lelaki yang menganggap anda berada di anting-anting yang dia berikan kepada anda,” katanya dalam satu adegan yang tidak dapat dilupakan. Di dalam yang lain, dia dengan tenang merenung, “seorang gadis tidak dapat membaca perkara semacam itu tanpa lipstiknya.” Dan sementara Golightly mungkin turun sebagai salah satu watak filem yang paling boleh dinaga sepanjang zaman, Hepburn sendiri juga agak bergaya- bijak dalam kehidupan sebenar juga.
 
Walaupun dia pemenang Oscar, ikon fesyen antarabangsa, dan cita-cita abadi kepada couturier Hubert de Givenchy, pelakon itu mempunyai pandangan yang jelas ke bawah untuk berpakaian dalam kehidupan sehariannya. Apabila dia berjalan di jalan-jalan di Rom (di mana dia tinggal selama lebih daripada 20 tahun), kesederhanaannya jelas. Dia menyukai flat balet keselesaan di atas pam, capris dan turtlenecks atas pakaian rumit-dan cepat dengan senyuman. Sesuatu yang dia panggil salah satu aksesori terbaik semua.
 
 “Perkara yang paling penting adalah untuk menikmati kehidupan anda-untuk menjadi gembira,” katanya. “Itu semua yang penting.”
 
Untuk menghormati apa yang akan menjadi ulang tahun ke-88 Hepburn, kami melihat semula sebut harga gaya yang paling mengasyikkan yang terus memberi inspirasi kepada kami hari ini.

BERKAITAN: Lihat Gambar Langka Audrey Hepburn dari tahun 1950-an

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

42 − = 37

map